HOT TREND

Inspiratie in machiaj pentru primavara-vara...

Ochii conturati cu tus negru si buzele evidentiate cu ruj rosu…

STREET STYLE

Primavara denimului

As numi primavara anotimp al stilului. Temperaturile ei ingradesc cel mai…

INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

HOT TREND

Cerceii statement

Elementele cu care rezonez pe deplin la evenimentele dedicate modei alcatuiesc…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte
‘It’s complicated’, noul status universal al iubirii

‘It’s complicated’, noul status universal al iubirii

Despre relatii s-a stiut dintotdeauna cat de complicate sunt. S-a scris si s-a spus atat de mult despre asta, incat orice argument nou pare nefolositor. E un adevar universal. Facebook i-a dedicat un relationship status, pe care tot mai multi oameni se grabesc sa si-l insuseasca pe reteaua de socializare, dar si dincolo de ea, in reteaua 'inimii'.

In jurul nostru se produc, parca, mai multe despartiri decat celebrari ale iubirii. Am numarat sapte in grupul de cunoscuti, inca de la inceputul anului. Ele reprezentau relatii cu o aparenta trainica, cu sentimente indestructibile – aliante pe care le-ai fi oferit ca exemple pentru o istorie de cuplu sanatoasa. Cand astfel de duete se separa, dupa ani de convietuire, apare, pe buzele fostilor iubiti, intrebarea inconfortabila: “De ce s-a intamplat asta?”, completata de uzualele “Cum voi incepe din nou sa cunosc oameni?” si, mai ales, “Voi mai gasi pe cineva?”.

Psihologia vine cu o veste nu prea favorabila pentru era in care traim: relatiile solide si armonioase capata brusc statusul de oaze. E din ce in ce mai greu sa construiesti ceva durabil si real. Societatea noastra s-a modificat structural in ultima decada. Contopirea vietii sociale cu cea virtuala, abuzul acceptat de internet si dependenta de viteza au condus la o alienare mascata a indivizilor. De aceea, nu e de mirare ca, dupa incheierea unei legaturi cu o persoana pe care o cunosti de mai multi ani si langa care, practic, ai crescut, cu obiceiuri si comportamente similare sau acceptate reciproc, te simti dezabuzat si haotic in “jungla” singuratatii, incercand sa legi o relatie cu cineva nou.

Da, este intr-adevar mai dificil ca “inainte”. Departarea de traditie, de scopuri comune, dorinta de a inchega o legatura reala cu altcineva, merg pana la ruptura. Libertatea se tranforma, incet-incet, intr-o forma de supravietuire nomada, in special post-separare. Individualitatea tinde sa castige acest razboi moral, intelectual si sufletesc pe care il aduce cu sine dorinta de apartenenta, divizata de dorinta de descoperire, de optiune, de experiment.

Astfel ca lucrurile sunt mai complicate ca niciodata. Blazarea, ignoranta mascata, cinismul sunt alte elemente pe care in ziua de astazi, ca oameni, le folosim curent pentru a ne proteja de eventuala suferinta si de stresul pe care le aduce o legatura esuata. Solutia salvatoare pentru ca relatiile de azi, si, in general, cele ce se succed unei despartiri dureroase, ramane pastrarea deschiderii emotionale spre legaturi cu potential de a deveni armonioase si evitarea, pe cat posibil, a conexiunilor cu persoane nepotrivite pentru dorintele si aspiratiile noastre.

Foto: http://vk.com/photo-27313407_280447744

PUBLISHED ON 26.03.2012

more in Newsroom