ARTA & DESIGN

Reinterpretari efemere ale clasicelor chioscuri...

Chioscurile de ziare reprezentau odata un prim popas al diminetilor din…

HOT TREND

Inspiratie in machiaj pentru primavara-vara...

Ochii conturati cu tus negru si buzele evidentiate cu ruj rosu…

STREET STYLE

Primavara denimului

As numi primavara anotimp al stilului. Temperaturile ei ingradesc cel mai…

INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte

Gabriela Bodin. ARCHIVE. 31 martie – 7 mai.

Expozitia “Archive” semnata de Gabriela Bodin va fi prezentata, intre 31 martie si 7 mai, la Galeria Galateca din Bucuresti. Aceasta da startul conceptului Black Cube, prin intermediul caruia galeria isi propune o expunere inedita, care sa puna in valoare opera artistilor si sa schimbe dialogul acesteia cu publicul.

afis bodin-page-001

Nascuta in 1983 la Focsani, Gabriela Bodin locuieste de la varsta de 17 ani in Italia – tara unde a studiat si s-a remarcat ca artista. Viziunea ei o pozitioneaza astazi in noul val al picturii figurative. Despre sursele de inspiratie, ea declara ca: “In prezent, stilul meu este inspirat si format de gesturile de miscare ale personajelor din tablourile lui Francis Bacon, importanţa carnii pe care o acorda Lucian Freud si atmosfera misterioasa a portretelor lui Rembrandt. In tablourile mele, predomina melancolia si singuratatea, pentru acest lucru folosesc o alegere limitata de culori, mai ales in mod obsesiv negrul. Pictez persoane cu putine expresivitati ale chipului, cu intentia de a crea atmosfere reci si in acest mod fundalul negru il aleg pentru a exprima singuratatea, folosind culori acrilice si in ulei cu bitum pe panza. Dau o mare importanta luminii si umbrelor care se modeleaza dupa ea.” Printre lucrarile prezentate la Galateca, se regasesc si picturi expuse pentru prima oara publicului romanesc.

Talentul artistei a fost recompensat cu premii importante, printre care se regasesc locul I la concursul Morlotti, sectiunea tineri artisti, in 2011, Premiul Arte Giovane, in 2011, si locul 1 la concursul de pictura Luigi Brambatti, Castiglione d’Adda, in 2010. Pe parcursul anilor, lucrarile ei au fost expuse in galerii din Italia, dar si internationale, precum: Living Art Gallery (Hungerford, UK), Tiny Griffon Gallery (Nurnberg, Germania), OpenArt Milano, Oldrado da Ponte (Lodi), Galgarte (Bergamo, Italia) sau Moitre (Torino, Italia).

Expozitia Gabrielei Bodin se inscrie si in programul “Romanian Art Energy”, initiat de galeria Galateca. Programul urmareste sa aduca, in fata publicului din Romania, artisti de origine romana, cunoscuti la nivel international, dar foarte putin cunoscuti in tara. Dupa Vlad Tenu si Timon Botez, Gabriela Bodin este al treilea artist inclus in proiect.

 

Foto si info: Galateca

PUBLISHED ON 30.03.2016

more in Newsroom