INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

HOT TREND

Cerceii statement

Elementele cu care rezonez pe deplin la evenimentele dedicate modei alcatuiesc…

EDITOR'S CHOICE

Love is Chance

Iubesc cuvintele. Si le respect. Sunt foarte atenta si precauta cu…

CATWALK

10 rochii haute couture SS...

Am ales cate o rochie din colectiile haute-couture semnate de zece…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte

Galeria de Arta Digitala SUHD

Elena Greta Apostol, Razvan Dumitru, Vlad Anghel si Serebe sunt artistii prezentati in cadrul primei Galerii de Arta Digitala SUHD din Romania. Gazduita de Artmark, aceasta exploreaza zona de interferenta dintre arta si tehnologie si expune lucrarile pe ecranele performante ale televizoarelor Samsung SUHD.

Vernisata pe 1 iulie, expozitia s-a conturat in urma unei campanii online, care i-a avut ca ambasadori pe Janina Nectara, Maurice Munteanu, Cristina Bazavan si Sanziana Pop. Alaturi de curatorii Galeriei Artmark, acestia au cercetat si selectat 12 artisti digitali romani a caror estetica vizuala i-a impresionat cel mai tare. Publicul a avut ultimul cuvant si si-a desemnat favoritii prin vot.

Prin lucrarile ei, Elena Greta Apostol si-a imaginat cum ar fi aratat astazi trei momente celebre din viata lui Marilyn Monroe, Andy Warhol si Neil Armstrong. Interpretarile ei nu sunt lipsite de umor si ironie. Vlad Angel ne-a invitat in universul sau 3D pe care il defineste printr-un realism magic. Apoi, ecranele UHD s-au dovedit suficient de incapatoare pentru a cuprinde personajele pe care Serebe le creeaza in culori intotdeauna vibrante. Despre operele sale digitale, Razvan Dumitru spune ca: „Fiecare lucrare vine insotita de un scurt text care pare un fragment rupt dintr-o poveste. Rolul lui este acela de a declansa imaginatia privitorului, incurajandu-l sa interpreteze si sa continue singur povestea imaginii. Incerc sa rup astfel granita fizica dintre privitor si imagine, iar tehnologia mi-a fost prietena in aceasta misiune.”

Vorbind despre importanta pe care o are astazi digitalul in arta si in design deopotriva, ambasadoarea Janina Nectara mentioneaza ca: „Petrecand foarte mult timp printre designerii internationali, am observat ca in exprimarea propriului crez artistic, multi dintre acestia au iesit din aria de confort, indreptandu-se deja catre zona virtuala. Isi prezinta colectiile in format digital, organizeaza defilari de moda inedite, pe ecrane supradimensionate sau ilustreaza prin holograme piese istorice ale brandului, in muzee conceptuale. De aceea, am fost extrem de onorata sa fiu ambasador al acestei campanii, sa fiu unul dintre curatorii primei galerii SUHD de arta digitala din Romania.”

„Prin acest proiect, ne-am dorit sa apropiem publicul mai mult de arta digitala, o forma de arta care, credem noi, merita sa fie popularizata si sustinuta. Tehnologia inovatoare adusa de gama premium de televizoare Samsung SUHD face ca acestea sa fie suportul perfect pentru expunerea operelor de arta, in forma lor cea mai apropiata de viziunea artistilor”, declara Ana Maria Pasculescu, Head of Consumer Electronics PMs la Samsung Electronics Romania.

Iata in continuare imagini cu lucrarile expuse in cadrul Galeriei de Arta SUHD!

www.galeriasuhd.ro

PUBLISHED ON 01.07.2015

more in Mood Board