INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

HOT TREND

Cerceii statement

Elementele cu care rezonez pe deplin la evenimentele dedicate modei alcatuiesc…

EDITOR'S CHOICE

Love is Chance

Iubesc cuvintele. Si le respect. Sunt foarte atenta si precauta cu…

CATWALK

10 rochii haute couture SS...

Am ales cate o rochie din colectiile haute-couture semnate de zece…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte
Killer Heels: The Art of the High-Heeled Shoe
Inspiratie
Autor: Ioana Lovin

Killer Heels: The Art of the High-Heeled Shoe

Gazduita de Brooklyn Museum din New York, expozitia ‘Killer Heels: The Art of the High-Heeled Shoe’ prezinta un capitol amplu din istoria unei piese emblematice din garderoba feminina: pantoful cu toc. Prin intermediul a peste 160 de exponate, curatorul Lisa Small isi propune sa exploreze felul in care s-a transformat tocul pe parcursul secolelor, precum si relatia dintre acest element statement cu fantezia, puterea si identitatea.
Pantofii chopine realizati in Italia in secolul XVI reprezinta cele mai vechi exponate incluse in proiect. Designul lor aminteste de pantofii cu platforme ce sfideaza gravitatia, devenite astazi un simbol al artistei Lady Gaga. Alaturi de piese traditionale sunt prezentate si modele moderne printre care pantofii ‘Printz’ cu platforme si tocuri ametitoare, inclusi de Christian Louboutin in colectia primavara-vara 2013/14, sau pantofii ‘Nova’ realizati de arhitecta Zaha Hadid in colaborare cu United Nude. Cu forme si detalii ce le transforma adesea in sculpturi purtabile, articolele nu sunt prezentate in ordine cronologica, ci juxtapuse pentru a ilustra maniera in care trecutul reprezinta o sursa importanta de inspiratie pentru designerii contemporani.

Expozitia cuprinde si sase scurtmetraje despre pantofii cu toc, realizate special pentru acest proiect de catre artistii Ghada Amer si Reza Farkhondeh, Zach Gold, Steven Klein, Nick Knight, Marilyn Minter si Rashaad Newsome. Deschisa pe 10 septembrie, expozitia poate fi vizitata pana pe 15 februarie 2015.
brooklynmuseum.org

Foto: Christian Louboutin. “Printz,” Spring/Summer 2013-14. Courtesy of Christian Louboutin.
Foto © Jay Zukerkorn

Video: Associated Press via Youtube.com

Piese prezentate in cadrul expozitiei

PUBLISHED ON 09.09.2014

more in Fashion Etc