INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

HOT TREND

Cerceii statement

Elementele cu care rezonez pe deplin la evenimentele dedicate modei alcatuiesc…

EDITOR'S CHOICE

Love is Chance

Iubesc cuvintele. Si le respect. Sunt foarte atenta si precauta cu…

CATWALK

10 rochii haute couture SS...

Am ales cate o rochie din colectiile haute-couture semnate de zece…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte
Recenzie: Concert Jane Birkin la Sala Palatului

Recenzie: Concert Jane Birkin la Sala Palatului

„Ballade de Johnny-Jane”, „Fuir le bonheur”, „Mon amour baiser”, „L'Aquoiboniste”... sunt cateva dintre piesele interpretate, aseara, de Jane Birkin si 4 instrumentisti japonezi, invitati sa-i fie alaturi pe scena Salii Palatului din Bucuresti. Pianistul Nobuyuki Nakajima, tobosarul Ichiro Onoe, violonista Hoshiko Yamane si trompetistul Takuma Sakamoto au acordat prin talentul lor un sound diferit muzicii lui Gainsbourg si au contribuit la un spectacol inedit.

Jane Birkin a reusit sa creeze o atmosfera calda inca de la inceput. Ea a comunicat cu publicul nu doar prin muzica ci si prin povestile dezvaluite – cand in engleza cand in franceza – despre cantecele interpretate, dar si despre oamenii implicati in proiectul muzical „Serge Gainsbourg & Jane via Japan”. Am aflat astfel cum s-a conturat conceptul turneului mondial ce comemoreaza 20 de ani de la disparitia artistului francez. Birkin a povestit cum, dupa cutremurul ce a avut loc in martie in Japonia, artista a sustinut in Tokyo un concert caritabil, acompaniata de instrumentisti japonezi. Pentru ca in aceasta formula, melodiile pe care ea le interpreteaza de atatia ani au capatat un suflu nou, i-a contactat pe instrumentisti si le-a propus sa i se alature in turneu, iar ei au acceptat.

Concertul de aseara a inceput cu piesa „Requiem pour un con”, scrisa si compusa de Serge Gainsbourg pentru filmul „Le Pacha” – film in care artistul si-a jucat propriul rol. Au urmat piese celebre, dar si unele mai putin cunoscute. Pe parcursul celor doua ore de spectacol, ritmurile lente au alternat cu cele pline de energie, acompaniate de zambete si multe aplauze.

Piesa „Comic Strip” a starnit cu siguranta cele mai multe zambete si buna dispozitie. Ea a fost interpretata intr-un duet vocal inedit cu violonista care a coborat de pe scena si s-a strecurat printre randurile de spectatori.  Pe piesa „Mon amour baiser” a fost randul lui Jane Birkin sa vina mai aproape de public si sa fie primita cu aplauze. Ceva mai tarziu, tot aplauzele aveau sa-i readuca pe cei cinci artisti pe scena pentru un bis. Au urmat „La Chanson de Prevert”, „L’aquoiboniste”, iar piesa „La gadoue” a incheiat spectacolul. Jane Birkin a multumit spectatorilor pentru ca au fost curiosi sa descopere muzica lui Gainsbourg si in aceasta interpretare, iar publicul a multumit la randul sau prin aplauze.

Foto:Alex Chelba

PUBLISHED ON 14.11.2011

more in Newsroom