ARTA & DESIGN

Reinterpretari efemere ale clasicelor chioscuri...

Chioscurile de ziare reprezentau odata un prim popas al diminetilor din…

HOT TREND

Inspiratie in machiaj pentru primavara-vara...

Ochii conturati cu tus negru si buzele evidentiate cu ruj rosu…

STREET STYLE

Primavara denimului

As numi primavara anotimp al stilului. Temperaturile ei ingradesc cel mai…

INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte
Philip Treacy – Palariile ca sculpturi purtabile

Philip Treacy – Palariile ca sculpturi purtabile

Cand celebritatile vorbesc despre palarii, Philip Treacy este cel mai probabil personajul principal al discutiei. Designerul creeaza prin accesoriile sale adevarate sculpturi purtabile. 'Imi plac palariile care iti fac inima sa bata mai tare', a declarat el in urma cu doi ani intr-un interviu pentru The Guardian. Si reuseste sa o faca. Creatiile lui cu cele mai inedite forme si texturi depasesc trendurile si ajung sa fie deseori prima alegere a celor mai multe staruri din intreaga lume. Sarah Jessica Parker, Lady Gaga si Victoria Beckham sunt doar trei exemple.

Philip Treacy a absolvit Colegiul National de Arta si Design din Dublin. Apoi, si-a dezvoltat pasiunea pentru accesoriile millinery urmand, in 1988, cursurile de la Royal College of Art din Londra. Conform designboom.com, creatiile sale erau realizate la inceput din materiale achizitionate de la diferite bazaruri locale. Insa, maiestria cu care reusea sa transforme cele mai simple materiale in cele mai sofisticate povesti a fost remarcata inca din timpul studiilor. Acest lucru i-a adus colaborari cu designeri importanti din industria modei.

In prezent, Treacy are un portofoliul impresionant. A lucrat cu cele mai importante case de moda, de la Alexander McQueen pana la Chanel sau Valentino, iar palariile sale au devenit piese statement pe covorul rosu. De altfel, nunta lui Kate Middleton cu Printul William nu ar fi aratat la fel fara creatiile nonconformiste ale lui Philip Treacy. Peste 30 de invitate au purtat palariile sale (Si da. Si criticata palarie in forma de funda, purtata de Printesa Beatrice, ii poarta semnatura).

Daca vrei sa descoperi mai multe despre universul creativ al designerului, creatiile sale se gasesc la The Place Concept Store din Bucuresti.

Foto via The Place

PUBLISHED ON 16.04.2013

more in Newsroom