AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

RED CARPET

Met Gala 2021. Cod vestimentar:...

Dupa o pauza de un an, Met Gala a revenit ieri…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte
O frittata pe gustul tau

O frittata pe gustul tau

In timp ce butonam telecomanda in urma cu cateva zile, mi-am odihnit degetele, pentru un sfert de ora, urmarind-o pe Martha Stewart cum pregateste o frittata pe Paprika TV. Frittata este atat de versatila incat se muleaza cu usurinta pe ingredientele pe care le ai la dispozitie in frigider, iar rezultatul este cat se poate de gustos.

A doua zi, am testat reteta cu usoare adaptari. Iata de ce ai nevoie!

o ceapa taiata pestisori
oua (eu am folosit 5, din care au iesit 3 portii)
un cartof mare, taiat rondele
lapte
branza telemea taiata cuburi (eu am folosit cascaval, dar poti folosi orice sortiment de branza iti place)
sare si piper, dupa gust

Am inceput prin a cali usor ceapa intr-o tigaie cu un diametru cat mai mare. Cand aceasta a capatat o culoare usor aurie, am pus-o intr-o farfurie si am pus la prajit rondelele de cartofi, pentru aproximativ 5 minute. In acest timp, am batut ouale intr-un bol, adaugand aproximativ jumate de cana de lapte, sare si piper.

Peste patul de cartofi usor rumeniti din tigaie, am adaugat ceapa si am turnat, apoi, continutul din bol. Am pus deasupra cascavalul taiat in cinci cuburi si am lasat totul la foc mic pentru cateva minute. Am bagat tigaia in cuptorul incalzit in prealabil pana cand frittata a crescut putin si s-a copt si la suprafata.

E important sa nu fie lasata prea mult la cuptor, pentru ca altfel textura va deveni prea uscata si va pierde din savoare. Si atentia la coada tigaii! Daca aceasta este dintr-un material care se topeste la caldura, sa o indepartezi inainte de a pune totul la cuptor sau sa alegi o tigaie cu coada din metal.

Frittata poate fi consumata ca fel principal sau ca aperitiv. E buna atat calda, cat si rece, iar felurile in care poti combina ingredientele sunt nelimitate. Poti adauga ciuperci si ardei gras, rosii, praz sau spanac, somon sau sunca afumata, orice mixuri de ingrediente corespund gusturilor tale.

Pota buna!

Foto: Hepta.ro

PUBLISHED ON 22.08.2013

more in Newsroom