HOT TREND

Inspiratie in machiaj pentru primavara-vara...

Ochii conturati cu tus negru si buzele evidentiate cu ruj rosu…

STREET STYLE

Primavara denimului

As numi primavara anotimp al stilului. Temperaturile ei ingradesc cel mai…

INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

HOT TREND

Cerceii statement

Elementele cu care rezonez pe deplin la evenimentele dedicate modei alcatuiesc…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte

Ziua in care nu se cumpara nimic @ TNB, 18 si 19 octombrie

'Ziua in care nu se cumpara nimic' de Kim Atle Hansen, in regia lui Horia Suru, prezinta povestea unor tineri care lupta pentru o lume mai buna. Este un spectacol despre implicarea politica si sociala, despre naivitate si principii, despre consecintele si riscurile pe care suntem sau nu dispusi sa ni le asumam. Dezvoltata de Asociatia ProDrama si Teatrul National in cadrul Programului 9G la TNB, piesa va fi jucata pe 18 si 19 octombrie 2014, ora 20:00, la Sala Mica a Nationalului. Accesul publicului la aceste doua reprezentatii este gratuit, in limita locurilor disponibile si pe baza de rezervare.

Petra (Ilinca Harnut) si Andrei (Rolando Matsangos) vor sa atraga atentia asupra consumerismului si a exploatarii muncitorilor din lumea a treia. Kati (Cristina Gavrus) si Irina (Olivia Alexandra Nita) vor sa devina vedete cantand la un eveniment de salvare a planetei. Toma (Andrei Morariu) si Petru (Emil Mandanac) vor sa protesteze pentru a imbunatati conditiile din azilul de batrani in care lucreaza. Ana (Simona Cuciurianu) vrea sa fie mai mult decat o simpla vanzatoare intr-un magazin de haine.  Drumurile lor ii duc la mall, iar aceasta vizita le va schimba vietile.

Piesa exploreaza limitele si motivatiile implicarii tinerilor, vazuti intr-un univers proiectat si schematizat, o materializare a distantei pe care personajele par s-o simta fata de actiunile lor.  Actorii sunt atat personaje cat si naratori ai vietii personajelor pe care le interpreteaza.

Dramaturg, actor si activist norvegian, autor al mai multor piese de teatru ce dezbat probleme ale societatii actuale, Kim Atle Hansen este in prezent angajat al Norske Theater, Oslo. „Ziua in care nu se cumpara nimic” reprezinta una dintre cele mai cunoscute piese ce-i poarta semnatura si a fost montata pana acum in Anglia, Brazilia, Italia, America si Rusia. „ Acest text este gandit mai degraba pentru o conventie performativa decat pentru un tip de joc motivat emotional”, marturiseste el.

Durata: 1h30min (fara pauza)
Intrare libera, pe baza de rezervare la adresa de email: rezervare.tnb@gmail.com, in limita locurilor disponibile (max. 2 locuri/persoana)
Spectacolul nu este recomandat persoanelor sub 16 ani!

Regie: Horia Suru / Asistent regie: Madalin Hincu
Distributie
: Simona Cuciurianu, Cristina Gavrus, Ilinca Harnut,Rolando Matsangos, Emil Mandanac, Andrei Morariu, Olivia Nita
Live DJ:
Andreea  Veder
Video artist:
Razvan Mihalachi / Special Effects: Daniel Radu
Scenografie:
Arh. Bogdan Costea / Asistent scenografie: Ana Ivan
Costume:
Anca Miron / Make-up artist: Diana Ionescu
Pregatire vocala:
Monica Ciuta
Fotograf:
Alexandra Pasca
Producator delegat:
Ionut Corpaci-Teodorescu
Coordonator CCCT „Ion Sava”:
Cristiana Gavrila

O coproductie ProDrama, TNB, Centrul de Cercetare si Creatie Teatrala „Ion Sava”.
Proiect finantat de ARCUB – Arta si Cultura Bucuresti, prin programul „București 555″.
9G la TNB este un program al Teatrului National “I.L.Caragiale” din Bucuresti sprijinit de MasterCard.
Parteneri: Retro Future, Reciclare Creativa, Active Watch, Creionetica, ArtWe.

Pentru mai multe detalii puteti accesa pagina de facebook si site-ul proiectului ziua.prodrama.ro sau puteti scrie pe adresa contact@prodrama.ro.

Foto: Alexandra Pasca

PUBLISHED ON 15.10.2014

more in Newsroom