ARTA & DESIGN

Reinterpretari efemere ale clasicelor chioscuri...

Chioscurile de ziare reprezentau odata un prim popas al diminetilor din…

HOT TREND

Inspiratie in machiaj pentru primavara-vara...

Ochii conturati cu tus negru si buzele evidentiate cu ruj rosu…

STREET STYLE

Primavara denimului

As numi primavara anotimp al stilului. Temperaturile ei ingradesc cel mai…

INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte
Robby Cuthbert. Mobilier neconventional.

Robby Cuthbert. Mobilier neconventional.

Abordarea neconventionala a formelor si tensiunea dintre componentele care alcatuiesc piesele de mobilier ale lui Robby Cuthbert mi-au starnit curiozitatea asupra viziunii designerului american.

Totul a pornit de la o fotografie afisata de curand in newsfeedul meu. O masa de cafea, cu un blat de sticla transparenta, asezat pe o structura ce pare sa sfideze gravitatia. Fara sa se atinga, patru bucati ondulate din bambus se sustin unele pe celelalte prin intermediul unor cabluri metalice, dispuse astfel incat sa existe un echilibru de forte. Fara adezivi, fara cuie sau suruburi.

Mai degraba o sculptura functionala decat o piesa de mobilier, mi-am spus.

“Mi-a placut dintotdeauna sa creez lucruri. Dupa ani de zile in care am asamblat toate jocurile de construit posibile, am inceput sa studiez sculptura si arhitectura la Williams College. Stilul meu de acum este rezultatul incrucisarii dintre cele doua medii. Combin precizia planificarii si a ingineriei din arhitectura, cu libertatea formei, specifica sculpturii. Explorarea tensiunii ca mod de realizare a unui sistem stabil a devenit emblematica pentru lucrarile mele, care incorporeaza aproape intotdeauna cabluri de otel si diferite tipuri de lemn,” scrie Robby Cuthbert pe site-ul personal.

Cuthbert a absolvit studiile in 2011, iar un an mai tarziu  s-a mutat din Berkshire Hills, Massachusetts, la Palo Alto, California. Acolo a devenit membru al workshopului Techshop, unde a avut la dispozitie echipamentele necesare pentru a-si pune in aplicare creativitatea mult mai usor decat ar fi putut-o face in atelierul sau de acasa. Tot acolo a trecut din plan imaginar in plan real masa despre care povesteam la inceput, pe care a denumit-o Contour Coffe Table. A urmat, apoi, o campanie de finantare pe Kickstarter, in cadrul careia ideea lui a adunat mai multi bani decat era miza, lucru ce i-a permis sa dezvolte in continuare si alte proiecte.

Talentul sau a captat atentia oamenilor din industria designului, iar, in martie 2014, Cuthbert a participat la The Architectural Digest Home Design show. In prezent, el manufactureaza produse pentru diversi clienti si, in paralel, dezvolta idei noi, care nu se limiteaza doar la mobilier. Dorinta lui principala este ca in viitor sa reuseasca sa produca la o scara mai mare decat in prezent, astfel incat obiectele lui, deopotriva functionale si artistice, sa devina accesibile unui numar mai mare de oameni.

Daca vrei sa afli mai multe despre univerul sau creativ, viziteaza site-ul robbycuthbert.com!

Foto: Robby Cuthbert

PUBLISHED ON 01.03.2017

more in Mood Board