INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

HOT TREND

Cerceii statement

Elementele cu care rezonez pe deplin la evenimentele dedicate modei alcatuiesc…

EDITOR'S CHOICE

Love is Chance

Iubesc cuvintele. Si le respect. Sunt foarte atenta si precauta cu…

CATWALK

10 rochii haute couture SS...

Am ales cate o rochie din colectiile haute-couture semnate de zece…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte

Le Petit Indigent – Colectia ‘La Muse Malade’

'La Muse Malade' reprezinta o serie de ilustratii transformate in elementele cheie ale celei mai recente colectii Le Petit Indigent. Imaginile realizate de Razvan Firea, designerul din spatele brandului Le Petit Indigent, o infatiseaza pe Marchesa Luisa Casati, muza care a inspirat si a chinuit, de-a lungul timpului, mintea a nenumarati artisti. Ilustratiile sunt imprimate digital pe matase, creand un contrast inedit cu piesele din fleece, care prezinta influente sportwear.

“Am realizat pentru Le Petit Indigent o serie de ilustratii in tus, acuarela si pastel, inspirate de Marchesa Casati. Ulterior, am cautat un punct de intersectie pentru tipul de produs pe care voiam sa imprim schitele, respectiv Sportswear 90’s, si personajul care facea subiectul acestei serii de ilustratii, simbol pentru decadenta si exces.
Astfel, am asociat matasea naturala cu fleece-ul, sugerand inca din combinatia de texturi contrastul stilistic. Forma manecilor este ampla, romantica, prezentand in acelasi timp detalii tipice bluzelor sport. Colectia cuprinde topuri tip sweatshirt si rochii din fleece si matase naturala, cat si sweatshirts masculine. Paleta de culori cuprinde bej, negru si violet,”
povesteste Razvan Firea despre procesul de creatie din spatele colectiei.

Colectia va fi prezentata, pe 13 februarie, la Galeria Galateca din Bucuresti, de la ora 20:00. Accesul la eveniment se realizeaza pe baza invitatiei.

Foto si info via Le Petit Indigent

PUBLISHED ON 11.02.2014

more in Fashion Etc