ARTA & DESIGN

Reinterpretari efemere ale clasicelor chioscuri...

Chioscurile de ziare reprezentau odata un prim popas al diminetilor din…

HOT TREND

Inspiratie in machiaj pentru primavara-vara...

Ochii conturati cu tus negru si buzele evidentiate cu ruj rosu…

STREET STYLE

Primavara denimului

As numi primavara anotimp al stilului. Temperaturile ei ingradesc cel mai…

INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte
Expozitia ‘The Rest is Tomorrow’ – de la Londra la Bucuresti

Expozitia ‘The Rest is Tomorrow’ – de la Londra la Bucuresti

Dupa ce va fi prezentata la Saptamana Modei de la Londra, expozitia de design vestimentar si accesorii romanesti 'The Rest is Tomorrow' se muta pentru o luna la galeria GALATECA din Bucuresti. Incepand cu 28 februarie 2013, creatiile semnatate de Doina Levintza, Irina Schrotter, Andreea Badala, Lucian Broscatean, Dinu Bodiciu si Carla Szabo vor fi puse in valoare printr-o scenografie realizata de arhitectul Attila Kim.

Expozitia de la Bucuresti va fi insotita si de o serie de evenimente care pun accent pe interactiunea publicului cu moda romaneasca. In plus, vernisajul va fi dublat de lansarea concept store-ului asociat galeriei, denumit NEOGALATECA. Despre intregul proiect Iulia Gorneanu, Project Manager GALATECA, povesteste: “Am ales sa fim partener si sponsor la acest proiect deoarece unul dintre obiectivele noastre este promovarea artistilor si designerilor romani peste hotare, urmand ca si in cadrul concept store-ului pe care il vom deschide sa dezvoltam segmentul dedicat designului local”.

In portofoliul concept store-ului se vor regasi obiecte diverse: de la accesorii de casa si moda, pana la carte si obiecte de arta. „NEOGALATECA este un concept dezvoltat in jurul ideii de creativitate, calitate si preturi care acopera intreaga varietate de bugete. Ne adresam publicului cu branduri romanesti si internationale, ce respectă specificul locului, de la CARTE la C’ARTE”, adauga Iulia Gorneanu.

Expozitia la care participa cei sase designeri romani se desfasoara la Londra intre 13 si 22 februarie 2013. Evenimentul a fost initiat de Institutul Cultural Roman, pentru sectiunea International Fashion Showcase din cadrul Saptamanii Modei de la Londra 2013.

Foto si info: GALATECA

PUBLISHED ON 13.02.2013

more in Newsroom