EDITOR'S CHOICE

Ilustratii desenate de artiste, colorate...

Coloratul reprezinta o activitate des intalnita in rutina celor mici. Este,…

RED CARPET

10 dintre cele mai frumoase...

Am stiut care este tinuta favorita de pe covorul rosu de…

HOT TREND

Ce parere ai despre rochia...

Sunt deja ani buni de cand rasfoiesc fotografii de pe covorul…

TINUTA SAPTAMANII

Sofia Carson, intr-o rochie Giambattista...

Sofia Carson a purtat, pe covorul rosu de la UNICEF Snowflake…

INSPIRATIE

Palaria, o alegere sic si...

Asociez palaria cu sezonul estival. E perioada in care obisnuiesc sa…

RED CARPET

10 tinute sic & elegante....

Am ales 10 tinute dintre sutele pe care le-am vazut in…

INSPIRATIE

Bijuterii statement pentru toamna-iarna 2019

Cateodata e mai usor sa descrii ceva prin ceea ce nu…

Editor's Choice

Bulinele, cele mai vesele imprimeuri

Imi plac bulinele. Desi nu am in garderoba multe haine si accesorii care sa-mi sustina acum declaratia, cred ca ele sunt imprimeurile mele preferate. Daca ma gandesc putin, realizez ca portofelul meu ma sustine si mai stiu sigur inca o rochie care face asta. Am purtat-o de nenumarate ori in vara. Ah, si mai am si niste dresuri si sosete super-simpatice. Bulinele par un imprimeu vesel, ce reuseste sa acorde un aer jucaus unei piese, indiferent de designul ei. Ele imi atrag atentia ca un magnet. Mai mult decat atat, daca vad, intr-o mare de oameni, pe cineva care le-a integrat intr-o tinuta, sunt sanse mari ca acea alegere vestimentara sa-mi ramana in memorie. Nu am intalnit foarte des bulinele in colectiile toamna-iarna 2019, prezentate de designeri la evenimentele Saptamana Modei, altele sunt mai degraba imprimeurile care au dominat podiumul. Asta nu inseamna ca ele au lipsit. Le-am observat la Alberta Ferretti, Victoria Beckham, Shrimps (brandul cunoscut pentru piesele si accesoriile din blana artificiala), Marc Jacobs, Louis Vuitton sau Richard Quinn. Shrimps | Sursa foto: Hepta.ro Victoria Beckham | Sursa foto: Hepta.ro Alberta Ferretti | Sursa foto: Hepta.ro Shrimps | Sursa foto: Hepta.ro Richard Quinn | Sursa foto: Hepta.ro Louis Vuitton | Sursa foto...

Inapoi Inainte
Pizza e gata!

Pizza e gata!

In urma cu cativa ani buni, am incercat o reteta de pizza al carei rezultat m-a descurajat. Problema a fost blatul: 100% crocant, 0% pufos. Asta m-a determinat sa ma limitez la paste, atunci cand venea vorba de bucataria italiana. Situatia s-a schimbat insa neasteptat saptamana trecuta. De pe pagina de facebook Chez Mazilique, mi-a captat atentia o fotografie cu cinci ingrediente simple, insotita de cuvintele "aluat de pizza. e gata in sase minute". Si uite asa m-am trezit cu planuri mari in acea seara!

Ingredientele despre care vorbesc sunt: 300 de grame de faina, 200 ml de apa calduta, o lingura de ulei de masline, 1 lingurita de sare si o lingurita de drojdie uscata. Amesteci ingredientele si framanti compozitia timp de 5 minute. Eu am pregatit cantitatea dubla si mi-au iesit doua tavi de pizza – din acelea dreptunghiulare. Este grozav faptul ca nu trebuie neaparat sa lasi aluatul obtinut la dospit. Eu nu l-am lasat, iar daca nu vrei sa-l folosesti pe tot odata il poti pastra la congelator pentru alta zi.

Pentru pizza poti combina ingredientele respectand fie retete devenite clasice, fie adaptand gusturile personale cu ce ai prin frigider.

Prima mea pizza a fost o varianta de margherita in care sosul de rosii pregatit de mama pentru iarna s-a mulat perfect pe aluatul intins in tava. I-am adaugat inainte sare, piper, frunze de busuioc maruntit, trei catei de usturoi maruntiti si ei, ulei de masline, putin ardei iute. Am taiat mozzarela felii, rosiile cherry in doua si le-am adaugat si pe ele. Am presarat la final cateva frunze de busuioc si am bagat tava in cuptorul bine incalzit. Peste aproximativ un sfert de ora, pizza a fost gata, iar a doua tava isi astepta randul la rumenit. Rezultatul: Delicios. Iar blatul: combinatia dorita de crocant si pufos.

Totul a pornit de aici: Chez Mazilique!

Fotografie sugestiva: Hepta.ro

PUBLISHED ON 11.09.2013

more in Newsroom