WE LIKE

Manichiura minimalista, cu cateva detalii...

Oricat ar fi unghiile de lungi, suprafata lor ramane restransa. Probabil…

INSPIRATIE

Ai un tricou alb. Cu...

Tricoul alb cu blugi largi a devenit, de mai bine de…

EDITOR'S CHOICE

Oglinda, oglinjoara…

Oglinda, oglinjoara, care e cel mai frumos perete din casa? Nu…

RED CARPET

Premiile Oscar 2021. Tinute de...

Nu stiu cum a fost in realitate, insa, din fotografii, atmosfera…

INSPIRATIE

Decoratiuni de Pasti, facute din...

Decoratiunile facute de noi, cu mai multa sau mai putina indemanare,…

INSPIRATIE

Ai o camasa alba. Cu...

Camasa alba a devenit una dintre piesele vestimentare pe care le…

INSPIRATIE

5 idei de cadouri pentru...

Am ales ceva din metal, ceva din material textil, ceva din…

Editor's Choice

A pineapple a day

Imprimeurile si broderiile cu fructe acorda unei tinute un aer jucaus. Daca ar fi sa alcatuiesc un top al celor mai simpatice dintre ele, ananasul ar ocupa, probabil, un loc pe podium. Imaginea lui permite tot felul de interpretari. Una dintre dovezi este colectia Oscar de la Renta Pre-Fall 2021, care pe mine m-a fermecat iremediabil. Am rezonat din prima clipa cu tinutele concepute de Laura Kim si Fernando Garcia, duo-ul creativ al casei Oscar de la Renta. La aceasta dragoste la prima vedere, au contribuit in mod clar imprimeurile - lucru pe care l-am mentionat deja si cu alta ocazie, atat pe site, cat si pe Instagram. Pe langa imprimeuri, printre care se regasesc si cele cu ananas, mi-au mai placut si lejeritatea croielilor, impactul puternic al culorilor si al accesoriilor si felul in care elementele contureaza impreuna o stare de optimism, binevenita oricand, dar mai ales in aceasta perioada. In plus, atmosfera din fotografiile semnate de Cass Bird este si ea una joviala. Cautarile recente ale unui subiect de moda, care sa binedispuna – pe mine, cand scriu despre el, si pe tine, cand citesti rezultatul - m-au readus la aceasta colectie. Dintre toate elementele, am mizat de data asta pe doza maxima de optimism, garantata de imprimeurile fructate. Am aflat, cu...

Inapoi Inainte
365 Postcards for Ants. Lorraine Loots.
Arta & Design
Autor: Ioana Lovin

365 Postcards for Ants. Lorraine Loots.

La inceputul lui 2013, artista Lorraine Loots si-a propus sa realizeze in fiecare zi a anului cate o pictura miniaturala. Adunate sub numele „365 Paintings for Ants”, lucrarile ce se intind pe doar cativa centimetri documenteaza ziua in care fiecare a fost realizata si devin un mijloc prin care Lorraine isi exploreaza pasiunea pentru detalii.

Artista povesteste intr-un mini- documentar realizat de Gareth Pon ca proiectul a fost mai intai un gand pe care nu stia daca il va duce pana la capat, cu atat mai mult cu cat, in prima parte, isi faceau adesea aparitia situatiile in care amana finalizarea lucrarilor. Insa nu a renuntat, iar feedback-ul pozitiv al celor care i-au descoperit si achizitionat lucrarile a fost o incurajare permanenta. Odata terminate, cele 365 de picturi au fost continuate anul urmator de un nou proiect, incheiat si el de curand: „365 Postcards for Ants”.

Daca in 2013, alegerea subiectelor pentru picturi au reprezentat de la un moment dat un mix interactiv intre viziunea artistica a lui Lorraine si sugestiile publicului, in 2014, Cape Town a devenit tema fiecarei vederi miniaturale. Decizia lui Lorraine a fost influentata de faptul ca orasul in care ea locuieste in prezent a fost desemnat Capitala Internationala a Designului. Astfel, si-a dorit sa reuneasca in proiect lucruri emblematice si detalii care definesc acest loc. Asteptam sa vedem ce urmeaza in 2015, dar pana atunci iata o parte dintre vederile preferate!

Daca iti doresti sa le descoperi pe toate, intra pe lorraineloots.com. De asemenea, poti urmari activitatea lui Lorraine Loots pe Facebook, Tumblr sau pe Instagram. <3

Foto: Lorraine Loots

PUBLISHED ON 06.01.2015

more in Mood Board