ARTA & DESIGN

Reinterpretari efemere ale clasicelor chioscuri...

Chioscurile de ziare reprezentau odata un prim popas al diminetilor din…

HOT TREND

Inspiratie in machiaj pentru primavara-vara...

Ochii conturati cu tus negru si buzele evidentiate cu ruj rosu…

STREET STYLE

Primavara denimului

As numi primavara anotimp al stilului. Temperaturile ei ingradesc cel mai…

INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte
Selon reinventeaza corsetul perioadei Rococo

Selon reinventeaza corsetul perioadei Rococo

Inspirata de moda frantuzeasca din perioada Rococo, Iulia Tonegaru, designerul din spatele brandului Selon, reinterpreteaza tiparele corsetelor de atunci, propulsandu-le din zona de lenjerie la cea de outwear.

Materiale precum catifeaua, taftaua elastica, brocardul si matasea sunt croite dupa tipare clasice si devin suportul sic pentru corsete cu decolteu adanc, cupe push-up sau balconette. Pasionata de broderii, Iulia Tonegaru transforma corsetele in piese statement ce inlocuiesc nevoia altor accesorii pretioase.  Fiecare model prezinta sustinere pe care te poti baza, data de balenele de 4,5 cm si bridele care se prind la spate si care permit reglarea acestuia.

Disponibile de curand si pe Molecule-F, piesele colectiei Selon accentueaza silueta feminina si pot fi integrate intr-o tinuta, in cele mai inedite forme.

 

Absolventa a Universitatii Nationale de Arta din Bucuresti, sectia Moda, Iulia Tonegaru detine propriul atelier, unde produce costume de epoca, corsete retro, lucrate manual, smokinguri pentru barbati, dar si rochii unicat. Stilul ei poarta amprenta detaliului, iar piesele cu broderii atent lucrate vorbesc despre distinctia aproape pierduta a rochiilor aristocrate. Cea mai recenta dragoste a designerului s-a infiripat in atelierul Doinei Levintza, unde a pasit in lumea teatrului si a filmului. Iulia Tonegaru a lucrat la “Viata e Vis” – regia Dragos Galgotiu, “Fiarele” – regia Virgil Tanase si la filmul “Closer to the Moon” – regia Nae Caranfil.

Foto si info: Molecule-F

PUBLISHED ON 30.04.2013

more in Newsroom