WE LIKE

Manichiura minimalista, cu cateva detalii...

Oricat ar fi unghiile de lungi, suprafata lor ramane restransa. Probabil…

INSPIRATIE

Ai un tricou alb. Cu...

Tricoul alb cu blugi largi a devenit, de mai bine de…

EDITOR'S CHOICE

Oglinda, oglinjoara…

Oglinda, oglinjoara, care e cel mai frumos perete din casa? Nu…

RED CARPET

Premiile Oscar 2021. Tinute de...

Nu stiu cum a fost in realitate, insa, din fotografii, atmosfera…

INSPIRATIE

Decoratiuni de Pasti, facute din...

Decoratiunile facute de noi, cu mai multa sau mai putina indemanare,…

INSPIRATIE

Ai o camasa alba. Cu...

Camasa alba a devenit una dintre piesele vestimentare pe care le…

INSPIRATIE

5 idei de cadouri pentru...

Am ales ceva din metal, ceva din material textil, ceva din…

Editor's Choice

A pineapple a day

Imprimeurile si broderiile cu fructe acorda unei tinute un aer jucaus. Daca ar fi sa alcatuiesc un top al celor mai simpatice dintre ele, ananasul ar ocupa, probabil, un loc pe podium. Imaginea lui permite tot felul de interpretari. Una dintre dovezi este colectia Oscar de la Renta Pre-Fall 2021, care pe mine m-a fermecat iremediabil. Am rezonat din prima clipa cu tinutele concepute de Laura Kim si Fernando Garcia, duo-ul creativ al casei Oscar de la Renta. La aceasta dragoste la prima vedere, au contribuit in mod clar imprimeurile - lucru pe care l-am mentionat deja si cu alta ocazie, atat pe site, cat si pe Instagram. Pe langa imprimeuri, printre care se regasesc si cele cu ananas, mi-au mai placut si lejeritatea croielilor, impactul puternic al culorilor si al accesoriilor si felul in care elementele contureaza impreuna o stare de optimism, binevenita oricand, dar mai ales in aceasta perioada. In plus, atmosfera din fotografiile semnate de Cass Bird este si ea una joviala. Cautarile recente ale unui subiect de moda, care sa binedispuna – pe mine, cand scriu despre el, si pe tine, cand citesti rezultatul - m-au readus la aceasta colectie. Dintre toate elementele, am mizat de data asta pe doza maxima de optimism, garantata de imprimeurile fructate. Am aflat, cu...

Inapoi Inainte
Miniaturile lui Kirsty Elson
Arta & Design
Autor: Ioana Lovin

Miniaturile lui Kirsty Elson

Artista multimedia Kirsty Elson locuieste in regiunea Cornwall, situata in sud-vestul Angliei. Plajele ce o inconjoara aici s-au transformat in principala ei sursa de inspiratie. Pe de-o parte, acestea ii ofera cadrele pe care le imortalizeaza in miniaturile ei si, pe de alta parte, ii pun la dispozitie materia prima folosita pentru construirea lor. De la bucati de lemn la diferite elemente vechi din metal, forma si textura materialelor gasite intamplator ii dicteaza adesea conceptul lucrarilor.

Marea este o prezenta constanta. La malul ei sunt construite din lemn case compacte, cu ferestre pictate minutios si cu hornuri din cuie. La uscat pe sfoara, sunt aliniate haine din panza, cu imprimeuri colorate, iar barcile pescarilor asteapta nemiscate sa fie conduse in larg sau se lupta cu valuri imense.

Elson pastreaza patina pe care timpul o lasa peste fiecare bucata de material pe care o recicleaza. Vopseaua scorojita, lemnul zgariat sau rupt neuniform, cuiele ruginite reprezinta elemente care contribuie la conturarea unei lumi ce pare a fi locuita.

Mai multe pe Facebook Kirsty Elson Designs sau pe site-ul oficial kirstyelson.co.uk
Foto: Kirsty Elson

Kirsty Elson Designs from Stephen Tolfrey on Vimeo.

PUBLISHED ON 03.02.2015

more in Mood Board