ARTA & DESIGN

Reinterpretari efemere ale clasicelor chioscuri...

Chioscurile de ziare reprezentau odata un prim popas al diminetilor din…

HOT TREND

Inspiratie in machiaj pentru primavara-vara...

Ochii conturati cu tus negru si buzele evidentiate cu ruj rosu…

STREET STYLE

Primavara denimului

As numi primavara anotimp al stilului. Temperaturile ei ingradesc cel mai…

INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte
Arta & Design
Autor: Ioana Lovin

Lanuri de lalele in fotografii aeriene

fotografii-aeriene-bernhard-lang-lanuri-de-lalele-tulip-fields-17

Lanurile de lalele sunt impresionante. De oriunde le privesti. Tocmai de aceea, nu sunt putine imaginile care exploreaza jocul lor de culori, forme si texturi. Fotografiile aeriene realizate de Bernhard Lang deasupra gradinilor din Parcul Keukenhof din Olanda creeaza un altfel de joc, unul al iluziilor.

Datorita perspectivei si a distantei de la care sunt imortalizate, cadrele adunate sub titlul “Tulip Fields” par mai degraba o serie de picturi abstracte. Ele m-au dus cu gandul la caroiajele pastelate ale artistei americane Agnes Martin, dar si la compozitiile cu forme geometrice si combinatii de culori vibrante ale lui Mondrian.

fotografii-aeriene-bernhard-lang-lanuri-de-lalele-tulip-fields-8

Lumea poate arata surprinzator de diferit atunci cand o privim din aer. Acest sentiment l-a inspirat pe Bernhard Lang sa se dedice fotografiei aeriene in 2010. De atunci, si-a construit un portofoliu generos, in continua dezvoltare. A imortalizat plajele Marii Adriatice, iar umbrele de soare de pe nisipul bej par in imagini niste piuneze colorate infipte pe o bucata de carton. A zburat deasupra unor zone in care se fac exploatari miniere, iar compozitiile surprinse de la sute de metri inaltime pasesc din nou in zona picturii abstracte. A fotografiat vara. A fotografiat iarna.

Dincolo de estetica, lucrarile lui ofera o perspectiva larga asupra impactului pe care il are omul asupra mediului natural. Pe parcursul anilor, ele au fost prezentate in expozitii desfasurate atat in Munchen, orasul in care Lang locuieste in prezent, cat si la Berlin, Londra, Mexico City si Haga.  De asemenea, fotografiile lui la inaltime – la propriu si la figurat, deopotriva – au fost recompensate cu premii la competitii de specialitate. Anul trecut, de exemplu, Lang a fost premiat la Sony World Photography Awards, a fost desemnat castigatorul categoriei “Fine Art, Abstract” la International Photography Awards si a primit medalia de aur la categoria “Seen from Above”, in cadrul Trierenberg Super Circuit. Anul acesta, proiectul “Adria” este nominalizat la competitia Prix Pictet.

Daca doresti sa arunci o privire mai ampla asupra portofoliului sau denumit “Aerial Views”, te invitam sa intri pe site-ul bernhardlang.de sau pe contul sau de pe behance.net.

Fotografii prin amabilitatea lui Bernhard Lang

PUBLISHED ON 17.10.2016

more in Mood Board