ARTA & DESIGN

Reinterpretari efemere ale clasicelor chioscuri...

Chioscurile de ziare reprezentau odata un prim popas al diminetilor din…

HOT TREND

Inspiratie in machiaj pentru primavara-vara...

Ochii conturati cu tus negru si buzele evidentiate cu ruj rosu…

STREET STYLE

Primavara denimului

As numi primavara anotimp al stilului. Temperaturile ei ingradesc cel mai…

INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte
Imbold Nativ – festival de arte cu inspiratie folclorica

Imbold Nativ – festival de arte cu inspiratie folclorica

Folclorul romanesc reprezinta o sursa de inspiratie pe care artistii o exploreaza in cele mai creative forme, fie ca este vorba de muzica, design vestimentar sau de obiect, ilustratie sau orice alt mediu de expresie. Asociatia Culturala Imbold isi propune sa celebreze acest lucru in cadrul primului festival dichisit de arte cu inspiratie folclorica Imbold Nativ. Si ca totul sa fie ca in povestile noastre nemuritoare, sarbatoarea va dura trei zile, mai exact intre 20 si 22 septembrie. Iata in continuare mai multe detalii!

Imbold Nativ va incepe vineri, 20 septembrie, la ora 20:00, la Palatul Stirbei cu vernisajul expozitiei „Spirit pe plai” – curator Cristian Vasile (IGU) – unde Sorin Onisor, Bogdan Comanescu, Dragos Malaescu, Dan Dinu, Catalin Georgescu, Catalin Opritescu, Mihai Stetcu, Luiza Boldeanu, Daniel Vrabioiu, Ioan Balasanu, George Popescu si Andreea Sasaran si-au unit fortele artistice si au surprins nativul intr-o colectie romaneasca de pus in rama.

Designerii Caiverzipepereti, Una ca Luna, Iutta, Woodbenice, Woodyo, Ziurel, Dizainar, Mihaela Ivana, Ciprian Vrabie, Culture-Soup, Lanaa, Getic vor prezenta un preview din colectia lor pentru Imbold Nativ.

David Sandu va tine un workshop de bijuterie contemporana cu motive traditionale romanesti la ora 20:30, iar Fundatia Dala ne prezinta un moment din Historia X printr-o instalatie audio-video. Maria Raducanu va sustine un concert de muzica fina romaneasca.

PROGRAM 20 septembrie – Palatul Stirbei Opening night
20:00 Vernisaj Foto “Spirit pe plai” (expozitie colectiva)
Preview Imbold Nativ: Design de Obiect & Design
Vestimentar
Degustare de vin
Historia X – Instalatie Audio-Video Fundatia Dala
20:30 Atelier de bijuterie contemporana cu motive traditionale David Sandu
21:00 Concert Maria Raducanu

Intrarea este libera.

Imbold Nativ ajunge sambata, 21 septembrie, la Acuarela, iar designerii vin aici cu colectii de seama incepand cu ora 14:00. Seara aduce un mix folcloric contemporan de la Karpov not Kasparov si o calatorie in folclorul romanesc de la secolul al XVIII-lea pana in prezent, alaturi de Corul Sound (dirijor Voicu Popescu).

Expozitia de ilustratii „Capita Collective” prezinta folclor remixat de tinerii artisti contemporani: Aitch, Andrei Argaetic, Andra Badea, Buzu Ana Andronic, Catalin Lartist, Claudiu Ciobanu, Cosmin Sandu, Cutarica, George Rosu, Ioana Sopov, Kitra, Loreta Isac, Matei Branea, Melania Barbulescu, Paula Rusu,Pisica Patrata, Saddo, Simona Simpson, Victor Fota.

Duminica, 22 septembrie, sarbatoarea continua cu o expozitie de design vestimentar si de obiect si cu diferite ateliere mestesugaresti.

PROGRAM 21 septembrie: Acuarela – Imbold,Galeria
14:00 Inaugurarea satului Imbold – Expozitie Imbold Nativ: Design de Obiect & Design Vestimentar
14:00 Atelier motive traditionale
16:00 Atelier de olarit
16:00 Atelier gastronomie traditionala & mustarie
Degustare de vin si must
19:00 Vernisaj Capita Collective Ilustratie: Imbold,Galeria
20:00 Karpov not Kasparov folkloric live set
21:00 Corul Sound, dirijor Voicu Popescu (calatorie in
folclorul romanesc de la secolul al XVIII-lea pana in
prezent)

PROGRAM 22 septembrie, pe timpul zilei: Acuarela
14:00 Expozitie Imbold Nativ: Design de Obiect & Design Vestimentar
Sarbatoarea Mustului
14:00 27 ragazuri – Jocuri si super-eroi romanesti
16:00 Atelier de olarit
16:00 Atelier de tamplarie
16:00 Atelier de gastronomie traditionala
17:00 Concert de fusion jazz folkloric

Intrarea este libera

Festivalul Imbold Nativ se incheie in Club Colectiv duminica, de la ora 22:00, cu un concert-dezbatere despre folclor cu un preview la noul album Subcarpati. Bilet 20 lei

Mai multe detalii pe pagina de facebook Imbold, Galeria!

Afis si info: Imbold, Galeria

PUBLISHED ON 13.09.2013

more in Newsroom