HOT TREND

Inspiratie in machiaj pentru primavara-vara...

Ochii conturati cu tus negru si buzele evidentiate cu ruj rosu…

STREET STYLE

Primavara denimului

As numi primavara anotimp al stilului. Temperaturile ei ingradesc cel mai…

INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

HOT TREND

Cerceii statement

Elementele cu care rezonez pe deplin la evenimentele dedicate modei alcatuiesc…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte

Machiajul bronzant – cum sa-l realizezi

Iubit pentru versatilitatea lui si pentru aspectul de ten ca sarutat de razele soarelui pe care il creeaza, machiajul bronzant depaseste limitele impuse de trenduri si se mentine in topul preferintelor femeilor, indiferent de sezon. Poate fi purtat cu usurinta atat pe timpul zilei, la tinute relaxate, cat si la evenimente speciale. Nu de putine ori, starurile de la Hollywood au pasit pe covorul rosu purtand acest tip de machiaj ce le confera un look proaspat, foarte sic. Pentru a-l realiza corect, Alina Brailescu, make-up artist si trainer coordinator la scoala de make-up ABAcademy, ne dezvaluie etapele pe care trebuie sa le urmam, dar si care sunt cele mai frecvente greseli intalnite si cum sa le evitam.

Unul dintre secretele realizarii unui machiaj bronzant reusit este utilizarea a doua nuante de ten: un fond de ten cat mai apropiat de nuanta pielii si unul mai inchis la culoare, cu pana la doua-trei tonuri mai inchis decat tenul. “De ce folosim doua nuante? Bronzul natural nu se realizeaza uniform pentru ca zonele mai proeminente sunt mult mai expuse la razele UV decat cele adancite. Prin urmare, folosirea a doua nuante de fond de ten ajuta la imitarea bronzului natural si la obtinerea unui look cat mai aproape de cel solar”, spune Alina Brailescu.

Ca in cazul oricarui machiaj, totul incepe prin demachierea si hidratarea pielii. Apoi, nuanta deschisa de fond de ten se aplica in zona ochilor, a cearcanelor, in jurul nasului, pe barbie si pe zona mandibulara. Nuanta inchisa se aplica pe frunte, pe tample, pe zonele proieminente ale fetei, pe obraji –  in zona de sub osul zigomatic.

Important! Zona de trecere de la o nuanta de fond de ten la cealalta se estompeaza prin tapotarea ei, astfel incat linia de intersectie sa nu fie sesizabila. Tapotarea se realizeaza cu ajutorul unui buretel usor umed.

Dupa utilizarea fondului de ten, se aplica o pudra translucida pe toata fata. Apoi, se foloseste un fard de obraz iluminator bronzant in zonele pe care ai folosit fondul de ten inchis. Acesta are rolul de a accentua nuanta pielii.

“Sprancenele vor fi conturate in nuante cat mai apropiate de culoarea lor naturala. Pentru a obtine sprancene ca deschise de razele soarelui, se trece o pensula printr-un fard auriu si se sterge cu ea unghiul intern al sprancenei”, spune Alina Brailescu.

Pentru machiajul ochilor, Alina recomanda folosirea nuantelor de auriu si maro. Culoarea deschisa se aplica in coltul interior al ochiului, continuand cu nuante sidefate de aramiu, maro spre arcada ochiului. “Machiajul ochilor este foarte usor, aproape de natural. Buzele se picteaza in nuante de roz sau in nuante sidefate”.

Cele mai frecvente greseli intalnite de make-up artistul Alina Brailescu sunt: aplicarea unei nuante de fond de ten, mult mai inchise decat culoarea pielii, lucru ce duce la  crearea efectului de masca, precum si aplicarea pe intreaga suprafata a fetei a unei pudre bronzante, realizand o discrepanta foarte mare intre culoarea fetei si a corpului.

Fotografii sugestive via Hepta.ro

PUBLISHED ON 19.06.2013

more in Newsroom