INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

HOT TREND

Cerceii statement

Elementele cu care rezonez pe deplin la evenimentele dedicate modei alcatuiesc…

EDITOR'S CHOICE

Love is Chance

Iubesc cuvintele. Si le respect. Sunt foarte atenta si precauta cu…

CATWALK

10 rochii haute couture SS...

Am ales cate o rochie din colectiile haute-couture semnate de zece…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte
Shylight. Intre natura si tehnologie
Arta & Design
Autor: Ioana Lovin

Shylight. Intre natura si tehnologie

„Multe dintre obiectele realizate de oameni au o forma statica, in timp ce tot ceea ce este natural in aceasta lume, inclusiv oamenii, se afla intr-un proces continuu de metamorfoza si de adaptare la spatiul din jur. Shylight este rezultatul unei intrebari: cum ar putea un obiect neinsufletit sa imite acele schimbari care exprima caracter si emotie?”  Asa s-a conturat conceptul proiectului Shylight realizat de Lonneke Gordijn, Ralph Nauta si Jozeph Hendricks de la Studio Drift.

Inspiratia celor trei artisti a pornit de la flori – mai exact, de la miscarea acelor plante care isi inchid petalele pe timpul noptii pentru a le redeschide la primele raze de soare. Prin lampile Shylight, au recreat acest dans fluid al formelor din straturi de matase cusute pe suporturi metalice si puse in miscare de roboti. Cand se deschid, sculpturile coboara pana la 9 metri de tavan, intr-o miscare gratioasa, ce determina si felul in care lumina este difuzata.

„Satisfactia in munca noastra vine in momentul in care publicul este captivat de o lucrare. Uita cine sunt, unde se afla si descopera o lume noua intre natura si tehnologie”, spune Ralph Nauta. Din noiembrie anul trecut, cinci astfel de sculpturi luminoase sunt expuse in cadrul unei instalatii permanente la Rijksmuseum.  Daca drumurile te poarta in viitor la Amsterdam, le vei putea descoperi in aripa Philips a muzeului.

www.studiodrift.com
Foto, info, video: Studio Drift

PUBLISHED ON 02.04.2015

more in Mood Board