INSPIRATIE

5 trenduri in coafura pentru...

Ce coafuri se poarta in sezonul primavara-vara 2019? Daca ti-ai pus…

RED CARPET

Elle Fanning @ Deschiderea Festivalului...

Elle Fanning si-a facut aparitia la ceremonia de deschidere a Festivalului…

HOT TREND

Ce accesorii pentru par sunt...

Accesoriile pentru par reprezinta o modalitate la indemana de a schimba…

RED CARPET

Tinute spectaculoase de la Met...

Camp: Notes on Fashion este expozitia conceputa, pentru aceasta primavara, de…

TRIED & TESTED

3 produse incluse recent in...

Cand povestesc prietenelor despre anumite produse de ingrijire a tenului pe…

ARTA & DESIGN

CONIFERA, o instalatie printata 3D...

CONIFERA este o instalatie de mari dimensiuni, printata 3D din lemn…

INSPIRATIE

Mici trucuri de mare efect,...

Nu am urmat inca, de la un cap la altul, metoda…

Arta & Design

O micro-gradina intr-o lampa de teracota

Am mai vorbit despre pasiunea mea pentru corpurile de iluminat si pentru plantele de apartament, atat separat, cat si impreuna, atunci cand am aflat despre diferite proiecte de design care imbina ambele componente intr-un singur produs. Un 2 in 1 este si lampa - germinator conceputa de Caterina Vianna si Ferran Gesa, fondatorii Benditas Studio. Numita Brot, ea nu este creata, insa, pentru a gazdui plante strict ornamentale, ci vlastari comestibili, buni de adaugat in salate si nu numai. Mi-i amintesc din diverse retete pe cei de floarea soarelui, ridiche rosie, broccoli sau mazare, insa toate tipurile de vlastari folositi in bucatarie reprezinta o sursa importanta de nutrienti pentru organism. Conform Benditas Studio, "brot" inseamna in catalana "vlastar", iar lumina emanata de lampa din teracota contribuie nu doar la o ambianta placuta in incaperea in care sta suspendata, ci si la buna crestere a semintelor plantate in recipientul din otel inoxidabil, aflat in interior. Pentru cei doi designeri, lampa reprezinta un dialog intre mancare si mobilier, un dialog pe care isi propun sa-l dezvolte in continuare, prin proiectele lor. Deloc intamplator, descrierea activitatii studio-ului lansat de ei, anul acesta, in Barcelona este "furniture for food". In februarie 2019, Br...

Inapoi Inainte
O frittata pe gustul tau

O frittata pe gustul tau

In timp ce butonam telecomanda in urma cu cateva zile, mi-am odihnit degetele, pentru un sfert de ora, urmarind-o pe Martha Stewart cum pregateste o frittata pe Paprika TV. Frittata este atat de versatila incat se muleaza cu usurinta pe ingredientele pe care le ai la dispozitie in frigider, iar rezultatul este cat se poate de gustos.

A doua zi, am testat reteta cu usoare adaptari. Iata de ce ai nevoie!

o ceapa taiata pestisori
oua (eu am folosit 5, din care au iesit 3 portii)
un cartof mare, taiat rondele
lapte
branza telemea taiata cuburi (eu am folosit cascaval, dar poti folosi orice sortiment de branza iti place)
sare si piper, dupa gust

Am inceput prin a cali usor ceapa intr-o tigaie cu un diametru cat mai mare. Cand aceasta a capatat o culoare usor aurie, am pus-o intr-o farfurie si am pus la prajit rondelele de cartofi, pentru aproximativ 5 minute. In acest timp, am batut ouale intr-un bol, adaugand aproximativ jumate de cana de lapte, sare si piper.

Peste patul de cartofi usor rumeniti din tigaie, am adaugat ceapa si am turnat, apoi, continutul din bol. Am pus deasupra cascavalul taiat in cinci cuburi si am lasat totul la foc mic pentru cateva minute. Am bagat tigaia in cuptorul incalzit in prealabil pana cand frittata a crescut putin si s-a copt si la suprafata.

E important sa nu fie lasata prea mult la cuptor, pentru ca altfel textura va deveni prea uscata si va pierde din savoare. Si atentia la coada tigaii! Daca aceasta este dintr-un material care se topeste la caldura, sa o indepartezi inainte de a pune totul la cuptor sau sa alegi o tigaie cu coada din metal.

Frittata poate fi consumata ca fel principal sau ca aperitiv. E buna atat calda, cat si rece, iar felurile in care poti combina ingredientele sunt nelimitate. Poti adauga ciuperci si ardei gras, rosii, praz sau spanac, somon sau sunca afumata, orice mixuri de ingrediente corespund gusturilor tale.

Pota buna!

Foto: Hepta.ro

PUBLISHED ON 22.08.2013

more in Newsroom