HOT TREND

Imbracamintea matlasata. Cat de cool...

Imbracamintea matlasata este nelipsita de pe scena tendintelor pentru sezonul rece,…

AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte
Lumea fantastica a lui Mister Finch

Lumea fantastica a lui Mister Finch

Mister Finch se inspira din natura, insa fiecare creatie ce ii poarta semnatura are ceva supranatural. Iepurii poarta in spate bulbi de flori. Ciupercile de padure se transforma in fluturi de noapte. Vulpile au blana inflorata. Artistul britanic construieste din bucati de textile o lume fantastica. Pentru realizarea ei, alege sa lucreze cu materiale vechi, pe de-o parte din motive ecologice, pe de alta parte pentru ca il incanta ideea de a continua sa le imbogateasca istoria cu alte povesti. Poate si din acest motiv, creaturile lui transmit o melancolie puternica. “O draperie de catifea dintr-un hotel vechi, o rochie uzata de mireasa si un sort vintage devin pasari si animale in cautarea de stapani si aventuri noi. Creaturi ce spun povesti pentru oameni care sunt putin pierduti, gasiti si uitati…” , spune artistul.

Finch – prenumele artistului – marturiseste pe site-ul sau ca a explorat de-a lungul timpului diferite forme de expresie a creativitatii, insa cusutul s-a dovedit a fi ceea ce iubeste cu adevarat. Pasiunea lui transpare in fiecare detaliu al personajelor. “Mi-am numit afacerea Mister Finch, astfel incat sa fie clar de la inceput ca sunt un barbat si unul care coase”, glumeste el. Lucrarile lui au facut incojurul lumii, iar o parte dintre creaturi si-au gasit toamna trecuta un loc intre paginile cartii Mister Finch: Living in a Fairy Tale World”.

Mai multe pe www.mister-finch.com sau pe pagina de Facebook a artisului.

Foto: mister-finch.com

 

PUBLISHED ON 23.04.2015

more in Newsroom