INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

HOT TREND

Cerceii statement

Elementele cu care rezonez pe deplin la evenimentele dedicate modei alcatuiesc…

EDITOR'S CHOICE

Love is Chance

Iubesc cuvintele. Si le respect. Sunt foarte atenta si precauta cu…

CATWALK

10 rochii haute couture SS...

Am ales cate o rochie din colectiile haute-couture semnate de zece…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte
It`s OK to help them dream. Donatii pentru copii.

It`s OK to help them dream. Donatii pentru copii.

Baneasa Shopping City a amplasat in parcarea exterioara un centru de donatii, unde vor fi colectate, pana pe 26 noiembrie, articole de imbracaminte si incaltaminte, noi sau uzate, pentru copii cu varste intre 4 si 14 ani. Initiativa lor se deruleaza in parteneriat cu SOS Satele Copiilor Romania, iar donatiile vor fi impartite celor 1000 de copii sustinuti in prezent de organizatia nonguvernamentala, atat celor care provin din comunitati defavorizate, cat si celor ingrijiti direct de organizatie, in satele SOS din Bucuresti, Sibiu si Baca­­­u.

Intitulat It`s OK to help them dream, proiectul de responsabilitate sociala isi propune sa sprijine eforturile de combatere a abandonului scolar si de sustinere a accesului la educatie in randul copiilor din familii sarace. Din cei 4 milioane de copii cu varste intre 0-18 ani, 50% sunt expusi riscului de saracie si excluziune sociala – conform unui raport Salvati Copiii din 2016, iar 300.000 se afla in afara sistemului de educatie – conform unui studiu Unicef publicat in 2017.

De cele mai multe ori, copiii au nevoie de sprijinul adultilor pentru a ajunge acolo unde isi doresc, insa o parte dintre acestia provin din familii atat de sarace, incat nu pot merge la scoala pentru ca le lipsesc pana si hainele sau incaltamintea. Astfel, se perpetueaza cercul vicios al saraciei materiale care duce la saracia educationala. Prin lansarea acestei campanii, alaturi de cei care vor veni sa doneze, ne dorim sa influentam in bine viitorul copiilor fara posibilitati. In viitor vom lansa si alte campanii in zona educationala, astfel incat, in timp, sa ajutam cat mai multi copii,” declara Alexandru Bogdan, Director de Marketing Baneasa Shopping City.

Conform rapoartelor din Monitorul European al Educatiei si Formarii, publicat in noiembrie 2016, rata de parasire timpurie a scolii se situa in Romania lui 2015 la 19,1%, in timp ce rata medie europeana era de 11%. Ratele de abandon scolar sunt mai mari in mediul rural, de 27,8%, fata de 19,3% in orasele si zonele suburbane si de 5,9% in orasele mari.

O buna parte a activitatii desfasurate de SOS Satele Copiilor este dedicata sustinerii familiilor vulnerabile, in vederea mentinerii copiilor in scoala, prin asigurarea de imbracaminte, incaltaminte, rechizite scolare, alimente si consiliere. Astfel, 98% dintre copii provenind din comunitatile in care actionam au putut merge in continuare la scoala,” spune Diana Podaru, Director General SOS Satele Copiilor Romania.

Programul in care pot fi facute donatiile este de luni pana vineri, intre orele 12:00 si 20:00, si sambata si duminica, intre 8:00 si 20:00.

Foto si info: Baneasa Shopping City

PUBLISHED ON 26.10.2017

more in Newsroom