HOT TREND

Imbracamintea matlasata. Cat de cool...

Imbracamintea matlasata este nelipsita de pe scena tendintelor pentru sezonul rece,…

AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte
We Like: Casca invizibila de protectie pentru biciclete

We Like: Casca invizibila de protectie pentru biciclete

'Masinile sunt depasite, bicicletele sunt viitorul', spune Terese Alstin intr-un reportaj FocusForward, una dintre inventatoarele unei casti de protectie inedite. Din cauza ca multi adulti aleg sa nu poarte casca de protectie din considerente ce tin de estetica si confort, suedezele Anna Haupt si Terese Alstin si-au propus sa creeze un produs care sa elimine aceste motive. Asa a luat nastere Hovding, o casca invizibila de protectie pentru biciclete.

Dupa sapte ani de cercetari, burse de finantare castigate si teste riguroase, ceea ce a pornit in 2005 ca tema de dizertatie pentru masterul de design industrial de la Universitatea Lund s-a transformat intr-un proiect ce poate revolutiona perceptia oamenilor din intreaga lume despre protectia in trafic.

Anna Haupt si Terese Alstin recunosc ca proiectul lor a fost privit la inceput cu scepticism, multi considerand ideea imposibila. Pe langa idee in sine, faptul ca doua femei erau cele care incercau sa o transforme in realitate a contribuit la doza de neincredere. Acest lucru nu le-a descurajat insa. ‚ÄěLumea se intreaba cum de doua fete au putut inventa ceva atat de tehnic”, au declarat cele doua intr-un reportaj realizat de FocusForward despre Hovding.

Casca de protectie functioneaza pe principiul unui airbag. Se poarta in jurul gatului ca un guler si se activeaza in cazul unui accident datorita unui senzor ce monitorizeaza miscarile persoanei de pe bicicleta. Intr-o fractiune de secunda, gulerul se transforma intr-o casca inainte ca biciclistul sa intre in contact cu solul sau cu alta suprafata. Odata ce sistemul airbag este activat in caz de nevoie, casca de protectie trebuie inlocuita cu una noua. In prezent, aceasta se gaseste intr-o multime de culori si imprimeuri moderne la pretul de aproximativ 480 de euro, dar cresterea productiei va genera in timp si scaderea pretului. Asta nu este totusi un motiv sa pedalam fara casca de protectie in asteptarea celei invizibile.

The Invisible Bicycle Helmet | Fredrik Gertten from Focus Forward Films on Vimeo.

Foto: Hovding.com

PUBLISHED ON 22.08.2012

more in Newsroom