HOT TREND

Inspiratie in machiaj pentru primavara-vara...

Ochii conturati cu tus negru si buzele evidentiate cu ruj rosu…

STREET STYLE

Primavara denimului

As numi primavara anotimp al stilului. Temperaturile ei ingradesc cel mai…

INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

HOT TREND

Cerceii statement

Elementele cu care rezonez pe deplin la evenimentele dedicate modei alcatuiesc…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte
Simpaticele decoratiuni ale Fionei Walker

Simpaticele decoratiuni ale Fionei Walker

Saptamana trecuta, Sanziana Pop de la Visuell.ro a aratat cititorilor ei cum a amenajat o camera cat se poate de speciala – cea a micutei Lea, fiica ei venita pe lume de curand. Printre detaliile care m-au inspirat se regasesc capetele de inorog si de elefant, realizate din fetru de lana, pe care le-am vazut agatate pe unul dintre peretii incaperii. Pentru ca mi-au parut o idee buna de cadou pentru viitoare mame sau pentru copii mici si mari, am cautat de cine sunt facute.

Fiona Walker, fondatoarea brandului

Asa am aflat de Fiona Walker si, mai apoi, despre povestea brandului ei. Decoratiunile sunt realizate in Jaipur, India, in acord cu standardele unui comert echitabil. Pentru manufactura, Fiona Walker England, numele complet al brandului, angajeaza femei. Faptul ca pot lucra de acasa le ofera acestora oportunitatea sa castige un venit pentru familie si, totodata, sa aiba grija de copii. Fiecare obiect este realizat din lana organica, iar, pentru procesul de vopsire a materialelor, este utilizata apa reciclata, astfel incat sa nu fie irosita apa curata a comunitatii locale.

Cand le-am vazut prima oara, animalele din fetru m-au dus cu gandul la trofeele de vanatoare. Doar ca, daca despre cele din urma consider ca nu ar trebui sa existe in nicio incapere – de fapt, nu ar trebui sa existe punct, despre cele create de Fiona Walker pot spune ca-mi sunt chiar simpatice. Animalele par ca si-au strecurat curioase capetele prin perete, in interiorul incaperii in care sunt asezate. Acestea nu sunt singurele produse gandite de designer, dar au devenit cu siguranta o emblema a viziunii ei. Am mai intalnit in portofoliul brandului si cuiere, suporturi de carti sau alte decoratiuni interioare vesel colorate.

Totul a inceput cu un obiect care recrea din fetru formele si culorile unei mici pasari din gradina Fionei Walker. Este vorba despre un macaleandru. A continuat, apoi, cu dezvoltarea unui brand ale carui idei traverseaza mai multe continente pentru a deveni un produs expus intr-un magazin online sau offline.

Chiar daca povestea brandului a inceput in 2014, interesul Fionei Walker pentru design s-a manifestat inca din copilarie. Amintirea primei piese vestimentare realizate de ea isi pastreaza claritatea pana in prezent. O fusta mini, intr-o nuanta vibranta de verde.

Pasiunea ei avea sa fie sustinuta, mai tarziu, de studii de specialitate la De Montfort University din Marea Britanie, urmate, apoi, de 10 ani de experienta in domeniu, alaturi de diferite branduri din Londra. Si-a intrerupt cariera in momentul in care a devenit mama – ea are astazi trei fiice. Pentru ca a resimtit lipsa designului, l-a readus in ecuatia fiecarei zile atunci cand a realizat acel macaleandru care nu lipseste astazi din colectiile de Craciun.

Pentru mai multe detalii, intra in universul creativ al Fionei Walker pe fionawalkerengland.com sau pe Facebook Fiona Walker England.

Foto via Fiona Walker England

PUBLISHED ON 05.09.2017

more in Mood Board