INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

HOT TREND

Cerceii statement

Elementele cu care rezonez pe deplin la evenimentele dedicate modei alcatuiesc…

EDITOR'S CHOICE

Love is Chance

Iubesc cuvintele. Si le respect. Sunt foarte atenta si precauta cu…

CATWALK

10 rochii haute couture SS...

Am ales cate o rochie din colectiile haute-couture semnate de zece…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte

OSCAR WEEKEND. 13-15 ianuarie 2017.

afis_oscar-weekend_filme-straine_festival_cinematograful-elvire-popescoFilme straine aflate in acest moment pe lista scurta pentru Oscar vor fi proiectate, intre 13 si 15 ianuarie, la OSCAR WEEKEND. Gazduit de cinematograful Elvire Popesco din Bucuresti, festivalul prezinta si alte titluri ce au fost propuse de diferite tari, printre care si Romania, si care au fost apreciate de critica internationala.

Din 5 ianuarie, s-a deschis prima sesiune de votare la premiile Oscar, iar nominalizarile finale urmeaza sa fie anuntate pe 24 ianuarie. Castigatorii vor fi desemnati in cadrul ceremoniei de pe 26 februarie si, pana atunci, organizatorii OSCAR WEEKEND invita iubitorii de film sa isi aseze in ordine preferintele.

Programul celei de-a treia editii a evenimentului include: Paradise (Ray) de Andrei Koncealovski, filmul rusesc premiat cu Leul de Argint pentru cea mai buna regie la Festivalul de la Venetia, pelicula canadiana Juste la fin du monde, in regia lui Xavier Dolan, recompensata cu Marele Premiu la Cannes (2016), precum si The Salesman (Forushande) in regia lui Asghar Farhadi (Iran), castigator al premiilor pentru Cel mai bun actor si Cel mai bun scenariu la Cannes 2016.

juste-la-fin-du-monde_oscar-weekendJuste la fine du monde

Alaturi de ele, vor putea fi urmarite si propunerile Australiei, Germaniei, Danemarcei sau Elvetiei. O poveste de dragoste filmata in Vanuatu, Tanna (Australia) a fost recompensata la Venetia in 2015 cu premiul publicului si cu premiul pentru Cea mai buna imagine, in cadrul sectiunii Settimana Internazionale della Critica. Pelicula Toni Erdmann, in regia lui Maren Aden, reprezinta Germania in cursa pentru Oscar. Aceasta a fost filmata aproape integral in Romania si a adunat deja cateva trofee importante. A fost desemnat Cel mai bun film al anului de catre Federatia Internationala a Criticilor de Film (FIPRESCI) si Cel mai bun film european de catre Academia Europeana de Film (EFA). Land of Mine (Under Sundet), in regia lui Martin Zandvliet, este propunerea Danemarcei si, totodata, castigatoarea premiului publicului de la Rotterdam. Filmul elvetian de animatie, Ma vie de courgette (Viata mea de dovlecel), de Claude Barras, se afla de asemenea pe lista scurta pentru Oscar.

Festivalul va incepe cu propunerea Romaniei: Sieranevada, in regia lui Cristi Puiu, iar cele trei zile dedicate filmului vor fi completate si de propunerile Frantei, Italiei si Finlandei. Vor face astfel parte din program si productiile:  Elle, de Paul Verhoeven, Fire at Sea (Fuocoammare), in regia lui Gianfranco Rosi, documentar premiat cu Ursul de Aur la Berlin, si The Happiest Day in the Life of Olli Maki al regizorului finlandez Juho Kuosmanen, marele castigator al sectiunii Un Certain Regard la Cannes.

Biletele pot fi achizitionate pe Eventbook.ro si din reteaua Eventbook, precum si de la casieria cinematografului Elvire Popesco.

PUBLISHED ON 09.01.2017

more in Newsroom