HOT TREND

Inspiratie in machiaj pentru primavara-vara...

Ochii conturati cu tus negru si buzele evidentiate cu ruj rosu…

STREET STYLE

Primavara denimului

As numi primavara anotimp al stilului. Temperaturile ei ingradesc cel mai…

INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

HOT TREND

Cerceii statement

Elementele cu care rezonez pe deplin la evenimentele dedicate modei alcatuiesc…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte

Vlad Tenu. Glimpses of Infinite Symmetry @ Galateca

In luna februarie, Galeria Galateca gazduieste expozitia 'Glimpses of Infinite Symmetry' de Vlad Tenu, al carei vernisaj are loc pe 6 februarie 2014, de la 19:30. Pe langa lucrari expuse anterior la Londra, arhitectul prezinta la Bucuresti si o instalatie noua, realizata special pentru colaborarea cu Galateca.

Lucrarile lui Vlad Tenu reprezinta o combinatie inedita intre matematica, design si arta, in care natura este sursa principala de inspiratie. “Plecand de la o lucrare de disertatie pe care am sustinut-o la Bartlett School of Architecture, prototipurile din seria <Minimal Complexity> sunt bazate pe un concept matematic care se refera la o familie de suprafete extrem de interesante, numite <minimale>. Sunt geometrii periodice care nu se intersecteaza si care se extind la infinit. Explorand oportunitatile ce pot fi deschise de acestea in arhitectura si design, am ajuns sa le simulez prin metode algoritmice alternative, dupa modelul dinamicii bulelor de sapun si sa le construiesc cu ajutorul tehnologiilor digitale”, povesteste Vlad Tenu.


Proiect: Minimal Complexity, Londra

Cu forme modulare, impresionante, instalatiile sale sunt realizate dintr-un anumit numar de componente care se repeta. Unele dintre ele cuprind sute, altele chiar mii de piese, imbinate dupa un principiu de simetrie multi-dimensionala. Astfel, se creeaza forme ce pot fi extinse la nesfarsit.

Proiect Minimal Complexity

Vlad Tenu este un arhitect de origine romana stabilit la Londra. Experimentele sale se axeaza pe integrarea tehnologiilor digitale in procesul de proiectare, ce implica metode generative de design, tehnici digitale de fabricatie si design interactiv.
Cu ‘Minimal Complexity’, Vlad Tenu a castigat Concursul REPEAT Tex-Fab 2010. Proiectul a fost expus atat in Statele Unite, cat si in Marea Britanie, in cadrul a doua evenimente de amploare internationala: London Festival of Architecture si London Design Festival în 2012.
Ca arhitect recunoscut atat in Romania, cat si in Marea Britanie, experienta sa profesionala acopera o gama larga de proiecte si concursuri. In prezent, Vlad Tenu lucreaza la AHMM, iar anterior a lucrat la Surface Architects, ambele companii fiind premiate pentru activitatea arhitecturala cu sediul in Londra. Este implicat si in domeniul academic, ca asistent universitar si supervizor de teze de masterat, in cadrul programului Arhitectura Adaptiva & Computatie la Bartlett. Lucrarile lui Vlad Tenu sunt prezentate in muzee recunoscute la nivel international. Anul trecut, el a expus, in premiera in Romania, doua instalatii, in cadrul EBiennale – manifestarea pe arte vizuale a festivalului George Enescu.

Expozitia ‘Glimpses of Infinite Symmetry’ va fi gazduita de Galateca, intre 4 si 28 februarie 2014, iar pe data de 7 februarie va avea loc o prezentare sustinuta de artist. Intrarea este libera.

GALATECA
STR. C.A.ROSETTI NR. 2-4,
SECTOR 1 BUCURESTI

Foto si info: Galateca

PUBLISHED ON 21.01.2014

more in Newsroom