INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

HOT TREND

Cerceii statement

Elementele cu care rezonez pe deplin la evenimentele dedicate modei alcatuiesc…

EDITOR'S CHOICE

Love is Chance

Iubesc cuvintele. Si le respect. Sunt foarte atenta si precauta cu…

CATWALK

10 rochii haute couture SS...

Am ales cate o rochie din colectiile haute-couture semnate de zece…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte
O-POSE: Genti si accesorii vazute ca extensii ale corpului

O-POSE: Genti si accesorii vazute ca extensii ale corpului

Artistele Dina Dancu si Mirela Pribac imbina imaginatia cu functionalitatea si creeaza genti si accesorii cu forme incantatoare si texturi inedite. Cu radacini romanesti si ecouri internationale, brandul O-POSE se gaseste in diverse concept store-uri si galerii din Roma (unde locuiesc cele doua artiste), Leipzig si Londra, iar de curand a pasit si in universul Molecule-F.

O-POSE vorbeste despre unitatea contrariilor si pune accent pe deconstructie si pe rafinamentul hand-made-ului, de inspiratie nordica. Povestea brandului a inceput cu cativa ani in urma, intr-o dupa-amiaza tarzie ce le-a adus pe Dina Dancu si pe Mirela Pribac in acelasi loc. Una dintre ele purta o perdea de la Ikea convertita intr-o rochie, in timp ce cealalta strangea cu incapatanare geanta preferata, perfect rotunda, pe care visa sa o imbunatateasca in moduri neasteptate. De atunci, atelierul O-POSE, a fost locul in care creatia fiecarei genti incepe intotdeauna cu o viziune libera de orice rigori metodice, cu o golire a mintii de tot ceea ce inseamna forme si solutii tehnice standard pre-existente. Artistele marturisesc faptul ca se inspira din stari de spirit sau din elemente naturale si transforma accesoriile in extensii ale corpului.

Cei care poarta O-POSE sunt persoane pasionate de inovatie in material si forma, de cercetare in cadrul design-ului, de avangarda, adepti fie a unui stil androgin, fie a unei feminitati debordante.

Descopera mai multe piese O-POSE pe Molecule-F!

Sursa info si foto: Molecule-F

PUBLISHED ON 17.09.2012

more in Newsroom