INSPIRATIE

5 trenduri in coafura pentru...

Ce coafuri se poarta in sezonul primavara-vara 2019? Daca ti-ai pus…

RED CARPET

Elle Fanning @ Deschiderea Festivalului...

Elle Fanning si-a facut aparitia la ceremonia de deschidere a Festivalului…

HOT TREND

Ce accesorii pentru par sunt...

Accesoriile pentru par reprezinta o modalitate la indemana de a schimba…

RED CARPET

Tinute spectaculoase de la Met...

Camp: Notes on Fashion este expozitia conceputa, pentru aceasta primavara, de…

TRIED & TESTED

3 produse incluse recent in...

Cand povestesc prietenelor despre anumite produse de ingrijire a tenului pe…

ARTA & DESIGN

CONIFERA, o instalatie printata 3D...

CONIFERA este o instalatie de mari dimensiuni, printata 3D din lemn…

INSPIRATIE

Mici trucuri de mare efect,...

Nu am urmat inca, de la un cap la altul, metoda…

Arta & Design

O micro-gradina intr-o lampa de teracota

Am mai vorbit despre pasiunea mea pentru corpurile de iluminat si pentru plantele de apartament, atat separat, cat si impreuna, atunci cand am aflat despre diferite proiecte de design care imbina ambele componente intr-un singur produs. Un 2 in 1 este si lampa - germinator conceputa de Caterina Vianna si Ferran Gesa, fondatorii Benditas Studio. Numita Brot, ea nu este creata, insa, pentru a gazdui plante strict ornamentale, ci vlastari comestibili, buni de adaugat in salate si nu numai. Mi-i amintesc din diverse retete pe cei de floarea soarelui, ridiche rosie, broccoli sau mazare, insa toate tipurile de vlastari folositi in bucatarie reprezinta o sursa importanta de nutrienti pentru organism. Conform Benditas Studio, "brot" inseamna in catalana "vlastar", iar lumina emanata de lampa din teracota contribuie nu doar la o ambianta placuta in incaperea in care sta suspendata, ci si la buna crestere a semintelor plantate in recipientul din otel inoxidabil, aflat in interior. Pentru cei doi designeri, lampa reprezinta un dialog intre mancare si mobilier, un dialog pe care isi propun sa-l dezvolte in continuare, prin proiectele lor. Deloc intamplator, descrierea activitatii studio-ului lansat de ei, anul acesta, in Barcelona este "furniture for food". In februarie 2019, Br...

Inapoi Inainte
Pizza e gata!

Pizza e gata!

In urma cu cativa ani buni, am incercat o reteta de pizza al carei rezultat m-a descurajat. Problema a fost blatul: 100% crocant, 0% pufos. Asta m-a determinat sa ma limitez la paste, atunci cand venea vorba de bucataria italiana. Situatia s-a schimbat insa neasteptat saptamana trecuta. De pe pagina de facebook Chez Mazilique, mi-a captat atentia o fotografie cu cinci ingrediente simple, insotita de cuvintele "aluat de pizza. e gata in sase minute". Si uite asa m-am trezit cu planuri mari in acea seara!

Ingredientele despre care vorbesc sunt: 300 de grame de faina, 200 ml de apa calduta, o lingura de ulei de masline, 1 lingurita de sare si o lingurita de drojdie uscata. Amesteci ingredientele si framanti compozitia timp de 5 minute. Eu am pregatit cantitatea dubla si mi-au iesit doua tavi de pizza – din acelea dreptunghiulare. Este grozav faptul ca nu trebuie neaparat sa lasi aluatul obtinut la dospit. Eu nu l-am lasat, iar daca nu vrei sa-l folosesti pe tot odata il poti pastra la congelator pentru alta zi.

Pentru pizza poti combina ingredientele respectand fie retete devenite clasice, fie adaptand gusturile personale cu ce ai prin frigider.

Prima mea pizza a fost o varianta de margherita in care sosul de rosii pregatit de mama pentru iarna s-a mulat perfect pe aluatul intins in tava. I-am adaugat inainte sare, piper, frunze de busuioc maruntit, trei catei de usturoi maruntiti si ei, ulei de masline, putin ardei iute. Am taiat mozzarela felii, rosiile cherry in doua si le-am adaugat si pe ele. Am presarat la final cateva frunze de busuioc si am bagat tava in cuptorul bine incalzit. Peste aproximativ un sfert de ora, pizza a fost gata, iar a doua tava isi astepta randul la rumenit. Rezultatul: Delicios. Iar blatul: combinatia dorita de crocant si pufos.

Totul a pornit de aici: Chez Mazilique!

Fotografie sugestiva: Hepta.ro

PUBLISHED ON 11.09.2013

more in Newsroom