ARTA & DESIGN

Reinterpretari efemere ale clasicelor chioscuri...

Chioscurile de ziare reprezentau odata un prim popas al diminetilor din…

HOT TREND

Inspiratie in machiaj pentru primavara-vara...

Ochii conturati cu tus negru si buzele evidentiate cu ruj rosu…

STREET STYLE

Primavara denimului

As numi primavara anotimp al stilului. Temperaturile ei ingradesc cel mai…

INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte
Moda, iubire, dulciuri si carti la Innovation Arts & Design Center

Moda, iubire, dulciuri si carti la Innovation Arts & Design Center

Colectiile 'Book Cover Tee' realizat de 109 si Noemi Revnic, 'Four Moments of Love' de Alexandra Ivascu, dar si 'Royaly Sweet' de Razvan Firea pot fi descoperite, intre 20 si 27 august, la Innovation Arts & Design Center powered by Philips. Centrul este situat in parcul Herastrau din Bucuresti, pe terasa restaurantului The Gang.

Incepand cu orele pranzului si pana la miezul noptii, reprezentantii Innovation Arts & Design deschid portile celor ce doresc sa celebreze alaturi de ei cele mai recente inovatii in materie de design vestimentar original si creativ.

„Book Cover Tee” este o colectie de tricouri imprimate cu coperti de carti, realizate pornind de la pasiunea pentru cartile de suflet. 109 & placerileluinoe.ro au rugat mai multi designeri, printre care se numara Ovidiu Buta, Razvan Firea si Marina Moldovan, sa realizeze propriile coperti pentru cartile lor preferate. Imaginile realizate de ei au fost apoi imprimate pe tricouri basic, confortabile.  „Book Cover Tee este despre cartile preferate ale unor prieteni si oameni dragi mie, care vor fi invitati de acum inainte de doua ori pe an (toamna si vara) sa spuna intr-o imagine o poveste purtabila”, povesteste Noemi Revnic, autoarea blogului www.placerileluinoe.ro. Tricourile se vand exclusiv in librariile Anthony Frost, Bastilia si Carturesti, iar o mare parte din banii obtinuti vor fi donati „Centrului de Adoptii Iubirrre”, http://www.facebook.com/Iubirrre.

„Four Moments of Love”, colectia debut a Alexandrei Ivascu, marea castigatoare din cadrul Galei Universitatii de Arta si Design a tinerilor designeri din Cluj, se invarte in jurul a patru stadii ale iubirii: indragostirea, pasiunea, rutina si separarea. „Am incercat, prin aceasta colectie, sa imbin dinamica si transformarile din diferite domenii ale artei: design, fashion design, fotografie, cinematografie. Am vrut sa generez o zona de interferente intre design vestimentar si alte domenii ale artei, propunand un alt tip de interactiune intre public, artist si produsul artistic, sa creez o poveste”, spune Alexandra despre conceptul ce sta in spatele colectiei. Designerul a conturat piesele ce compun povestea despre care ne vorbeste tesaturi naturale si fine precum matasea, voalul din matase sau stofa din lana. Materialele sunt imprimate cu ajutorul sitei si al vopselelor textile. Colectia Alexandrei Ivascu cuprinde si accesorii inedite, printre care gentile-geamantan din lemn imprimat au avut cel mai mare impact asupra publicului.

Minimalista, lejera, ludica, Royaly Sweet poate fi si ea descoperita in aceasta saptamana. Aceasta este cea mai recenta colectie-capsula realizata de designerul Razvan Firea sub umbrela brandului Le Petit Indigent, brand 100% romanesc.

Piesele colectiilor prezentate aici sunt insotite si de produse inovatoare Philips.

Foto: Innovation Arts & Design Center

PUBLISHED ON 20.08.2012

more in Newsroom