ARTA & DESIGN

Reinterpretari efemere ale clasicelor chioscuri...

Chioscurile de ziare reprezentau odata un prim popas al diminetilor din…

HOT TREND

Inspiratie in machiaj pentru primavara-vara...

Ochii conturati cu tus negru si buzele evidentiate cu ruj rosu…

STREET STYLE

Primavara denimului

As numi primavara anotimp al stilului. Temperaturile ei ingradesc cel mai…

INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte

Rebecca Szeto. Pensule pictate.

De-a lungul timpului, Rebecca Szeto a adunat pensule uzate ce ramaneau in urma a diverse proiecte. Nu a vrut sa le arunce si si-a propus sa le gaseasca o noua intrebuintare. Si le-a gasit. Asa s-a conturat ideea proiectului „Paintbrush Portrait”. Inceput in 1999, el continua sa isi dezvolte povestea si astazi.

In cadrul lui, Rebecca Szeto transforma pensulele in suportul pe care picteaza in ulei portrete feminine inspirate de picturi semnate de artisti celebri precum Vermeer sau Velazquez. Pentru a modela siluetele personajelor, sculpteaza atunci cand este nevoie manerul din lemn al pensulelor si foloseste manunchiul de par pentru a crea efectul de tinute vestimentare. „Aceste lucrari exploreaza notiuni legate de re-formare a frumusetii si a valorii, oferind o critica asupra consumerismului…”, spune Szeto in descrierea proiectului.

Artista locuieste in prezent in San Fracisco, iar pe parcursul ultimelor doua decenii a expus lucrari in diferite expozitii solo sau de grup. Poti descoperi mai multe pe  rebeccaszeto.com.

Foto: Hepta.ro

PUBLISHED ON 19.03.2015

more in Mood Board