ART & DESIGN

O micro-gradina intr-o lampa de...

Am mai vorbit despre pasiunea mea pentru corpurile de iluminat si…

INSPIRATIE

Machiaje pentru primavara-vara ’19. Ce...

In universul machiajului, trecerile de la un an la altul nu…

FASHION TRENDS

Denimul prespalat & tie-dye, din...

De fiecare data cand scriu despre denim, imi vin in minte…

FASHION TRENDS

Cromatica sezonului primavara-vara 2019

Pentru sezonul primavara-vara 2019, designerii par sa-si fi impartit roata culorilor,…

ART & DESIGN

10 conturi cu arta textila...

Oricat de mare ar fi aglomeratia in feed-ul meu de Instagram,…

RED CARPET

Ce tinute au purtat artistele...

Culori vibrante, dar si tonuri neutre sau texturi metalice, croieli care…

NEWS

Castigatorii Premiilor Oscar 2019

Green Book a castigat trofeul pentru Cel mai bun film la…

Interviu

Ioana Boros de la Daring Trash. La intersectia dintre design & arta.

Daring Trash este un brand vestimentar din Cluj, fondat de Ioana Boros in 2017. Este primul ei proiect in care activitatea de designer se imbina cu cea de artista. Ilustratiile minimaliste, care personalizeaza cele mai multe dintre piesele de imbracaminte realizate de ea, ii poarta, la randul lor, semnatura. Ioana Boros s-a nascut la Bistrita si, in prezent, locuieste la Cluj. Din 2008, cand a absolvit Facultatea de Arte si Design din Cluj-Napoca, si pana in 2016, a lucrat la cateva proiecte personale si a colaborat, mai multi ani, cu un brand romanesc din industria modei. Am invitat-o sa imi povesteasca mai multe despre cum s-a conturat Daring Trash in forma pe care o are astazi, dar si despre pasiunea ei pentru arta. Stiam deja ca Ioana a participat la editia Barcelona International Gallery (BIG) Awards 2018, o expozitie organizata, toamna trecuta, de CAGE Gallery din Barcelona si ca se regaseste printre artistii expozitiei Abstract Mind 2019, care va fi gazduita, in primavara, de CICA Museum din Coreea de Sud. Cu ocazia acestui interviu, am aflat si ca aceste doua realizari i-au dat, pe de-o parte, mai multa incredere si, pe de alta parte, au contribuit la promovarea lucrarilor ei. Povestea Daring Trash a inceput cu o perioada de documentare despre printuri si ilu...

Inapoi Inainte
O frittata pe gustul tau

O frittata pe gustul tau

In timp ce butonam telecomanda in urma cu cateva zile, mi-am odihnit degetele, pentru un sfert de ora, urmarind-o pe Martha Stewart cum pregateste o frittata pe Paprika TV. Frittata este atat de versatila incat se muleaza cu usurinta pe ingredientele pe care le ai la dispozitie in frigider, iar rezultatul este cat se poate de gustos.

A doua zi, am testat reteta cu usoare adaptari. Iata de ce ai nevoie!

o ceapa taiata pestisori
oua (eu am folosit 5, din care au iesit 3 portii)
un cartof mare, taiat rondele
lapte
branza telemea taiata cuburi (eu am folosit cascaval, dar poti folosi orice sortiment de branza iti place)
sare si piper, dupa gust

Am inceput prin a cali usor ceapa intr-o tigaie cu un diametru cat mai mare. Cand aceasta a capatat o culoare usor aurie, am pus-o intr-o farfurie si am pus la prajit rondelele de cartofi, pentru aproximativ 5 minute. In acest timp, am batut ouale intr-un bol, adaugand aproximativ jumate de cana de lapte, sare si piper.

Peste patul de cartofi usor rumeniti din tigaie, am adaugat ceapa si am turnat, apoi, continutul din bol. Am pus deasupra cascavalul taiat in cinci cuburi si am lasat totul la foc mic pentru cateva minute. Am bagat tigaia in cuptorul incalzit in prealabil pana cand frittata a crescut putin si s-a copt si la suprafata.

E important sa nu fie lasata prea mult la cuptor, pentru ca altfel textura va deveni prea uscata si va pierde din savoare. Si atentia la coada tigaii! Daca aceasta este dintr-un material care se topeste la caldura, sa o indepartezi inainte de a pune totul la cuptor sau sa alegi o tigaie cu coada din metal.

Frittata poate fi consumata ca fel principal sau ca aperitiv. E buna atat calda, cat si rece, iar felurile in care poti combina ingredientele sunt nelimitate. Poti adauga ciuperci si ardei gras, rosii, praz sau spanac, somon sau sunca afumata, orice mixuri de ingrediente corespund gusturilor tale.

Pota buna!

Foto: Hepta.ro

more in Newsroom