INSPIRATIE

Ateliere creative sau cum sa...

Practicarea unei activitati recreative, cu care rezonam, poate fi o modalitate…

ARTA & DESIGN

Back Side – Fashion from...

Expozitia Back Side – Fashion from Behind de la Paris aduce…

EDITOR'S CHOICE

Rochia midi pentru zile lungi...

Hainele confortabile imi definesc stilul inca dinainte de-a sti ca am…

ARTA & DESIGN

Roos Kalff aduce la lumina...

Roos Kalff realizeaza corpuri de iluminat si obiecte decorative din farfurioare,…

INSPIRATIE

Tinute couture in alb &...

Saptamana Modei Haute Couture de la Paris, dedicata colectiilor pentru sezonul…

INSPIRATIE

Effortless chic. Codul vestimentar al...

Daca vara ar avea un cod vestimentar, expresia effortless chic i…

AMINTIRI

Cum ne amintim azi tinuta...

Din una in alta, conversatia a ajuns pana la sfarsitul clasei…

Amintiri

Cum ne amintim azi tinuta de la banchet

Din una in alta, conversatia a ajuns pana la sfarsitul clasei a 8-a. Mai exact, la primul banchet din viata noastra si la tinutele purtate cu acea ocazie. Vorbeam cu o prietena pe messenger, iar replicile noastre au inceput sa curga in siraguri de cuvinte, incheiate cu emoji-uri zambitoare. Au trecut mai mult de 20 de ani de atunci, dar memoria noastra a pastrat vii anumite detalii. M-am intrebat daca asta e soarta inevitabila a tinutelor de la banchetele de absolvire: sa ne faca sa zambim peste ani de rezultatele exercitiilor noastre de styling, rezolvate cu mai multa sau mai putina stangacie. Dupa povestea mea, as spune ca da, dar cum suna alte povesti? Pentru o imagine mai ampla, am invitat cateva prietene sa-mi impartaseasca amintirile lor despre tinuta de la primul banchet sau de la cel care le inspira mai tare. … Start wearing purple Laura Ionescu, creative freelancer si cofondatoare Dume de mestecat Nu eram foarte entuziasmata de balul de absolvire pentru ca fusese un an greu. In plus, balul se intampla inainte de BAC, ceea ce mi se parea de parca ne fortam norocul. Eu eram printre enervantii aia care credeau ca-l vor pica, dupa care luau nota mare. Am stiut din prima cu ce o sa ma imbrac pentru ca sora-mea imi luase rochia cu trei ani inainte, facand afacer...

Inapoi Inainte
O frittata pe gustul tau

O frittata pe gustul tau

In timp ce butonam telecomanda in urma cu cateva zile, mi-am odihnit degetele, pentru un sfert de ora, urmarind-o pe Martha Stewart cum pregateste o frittata pe Paprika TV. Frittata este atat de versatila incat se muleaza cu usurinta pe ingredientele pe care le ai la dispozitie in frigider, iar rezultatul este cat se poate de gustos.

A doua zi, am testat reteta cu usoare adaptari. Iata de ce ai nevoie!

o ceapa taiata pestisori
oua (eu am folosit 5, din care au iesit 3 portii)
un cartof mare, taiat rondele
lapte
branza telemea taiata cuburi (eu am folosit cascaval, dar poti folosi orice sortiment de branza iti place)
sare si piper, dupa gust

Am inceput prin a cali usor ceapa intr-o tigaie cu un diametru cat mai mare. Cand aceasta a capatat o culoare usor aurie, am pus-o intr-o farfurie si am pus la prajit rondelele de cartofi, pentru aproximativ 5 minute. In acest timp, am batut ouale intr-un bol, adaugand aproximativ jumate de cana de lapte, sare si piper.

Peste patul de cartofi usor rumeniti din tigaie, am adaugat ceapa si am turnat, apoi, continutul din bol. Am pus deasupra cascavalul taiat in cinci cuburi si am lasat totul la foc mic pentru cateva minute. Am bagat tigaia in cuptorul incalzit in prealabil pana cand frittata a crescut putin si s-a copt si la suprafata.

E important sa nu fie lasata prea mult la cuptor, pentru ca altfel textura va deveni prea uscata si va pierde din savoare. Si atentia la coada tigaii! Daca aceasta este dintr-un material care se topeste la caldura, sa o indepartezi inainte de a pune totul la cuptor sau sa alegi o tigaie cu coada din metal.

Frittata poate fi consumata ca fel principal sau ca aperitiv. E buna atat calda, cat si rece, iar felurile in care poti combina ingredientele sunt nelimitate. Poti adauga ciuperci si ardei gras, rosii, praz sau spanac, somon sau sunca afumata, orice mixuri de ingrediente corespund gusturilor tale.

Pota buna!

Foto: Hepta.ro

PUBLISHED ON 22.08.2013

more in Newsroom