ART & DESIGN

O micro-gradina intr-o lampa de...

Am mai vorbit despre pasiunea mea pentru corpurile de iluminat si…

INSPIRATIE

Machiaje pentru primavara-vara ’19. Ce...

In universul machiajului, trecerile de la un an la altul nu…

FASHION TRENDS

Denimul prespalat & tie-dye, din...

De fiecare data cand scriu despre denim, imi vin in minte…

FASHION TRENDS

Cromatica sezonului primavara-vara 2019

Pentru sezonul primavara-vara 2019, designerii par sa-si fi impartit roata culorilor,…

ART & DESIGN

10 conturi cu arta textila...

Oricat de mare ar fi aglomeratia in feed-ul meu de Instagram,…

RED CARPET

Ce tinute au purtat artistele...

Culori vibrante, dar si tonuri neutre sau texturi metalice, croieli care…

NEWS

Castigatorii Premiilor Oscar 2019

Green Book a castigat trofeul pentru Cel mai bun film la…

Interviu

Ioana Boros de la Daring Trash. La intersectia dintre design & arta.

Daring Trash este un brand vestimentar din Cluj, fondat de Ioana Boros in 2017. Este primul ei proiect in care activitatea de designer se imbina cu cea de artista. Ilustratiile minimaliste, care personalizeaza cele mai multe dintre piesele de imbracaminte realizate de ea, ii poarta, la randul lor, semnatura. Ioana Boros s-a nascut la Bistrita si, in prezent, locuieste la Cluj. Din 2008, cand a absolvit Facultatea de Arte si Design din Cluj-Napoca, si pana in 2016, a lucrat la cateva proiecte personale si a colaborat, mai multi ani, cu un brand romanesc din industria modei. Am invitat-o sa imi povesteasca mai multe despre cum s-a conturat Daring Trash in forma pe care o are astazi, dar si despre pasiunea ei pentru arta. Stiam deja ca Ioana a participat la editia Barcelona International Gallery (BIG) Awards 2018, o expozitie organizata, toamna trecuta, de CAGE Gallery din Barcelona si ca se regaseste printre artistii expozitiei Abstract Mind 2019, care va fi gazduita, in primavara, de CICA Museum din Coreea de Sud. Cu ocazia acestui interviu, am aflat si ca aceste doua realizari i-au dat, pe de-o parte, mai multa incredere si, pe de alta parte, au contribuit la promovarea lucrarilor ei. Povestea Daring Trash a inceput cu o perioada de documentare despre printuri si ilu...

Inapoi Inainte
Pizza e gata!

Pizza e gata!

In urma cu cativa ani buni, am incercat o reteta de pizza al carei rezultat m-a descurajat. Problema a fost blatul: 100% crocant, 0% pufos. Asta m-a determinat sa ma limitez la paste, atunci cand venea vorba de bucataria italiana. Situatia s-a schimbat insa neasteptat saptamana trecuta. De pe pagina de facebook Chez Mazilique, mi-a captat atentia o fotografie cu cinci ingrediente simple, insotita de cuvintele "aluat de pizza. e gata in sase minute". Si uite asa m-am trezit cu planuri mari in acea seara!

Ingredientele despre care vorbesc sunt: 300 de grame de faina, 200 ml de apa calduta, o lingura de ulei de masline, 1 lingurita de sare si o lingurita de drojdie uscata. Amesteci ingredientele si framanti compozitia timp de 5 minute. Eu am pregatit cantitatea dubla si mi-au iesit doua tavi de pizza – din acelea dreptunghiulare. Este grozav faptul ca nu trebuie neaparat sa lasi aluatul obtinut la dospit. Eu nu l-am lasat, iar daca nu vrei sa-l folosesti pe tot odata il poti pastra la congelator pentru alta zi.

Pentru pizza poti combina ingredientele respectand fie retete devenite clasice, fie adaptand gusturile personale cu ce ai prin frigider.

Prima mea pizza a fost o varianta de margherita in care sosul de rosii pregatit de mama pentru iarna s-a mulat perfect pe aluatul intins in tava. I-am adaugat inainte sare, piper, frunze de busuioc maruntit, trei catei de usturoi maruntiti si ei, ulei de masline, putin ardei iute. Am taiat mozzarela felii, rosiile cherry in doua si le-am adaugat si pe ele. Am presarat la final cateva frunze de busuioc si am bagat tava in cuptorul bine incalzit. Peste aproximativ un sfert de ora, pizza a fost gata, iar a doua tava isi astepta randul la rumenit. Rezultatul: Delicios. Iar blatul: combinatia dorita de crocant si pufos.

Totul a pornit de aici: Chez Mazilique!

Fotografie sugestiva: Hepta.ro

PUBLISHED ON 11.09.2013 TAGS: aluat cuptor faina ingrediente pizza rosii sare piper

more in Newsroom