INSPIRATIE

Ateliere creative sau cum sa...

Practicarea unei activitati recreative, cu care rezonam, poate fi o modalitate…

ARTA & DESIGN

Back Side – Fashion from...

Expozitia Back Side – Fashion from Behind de la Paris aduce…

EDITOR'S CHOICE

Rochia midi pentru zile lungi...

Hainele confortabile imi definesc stilul inca dinainte de-a sti ca am…

ARTA & DESIGN

Roos Kalff aduce la lumina...

Roos Kalff realizeaza corpuri de iluminat si obiecte decorative din farfurioare,…

INSPIRATIE

Tinute couture in alb &...

Saptamana Modei Haute Couture de la Paris, dedicata colectiilor pentru sezonul…

INSPIRATIE

Effortless chic. Codul vestimentar al...

Daca vara ar avea un cod vestimentar, expresia effortless chic i…

AMINTIRI

Cum ne amintim azi tinuta...

Din una in alta, conversatia a ajuns pana la sfarsitul clasei…

Amintiri

Cum ne amintim azi tinuta de la banchet

Din una in alta, conversatia a ajuns pana la sfarsitul clasei a 8-a. Mai exact, la primul banchet din viata noastra si la tinutele purtate cu acea ocazie. Vorbeam cu o prietena pe messenger, iar replicile noastre au inceput sa curga in siraguri de cuvinte, incheiate cu emoji-uri zambitoare. Au trecut mai mult de 20 de ani de atunci, dar memoria noastra a pastrat vii anumite detalii. M-am intrebat daca asta e soarta inevitabila a tinutelor de la banchetele de absolvire: sa ne faca sa zambim peste ani de rezultatele exercitiilor noastre de styling, rezolvate cu mai multa sau mai putina stangacie. Dupa povestea mea, as spune ca da, dar cum suna alte povesti? Pentru o imagine mai ampla, am invitat cateva prietene sa-mi impartaseasca amintirile lor despre tinuta de la primul banchet sau de la cel care le inspira mai tare. … Start wearing purple Laura Ionescu, creative freelancer si cofondatoare Dume de mestecat Nu eram foarte entuziasmata de balul de absolvire pentru ca fusese un an greu. In plus, balul se intampla inainte de BAC, ceea ce mi se parea de parca ne fortam norocul. Eu eram printre enervantii aia care credeau ca-l vor pica, dupa care luau nota mare. Am stiut din prima cu ce o sa ma imbrac pentru ca sora-mea imi luase rochia cu trei ani inainte, facand afacer...

Inapoi Inainte
Pizza e gata!

Pizza e gata!

In urma cu cativa ani buni, am incercat o reteta de pizza al carei rezultat m-a descurajat. Problema a fost blatul: 100% crocant, 0% pufos. Asta m-a determinat sa ma limitez la paste, atunci cand venea vorba de bucataria italiana. Situatia s-a schimbat insa neasteptat saptamana trecuta. De pe pagina de facebook Chez Mazilique, mi-a captat atentia o fotografie cu cinci ingrediente simple, insotita de cuvintele "aluat de pizza. e gata in sase minute". Si uite asa m-am trezit cu planuri mari in acea seara!

Ingredientele despre care vorbesc sunt: 300 de grame de faina, 200 ml de apa calduta, o lingura de ulei de masline, 1 lingurita de sare si o lingurita de drojdie uscata. Amesteci ingredientele si framanti compozitia timp de 5 minute. Eu am pregatit cantitatea dubla si mi-au iesit doua tavi de pizza – din acelea dreptunghiulare. Este grozav faptul ca nu trebuie neaparat sa lasi aluatul obtinut la dospit. Eu nu l-am lasat, iar daca nu vrei sa-l folosesti pe tot odata il poti pastra la congelator pentru alta zi.

Pentru pizza poti combina ingredientele respectand fie retete devenite clasice, fie adaptand gusturile personale cu ce ai prin frigider.

Prima mea pizza a fost o varianta de margherita in care sosul de rosii pregatit de mama pentru iarna s-a mulat perfect pe aluatul intins in tava. I-am adaugat inainte sare, piper, frunze de busuioc maruntit, trei catei de usturoi maruntiti si ei, ulei de masline, putin ardei iute. Am taiat mozzarela felii, rosiile cherry in doua si le-am adaugat si pe ele. Am presarat la final cateva frunze de busuioc si am bagat tava in cuptorul bine incalzit. Peste aproximativ un sfert de ora, pizza a fost gata, iar a doua tava isi astepta randul la rumenit. Rezultatul: Delicios. Iar blatul: combinatia dorita de crocant si pufos.

Totul a pornit de aici: Chez Mazilique!

Fotografie sugestiva: Hepta.ro

PUBLISHED ON 11.09.2013

more in Newsroom