INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

HOT TREND

Cerceii statement

Elementele cu care rezonez pe deplin la evenimentele dedicate modei alcatuiesc…

EDITOR'S CHOICE

Love is Chance

Iubesc cuvintele. Si le respect. Sunt foarte atenta si precauta cu…

CATWALK

10 rochii haute couture SS...

Am ales cate o rochie din colectiile haute-couture semnate de zece…

EDITOR'S CHOICE

Jean Paul Gaultier Haute Couture...

Sunt momente in care simt, pur si simplu, ce sa aleg…

RED CARPET

Rosamund Pike & florile

Nominalizarile pentru rolul din filmul Saltburn o transforma pe Rosamund Pike…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte

Mastering the Music Business 2018

Cea de-a treia editie a conferintei Mastering the Music Business are loc, intre 20-22 martie 2018, in Sala Aula din incinta Ministerului Culturii, de pe bulevardul Unirii 22 din Bucuresti. Dedicat artistilor independenti si echipelor acestora, dar si celorlalti profesionisti din industria muzicala, evenimentul include in programul sau prezentari de idei si tehnologii noi, povesti de succes, showcase-uri, precum si o serie de workshop-uri desfasurate in cea de-a treia zi.

Printre subiectele analizate in cadrul editiei, se regasesc si obiceiurile de consum muzical in online. Se va vorbi despre distributie online si streaming, vor avea loc dezbateri pe tema managementului artistic si intalniri cu reprezentanti ai principalelor societati de gestiune colectiva. Nu vor lipsi, de asemenea, experientele impartasite de artisti de succes, din generatii diferite.

Discursul de deschidere a conferintei va fi sustinut de Tudor Chirila, solistul trupei Vama, producator, compozitor si actor. “Am aflat cu bucurie ca Mastering The Music Business, care este o conferinta despre muzica si despre diverse capitole ale industriei muzicale, se tine din nou anul viitor si e important sa stiti ca e bine sa fiti acolo, daca sunteti artisti sau daca sunteti viitori artisti. Cred ca a venit momentul in care artistul trebuie sa fie constient ca activeaza intr-o lume care se schimba de la o luna la alta si trebuie sa stie ce contract semneaza, cum sa se promoveze, cand sa semneze cu o casa de discuri, cand sa devina independent si asa mai departe. Toate acestea vor fi dezbatute in cadrul conferintei cu speakeri internationali si locali, care s-au aliniat dinamicii industriei muzicale. Asa ca va indemn sa va luati bilet si sa fiti acolo!”, declara Tudor Chirila.

In cadrul evenimentului, vor exista serile de showcase-uri ale unor trupe romanesti si internationale, aflate la inceput de drum sau care doresc sa-si prezinte noile show-uri live in fata unui auditoriu format din profesionisti ai industriei muzicale si nu numai.

“Sunt extrem de bucuroasa ca ne aflam acum in pozitia de a anunta cea de-a treia editie a Mastering The Music Business, un proiect care a pornit timid in 2016. In 2017, la a doua editie, aproape am dublat numarul de participanti fata de primul an, iar ecourile din piata sunt in continuare foarte bune. Am gasit o deschidere extraordinara din partea tuturor celor care au urcat pe scena conferintei la ambele editii, ceea ce ne-a motivat sa identificam si sa aducem in programul viitor si mai multi profesionisti din Romania si nu numai. Anul trecut, Smiley, unul dintre cei mai de succes artisti si antreprenori din Romania, a acceptat sa deschida conferinta. In aceeasi nota, anul acesta, discursul de deschidere ii va apartine lui Tudor Chirila, o voce puternica atat in industria muzicala, cat si in peisajul social si un model al tinerei generatii. Nu in ultimul rand, alaturarea celor de la Institutul National de Cercetare si Formare Culturala in calitate de co-organizatori incepand din 2017 aduce in continuare un plus de relevanta si consistenta informatiilor oferite participantilor.” spune Anca Lupes, fondator Mastering the Music Business, prima conferinta organizata in Romania pe teme de industrie muzicala.

Conform organizatorilor, taxa de acces la conferinta, in regim presale, este de 35 euro pana la finalul anului si include participarea la conferinta in zilele de 20 si 21 martie, acces la showcase-urile din serile de 20 si 21 martie, dar si coffee break si lunch break. Biletele in regim presale nu includ participarea la ziua de workshop-uri. Biletele pentru ziua de workshop-uri vor fi puse in vanzare in luna ianuarie 2018, odata cu programul complet al acestora.

Afla mai multe pe masteringthemusicbusiness.ro.

Foto si info via Mastering the Music Business

PUBLISHED ON 16.11.2017

more in Newsroom