INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

HOT TREND

Cerceii statement

Elementele cu care rezonez pe deplin la evenimentele dedicate modei alcatuiesc…

EDITOR'S CHOICE

Love is Chance

Iubesc cuvintele. Si le respect. Sunt foarte atenta si precauta cu…

CATWALK

10 rochii haute couture SS...

Am ales cate o rochie din colectiile haute-couture semnate de zece…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte
Arta & Design
Autor: Ioana Lovin

Cand obiectele din casa invata sa zboare

“Unul dintre cele mai comune vise pe care le avem sunt legate de zbor. Cred ca suntem atrasi de ideea de a fi liberi de constrangerile gravitatiei,” considera Simon Morris. Produsele de design realizate de el alaturi de echipa creativa din care face parte exploreaza exact aceasta idee, iar rezultatele la care ajung impreuna ofera numere captivante de magie. Si cui nu-i place magia?!

flyte

Flyte, de exemplu, este un bec care pluteste in aer, in timp ce lumineaza spatiul din incapere. De obicei, aprindem lumina pentru a putea intreprinde in voie alte activitati. Cu Flyte, aprinderea becului devine un moment interesant in sine. Stiinta din spatele magiei consta in stabilirea unui echilibru intre doua tehnologii: levitatia magnetica si transferul de energie fara fir.

Drumul de la o idee nastrusnica la un produs functional a fost strabatut pe parcursul a cinci ani, iar lansarea proiectului a avut loc in 2015 prin intermediul platformei Kickstarter.

Flyte nu este singurul proiect care transforma un obiect banal intr-o experienta neconvetionala. De anul trecut, lui i se alatura Lyfe, un mic ghiveci care leviteaza si el deasupra unei baze din lemn si se invarte usor in aer impreuna cu planta pe care o gazduieste.

lyfe_rotation

Nascut in New York, Simon Morris a fost atras dintotdeauna de conceptul de levitatie. Cunostintele acumulate in acest domeniu i-au oferit oportunitatea de a colabora cu branduri ca Nike si Urbanears. In prezent, Morris locuieste in Suedia, unde i-a intalnit pe membrii echipei de designeri, ingineri si artisti alaturi de care lucreaza. Ramane de vazut ce alte obiecte vor mai invata ei sa zboare pe viitor.

Descopera mai multe pe flyte.se.

Foto: Daniel Mascarenhas si Stan Rad

PUBLISHED ON 04.01.2017

more in Mood Board