HOT TREND

Imbracamintea matlasata. Cat de cool...

Imbracamintea matlasata este nelipsita de pe scena tendintelor pentru sezonul rece,…

AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte
Fotografie: SWITCHEROO Project by Hana Pesut

Fotografie: SWITCHEROO Project by Hana Pesut

Aflata in camping cu prietenii, Hanei Pesut i-a venit ideea de a-i fotografia pe doi dintre ei intr-o maniera inedita. Pentru ca aveau stiluri vestimentare foarte diferite, i-a imortalizat atat in propriile haine, cat si vice-versa. Nelipsit de haz, experimentul a conturat conceptul proiectui Switcheroo. In urmatorii ani, acesta avea sa faca inconjurul lumii si sa cuprinda sute de fotografii cu perechi – fie ele cupluri, amici sau rude – care au acceptat aceeasi provocare.

 

Inceput in mai 2010 ca o modalitate de a explora tehnica portretului, Switcheroo Project ilustreaza totodata legatura dintre vestimentatie si normele de gen. In septembrie anul acesta, Hana Pesut, fotograf autodidact de origine canadiana, a adaugat in portofoliul sau lansarea cartii Switcheroo. Aceasta reuneste o parte importanta dintre imaginile realizate pana in prezent. Cele mai multe dintre ele au fost imortalizate in Vancouver, orasul in care locuieste Hana, insa Viena, Barcelona, Parisul, New York-ul sau Tokio se regasesc si ele pe lista locurilor in care proiectul Switcheroo s-a dezvoltat.

Claire & Skylar

Leila & Azim

DJ Daruma & Toko

Sandra & Simon

switcherooproject_hanapesut-jpg

Mai multe imagini pe blogul Hanei Pesut sincerelyhana.com.

Foto via Hana Pesut / sincerelyhana.com

PUBLISHED ON 06.11.2013

more in Mood Board