EDITOR'S CHOICE

Ilustratii desenate de artiste, colorate...

Coloratul reprezinta o activitate des intalnita in rutina celor mici. Este,…

RED CARPET

10 dintre cele mai frumoase...

Am stiut care este tinuta favorita de pe covorul rosu de…

HOT TREND

Ce parere ai despre rochia...

Sunt deja ani buni de cand rasfoiesc fotografii de pe covorul…

TINUTA SAPTAMANII

Sofia Carson, intr-o rochie Giambattista...

Sofia Carson a purtat, pe covorul rosu de la UNICEF Snowflake…

INSPIRATIE

Palaria, o alegere sic si...

Asociez palaria cu sezonul estival. E perioada in care obisnuiesc sa…

RED CARPET

10 tinute sic & elegante....

Am ales 10 tinute dintre sutele pe care le-am vazut in…

INSPIRATIE

Bijuterii statement pentru toamna-iarna 2019

Cateodata e mai usor sa descrii ceva prin ceea ce nu…

Editor's Choice

Bulinele, cele mai vesele imprimeuri

Imi plac bulinele. Desi nu am in garderoba multe haine si accesorii care sa-mi sustina acum declaratia, cred ca ele sunt imprimeurile mele preferate. Daca ma gandesc putin, realizez ca portofelul meu ma sustine si mai stiu sigur inca o rochie care face asta. Am purtat-o de nenumarate ori in vara. Ah, si mai am si niste dresuri si sosete super-simpatice. Bulinele par un imprimeu vesel, ce reuseste sa acorde un aer jucaus unei piese, indiferent de designul ei. Ele imi atrag atentia ca un magnet. Mai mult decat atat, daca vad, intr-o mare de oameni, pe cineva care le-a integrat intr-o tinuta, sunt sanse mari ca acea alegere vestimentara sa-mi ramana in memorie. Nu am intalnit foarte des bulinele in colectiile toamna-iarna 2019, prezentate de designeri la evenimentele Saptamana Modei, altele sunt mai degraba imprimeurile care au dominat podiumul. Asta nu inseamna ca ele au lipsit. Le-am observat la Alberta Ferretti, Victoria Beckham, Shrimps (brandul cunoscut pentru piesele si accesoriile din blana artificiala), Marc Jacobs, Louis Vuitton sau Richard Quinn. Shrimps | Sursa foto: Hepta.ro Victoria Beckham | Sursa foto: Hepta.ro Alberta Ferretti | Sursa foto: Hepta.ro Shrimps | Sursa foto: Hepta.ro Richard Quinn | Sursa foto: Hepta.ro Louis Vuitton | Sursa foto...

Inapoi Inainte
O frittata pe gustul tau

O frittata pe gustul tau

In timp ce butonam telecomanda in urma cu cateva zile, mi-am odihnit degetele, pentru un sfert de ora, urmarind-o pe Martha Stewart cum pregateste o frittata pe Paprika TV. Frittata este atat de versatila incat se muleaza cu usurinta pe ingredientele pe care le ai la dispozitie in frigider, iar rezultatul este cat se poate de gustos.

A doua zi, am testat reteta cu usoare adaptari. Iata de ce ai nevoie!

o ceapa taiata pestisori
oua (eu am folosit 5, din care au iesit 3 portii)
un cartof mare, taiat rondele
lapte
branza telemea taiata cuburi (eu am folosit cascaval, dar poti folosi orice sortiment de branza iti place)
sare si piper, dupa gust

Am inceput prin a cali usor ceapa intr-o tigaie cu un diametru cat mai mare. Cand aceasta a capatat o culoare usor aurie, am pus-o intr-o farfurie si am pus la prajit rondelele de cartofi, pentru aproximativ 5 minute. In acest timp, am batut ouale intr-un bol, adaugand aproximativ jumate de cana de lapte, sare si piper.

Peste patul de cartofi usor rumeniti din tigaie, am adaugat ceapa si am turnat, apoi, continutul din bol. Am pus deasupra cascavalul taiat in cinci cuburi si am lasat totul la foc mic pentru cateva minute. Am bagat tigaia in cuptorul incalzit in prealabil pana cand frittata a crescut putin si s-a copt si la suprafata.

E important sa nu fie lasata prea mult la cuptor, pentru ca altfel textura va deveni prea uscata si va pierde din savoare. Si atentia la coada tigaii! Daca aceasta este dintr-un material care se topeste la caldura, sa o indepartezi inainte de a pune totul la cuptor sau sa alegi o tigaie cu coada din metal.

Frittata poate fi consumata ca fel principal sau ca aperitiv. E buna atat calda, cat si rece, iar felurile in care poti combina ingredientele sunt nelimitate. Poti adauga ciuperci si ardei gras, rosii, praz sau spanac, somon sau sunca afumata, orice mixuri de ingrediente corespund gusturilor tale.

Pota buna!

Foto: Hepta.ro

PUBLISHED ON 22.08.2013

more in Newsroom