ARTA & DESIGN

Reinterpretari efemere ale clasicelor chioscuri...

Chioscurile de ziare reprezentau odata un prim popas al diminetilor din…

HOT TREND

Inspiratie in machiaj pentru primavara-vara...

Ochii conturati cu tus negru si buzele evidentiate cu ruj rosu…

STREET STYLE

Primavara denimului

As numi primavara anotimp al stilului. Temperaturile ei ingradesc cel mai…

INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte
Loot Forever
Arta & Design
Autor: Ioana Lovin

Loot Forever

Cand vine vorba despre obiectele de design care imi plac, simplitatea este firul rosu care leaga povestile lor impreuna. Nu ma refer aici la forme simpliste sau plictisitoare, ci la acele idei care imbogatesc functionalitatea cu un detaliu vizual, care, desi iti creeaza impresia de firesc, reuseste totusi sa te surprinda. Acest sentiment m-a insotit pe parcursul primei vizite la magazinul Loot Forever, deschis de curand pe Splaiul Independentei 4 din Bucuresti.

Conceput de Ana Maria & Stelian de la Loot, impreuna cu Sanziana Pop de la Visuell Atelier, spatiul alintat de ei “the room” gazduieste obiecte alese nu doar din perspectiva calitatii designului, ci si a viziunii etice pe care o au companiile care le creeaza. Astfel, si-au gasit loc aici branduri locale, cum sunt Simple.Knits sau De Ceramica (Madalina Teler), dar si produse semnate Iris Hantverk, o companie suedeza care integreaza in campul muncii mestesugari cu deficiente de vedere, The School of Life, un brand londonez pornit de Alain de Botton, Ontwerpduo, un nume olandez recunoscut pentru creativitatea cu care designerii Tineke Beunders si Nathan Wierink transforma povestile nemuritoare in obiecte de design, Moebe, Pigmee sau Sanna Trotsman.

Daca esti in cautare de cadouri, Loot Forever este un loc cu multe idei inedite pe metru patrat. Ramele transparente Moebe, in care poti expune fotografii, flori sau frunze presate, setul de doua caiete Nietzche & Freud, sacosa neagra, inscriptionata cu mesajul “Emotional Baggage” de la The School of Life, suportul de reviste Sanna Trotsman sunt cateva exemple. Magazinul este deschis cu programare aici, intre 11:00 am – 4:00 pm.

Fotografii: Catalin Georgescu & Claudia Cristea

PUBLISHED ON 15.03.2016

more in Mood Board