ARTA & DESIGN

Reinterpretari efemere ale clasicelor chioscuri...

Chioscurile de ziare reprezentau odata un prim popas al diminetilor din…

HOT TREND

Inspiratie in machiaj pentru primavara-vara...

Ochii conturati cu tus negru si buzele evidentiate cu ruj rosu…

STREET STYLE

Primavara denimului

As numi primavara anotimp al stilului. Temperaturile ei ingradesc cel mai…

INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte
Laura Calin & Mia Munteanu. Yoga City.
Interviu
Autor: Ioana Lovin

Laura Calin & Mia Munteanu. Yoga City.

Miscare, relaxare, echilibru… Sunt cuvinte nelipsite din conversatiile despre “Yoga”. Le-am regasit si in raspunsurile Laurei Calin si ale Miei Munteanu, cand le-am invitat sa imi povesteasca mai multe despre Yoga City – o platforma noua pe care au dezvoltat-o impreuna.

Pe Laura, am cunoscut-o ca fondatoare a targurilor V for Verde si V for Vintage, prin intermediul carora incurajeaza un stil de viata sanatos si contribuie la promovarea artistilor locali de design contemporan. Yoga City vine ca o continuare fireasca a interesului ei pentru un trai armonios. Mia lucreaza in publicitate. Este Client Service Director-ul agentiei Marks, fondatoarea proiectului Advertising Week Bucharest si, totodata, sustinatoare a unui stil de viata alternativ. Experienta lor profesionala de pana acum si pasiunea comuna pentru yoga le-a inspirat sa construiasca un loc dedicat acestei practici.

Cum ati descrie astazi cultura yoga in Romania?

La inceput de drum, cu potential mare de crestere. Acum Yoga e ceva cool, e misterioasa, e o forma de miscare aspirationala, in 2 ani o sa fie mainstream. Si e bine. Ne place Yoga mainstream.

Ce va propuneti sa realizati prin proiectul Yoga City (yogacity.ro)?

Scopul Yoga City este de a disemina conceptele si practicile corecte, de a selecta, de a promova si de a face un schimb activ intre specialistii yoghini din lume si cei din Romania.

Yoga City isi propune sa afle totul despre cultura Yoga din Romania. Este locul in care oricine poate descoperi informatii despre stiluri de Yoga, sfaturi pentru incepatori, review-uri la clasele de Yoga din Bucuresti si interviuri cu instructori de yoga cunoscuti atat in Romania, cat si la nivel international. Toate cu un strop de lifestyle, bineinteles!

Cand si cum a inceput pasiunea voastra pentru yoga?

Laura: Imi doream o versiune mai buna a Laurei, o Laura care incepuse deja un stil de viata sanatos, dar careia ii lipsea miscarea ca rutina de zi cu zi. Eram in cautarea unei forme de miscare care sa ma ajute sa ma relaxez. Un prieten drag mie mi-a propus sa incerc o clasa de Yoga, asa ca m-am dus.

Am inceput cu Hatha Yoga, apoi am continuat cu Ashtanga, alaturi de Irene Zaarour. Am facut o pauza, apoi m-am intors pe covoras. Si iata-ma astazi, dupa 6 ani de practica, pe acelasi covoras, in aceeasi sala draga mie, studio-ul lui Irene. In cei 6 ani, o forma simpla de miscare s-a transformat intr-o pasiune, asa cum ii spui si tu.

Pasiunea sunt eu si dorinta de dezvoltare personala, imi doresc sa imi cunosc corpul si nevoile lui si vreau sa ii ofer energia de care are nevoie ca, in viata de zi cu zi, sa pot duce pana la capat proiectele la care lucrez. Practica Yoga nu se opreste pe covoras, ea continua ca stil de viata: ce alegeri faci la birou, dar si acasa, cum poti sa fii Zen chiar si atunci cand intalnesti obstacole.

Mia: Petrec foarte mult timp la birou si am o tona de proiecte cu deadline-uri stranse, unele de la o ora la alta, lucrez intr-un mediu dinamic. Orele petrecute la birou s-au transformat in dureri de spate, imi simteam muschii din ce in ce mai incordati, iar sentimenul de relaxare era departe de mine. Aveam o groaza de idei, nu reuseam niciodata sa stau. Pur si simplu, sa stau. Sa stau cu mine.

Mi-am dorit sa echilibrez statul la birou cu timpul pe care il investesc in mine. Asa ca am decis, la fel ca Laura, sa devin o versiune mai buna a Miei. Cautam o forma de miscare care sa nu fie competitiva, nu m-au atras niciodata sporturile in care trebuie sa alerg “x” kilometri sau sa rezist orelor de zbenguit la aerobic, in timp ce ma uit la colega de langa care incearca disperata sa tina pasul cu instructorul. Nu imi plac sporturile cu indemnuri.

Laura mi-a recomandat sa ma apuc de Yoga, asa am facut. Am stiut de la prima clasa ca asta imi doresc sa fac toata viata: sa fiu o versiune mai buna a mea, iar practica Yoga ma ajuta sa evoluez in fiecare zi. Am invatat sa fac alegeri sanatoase si, mai important de atat, sa imi cunosc corpul: care sunt limitele lui si cum pot sa le depasesc.

Cum v-a venit ideea de a crea platforma Yoga City si cum a fost drumul de la idee pana la implementarea ei?

Ne-am intalnit intr-o zi la jumatate: aveam aceeasi idee. Am ras, apoi ne-am apucat de treaba. Unii ii spun chimie, noi ii spunem get things done. Avem acelasi obiectiv, atunci de ce sa asteptam? Ideea a fost doar o idee timp de un ceai, au urmat rapid o serie de intalniri scurte si eficiente si am lansat platforma Yoga City imediat.
Brainstorming, brainstorming, cateva schite si cheia succesului: multe deadline-uri respectate.

Care sunt avantajele faptului ca ati dezvoltat proiectul impreuna si nu pe cont propriu?

Avem acelasi desert preferat: fructe, seminte, caju, migdale, orice din zona asta.
Nu pierdem timpul: stim sa alegem locuri faine unde gasim smoothie-uri delicioase si asta ne face sa economisim timp atunci cand trebuie sa alegem un loc unde sa ne intalnim. Nu-i asa ca e misto?
Avem acelasi mindset: verde, verde, verde, orice e verde.
Suntem la fel si diferite in acelasi timp: la fel cand vine vorba de business, diferite ca lifestyle. Laura e pasionata de design vestimentar, in timp ce Miei abia daca ii pasa cu ce se imbraca. Laurei ii sta bine pe tocuri, Miei ii sta bine in tenisi. Acest lucru ne ajuta sa vedem lucrurile din perspective diferite, ne completam in dialog.
Avem experienta in aceeasi industrie: comunicare, PR si advertising, iar asta ne face sa gandim repede si sa lucram eficient.
Si nu in ultimul rand: dupa o ora si jumatate de Yoga dinamica, am da orice pentru un falafel.

Foto: Mia Munteanu (stanga) si Laura Calin (dreapta) / Yoga City

PUBLISHED ON 02.02.2016

more in Conversation Marks