AMINTIRI

Sibiul vazut prin ochii prietenelor

Ma gandeam, de curand, ca anii traiti la Bucuresti au ajuns…

ARTA & DESIGN

Cu si despre plastic. Perspective...

Pentru a vorbi despre viitorul designului, trebuie sa vorbim despre sustenabilitate,…

COLAJ DE RECOMANDARI

Ceva de vazut, ceva de...

Timid, am inceput sa reiau din lucrurile care imi faceau placere,…

ARTA & DESIGN

Aspecte ale designului: Memphis Milano...

Anthony Vaccarello, directorul de creatie al casei de moda Saint Laurent,…

TRIED & TESTED

Un anticearcan, un deodorant &...

In industria frumusetii, totul e in schimbare. Apar mereu produse noi,…

EDITOR'S CHOICE

Simboluri celeste pe esarfe din...

Soarele, simbol al vietii, al fortei si al energiei, luna, simbol…

INSPIRATIE

Looking On The Sunnies Side...

Designerii contureaza in cateva linii clare trendurile in materie de ochelari…

Editor's Choice

Simboluri celeste pe esarfe din matase

Soarele, simbol al vietii, al fortei si al energiei, luna, simbol al feminitatii, al ritmului vietii si al eternitatii, si stelele, simbol al frumusetii, al bunatatii si al energiei pozitive, au inspirat colectia-capsula de esarfe din matase, realizata de Bon Bijou. Aceasta poarta numele A Sense of Freedom si cuprinde trei modele in care simbolurile celeste sunt desenate si asezate in compozitii pastelate. Fiecare imagine e insotita de un text in franceza. Le Soleil te va bien. / C'est juste une phase. / Tout astre visible, excepte le Soleil et la Lune; point brillant dans le ciel, la nuit. Imi imaginez esarfele purtate la gat, pe cap, pe umeri sau ca top improvizat, intr-o zi petrecuta pe malul marii. Esarfa mea preferata este cea inspirata de soare. Imi plac designul predominat de culori calde si mesajul optimist, imprimat pe matase. Dincolo de aceste detalii, nu pot sa nu ma gandesc la importanta pe care o are soarele pentru starea mea de spirit. Se poate sa ma faca sa-mi incretesc fruntea cand lumina lui e prea puternica, dar tot el imi descreteste de multe ori mintea.:) Colectia-capsula este realizata de echipa Bon Bijou, de la schita si pana la ultimele detalii, prin procesul de creatie consacrat: Step I: envision / Step II: explore / Step III: do the work /Ste...

Inapoi Inainte
Alexa Meade: “Your body is my canvas.”

Alexa Meade: “Your body is my canvas.”

Alexa Meade picteaza direct pe corpul personajelor sau pe obiectele pe care doreste sa le imortalizeze. Acoperita in acrilic, realitatea surprinsa de ea se transforma in picturi tridimensionale, iar, atunci cand sunt fotografiate, lucrarile artistei par a fi realizate pe suprafata bidimensionala a panzei.

artwork-03

alexa_meade_int

In urma cu cativa ani, am descoperit arta lui Meade prin intermediul unei fotografii ce ilustreaza un pensionar pictat de ea, care calatoreste cu metroul (foto sus). Contrastul dintre realitatea modificata de artista de origine americana si realitatea cotidiana mi-a captat atunci atentia. Recent, am reintalnit-o prin colaborarea ei cu brandul Denim & Supply by Ralph Lauren pentru campania Project Warehouse – cu rezultate la fel de surprinzatoare.

In discursul sustinut de ea anul trecut la TED, Meade a povestit despre cum s-a conturat tehnica neconventionala prin care lucreaza. Totul a pornit de la fascinatia pentru umbre, pe care si-a dorit sa le imortalizeze. A inceput astfel sa le contureze exact pe suprafetele pe care se asezau. Le-a pictat pe iarba inainte ca miscarea soarelui sa le mute locul. Le-a pictat pe un prieten, completand jocul lor cu cel al luminilor. A explorat apoi pe mancare si pe propriul corp. Iar dupa absolvirea studiilor in Stiinte Politice, a inteles ca, de fapt, arta reprezinta viitorul pe care si-l doreste.

Astazi, Alexa Meade are un portofoliu impresionant. Lucrarile ei au fost expuse in galerii din intreaga lume, precum Saatchi Gallery din Londra, National Portrait Gallery din Washington DC, Postmasters Gallery din New York City sau Ingo Seufert Gallery for Contemporary Photography din Munchen. Mai mult decat atat, Ralph Lauren nu este singurul brand important cu care a colaborat, lui alaturandu-i-se Mercedes-Benz si Mini Cooper. Daca iti doresti sa ramai in contact cu ceea ce creeaza Meade, o poti urmari pe pagina ei de Facebook.

Foto: Alexa Meade via alexameade.com
Video: TED via Youtube.com

Lucrari din portofoliul Alexei Meade

PUBLISHED ON 21.10.2014

more in Mood Board