ARTA & DESIGN

Reinterpretari efemere ale clasicelor chioscuri...

Chioscurile de ziare reprezentau odata un prim popas al diminetilor din…

HOT TREND

Inspiratie in machiaj pentru primavara-vara...

Ochii conturati cu tus negru si buzele evidentiate cu ruj rosu…

STREET STYLE

Primavara denimului

As numi primavara anotimp al stilului. Temperaturile ei ingradesc cel mai…

INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte
Marele castigator de la Cannes: ‘La vie d’Adele’ de Abdellatif Kechiche

Marele castigator de la Cannes: ‘La vie d’Adele’ de Abdellatif Kechiche

Abdellatif Kechiche a castigat premiul Palme d'Or pentru filmul 'La vie d’Adele' (Blue Is The Warmest Colour) la cea de-a 66-a editie a Festivalului de la Cannes. Pelicula prezinta o poveste de dragoste dintre doua femei, interpretate de Adele Exarchopoulos si Lea Seydoux. "Este un film despre complexitatea raporturilor de cuplu. Din nou, nu este o poveste despre femei, este o poveste de iubire din care femeile fac parte", a declarat Kechiche pentru Cinemagia.

Dupa ceremonia de premiere, Adele Exarchopoulos a declarat despre „La vie d’Adele” ca: „Este un film universal. Este o poveste de dragoste. Daca reprezinta in acelasi timp un imn pentru toleranta, atunci totul este cu atat mai imbucurator.”

„Sunt impresionat. Elementele de succes ale unui film reprezinta succesele fiecaruia implicat, la fel cum apartin tuturor si elementele care esueaza. Forta acestui film este data de fuziunea care s-a creat intre noi, cu ceilalti actori, cu tehnicienii. A fost cu adevarat un efort de echipa. Tot ce mi-am dorit a fost sa lucram in acest spirit, care se aseamana intr-un fel  cu spiritul de familie,” a precizat regizorul Abdellatif Kechiche, conform festival-cannes.fr.

Filmul care a atras atentia presei si datorita scenelor de sex dintre personajele principale a castigat, pe 25 mai, si premiul criticii de specialitate FIPRESCI.

Printre castigatorii de aseara s-au numarat si Berenice Bejo care a fost recompensata cu premiul pentru cea mai buna actrita pentru rolul din “Le Passe” si Bruce Dern care a primit premiul pentru cel mai bun actor, datorita rolului din “Nebraska”. Marele Premiu al Juriului a fost acordat filmului “Inside Llewyn Davis” in regia lui Ethan Coen si a lui Joel Coen, iar premiul pentru cel mai bun regizor a fost castigat de Amat Escalante pentru Heli.

Din juriul festivalului de anul acesta, a facut parte si Cristian Mungiu, alaturi de nume precum: Steven Spielberg, Nicole Kidman si Christoph Waltz. Cea de-a 66-a editie a adus un premiu si pentru Romania, prin Tudor Jurgiu.  Studentul roman a castigat, pe 24 mai, premiul al treilea, la sectiunea Cinefondation, pentru scurtmetrajul „In acvariu”.

Click aici pentru lista completa a castigatorilor! Daca iti doresti sa citesti interviul complet acordat de Abdellatife Kechiche pentru Cinemagia, click aici!

Foto: Hepta.ro

PUBLISHED ON 27.05.2013

more in Newsroom