INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

HOT TREND

Cerceii statement

Elementele cu care rezonez pe deplin la evenimentele dedicate modei alcatuiesc…

EDITOR'S CHOICE

Love is Chance

Iubesc cuvintele. Si le respect. Sunt foarte atenta si precauta cu…

CATWALK

10 rochii haute couture SS...

Am ales cate o rochie din colectiile haute-couture semnate de zece…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte
Expozitia “Fractura” de Mircea Suciu @MNAC

Expozitia “Fractura” de Mircea Suciu @MNAC

Expozitia “Fractura” semnata de Mircea Suciu va fi gazduita de Muzeul National de Arta Contemporana din Bucuresti (MNAC), intre 4 iunie si 1 noiembrie 2015. Proiectul cuprinde o serie de lucrari noi realizate si dimensionate pentru salile impunatoare de la parterul muzeului. Incarcatura simbolica pe care o are acest spatiu, parte din fosta Casa Poporului, in prezent Palatul Parlamentului, a inspirat conceptul expozitiei, o reflectie asupra imaginii ca expresie a rupturilor si transformarilor prin care trece societatea contemporana.

“Imaginata ca raspuns la contextul simbolic al expunerii in spatiile muzeului din Casa Poporului, Fractura propune o dezbatere despre fragmentare ca perspectiva critica de intelegere a simptomelor timpului si realitatilor noastre. Demersul artistului porneste de la constatarea ca experienta discontinuitatii si a multiplelor transformari din societate intr-o perioada extrem de scurta a produs mutatii serioase la nivelul mentalitatii si a modului in care se proiecteaza est-europenii in actualitate. Rupturii violente cu vechiul mod de a vedea, gandi sau simti din comunism ii corespunde o ruptura la fel de violenta in capitalism, dar si o identitate hibrida suspendata intre nostalgia dupa comunism si mimetismul formelor fara fond europene.” Aceasta este prezentarea pe scurt a expozitiei ingrijite de curatoarea Maria Rus Bojan.

iron curtai(2), 2015, 390_286cm,oil_acrylic_monoprint_linen

mircea_suciu

still life, 2015, 390_286cm,oil_acrylic_monoprint_linen

Pentru a realiza lucrarile, artistul clujean a preluat din media imagini iconice pentru diferite perioade istorice. Le-a supus apoi unui exercitiu de decodificare, traducere si revizuire pentru a evidentia faptul ca figurile istorice nu dispar niciodata, ci se transforma. Cu un puternic continut umanist, lucrarile selectate exploreaza relatiile dintre subiectivitate, memorie, imagine si reprezentare. Expozitia include si instalatia monumentala de desene prezentata la ultima editie a Bienalei Internationale din Gwangju, Coreea de Sud, 2014. Ea va ramane deschisa la MNAC timp de 6 luni, urmand ca anul viitor sa fie itinerata la MoCAB – Muzeul de Arta Contemporana Belgrad.

Mircea Suciu este unul dintre artistii romani cu o prezenta puternica pe scena internationala. In 2014, a participat la expozitia “Burning Down The House”, Bienala Internationala de Arta Contemporana din Gwangju, Coreea de Sud. In ianuarie 2015, a avut prima expozitie personala la Galeria Zeno X din Antwerpen, galerie cunoscuta pentru prezentarea unora dintre cei mai cunoscuti pictori din lume. A participat regulat la targuri internationale de arta ca: Frieze Londra, Frieze New York, FIAC Paris si Art Basel. Lucrarile sale au aparut ca ilustratie pentru copertile unor reviste internationale printre care se regaseste si “ARTnews”. Revista “Sinteza” din Romania i-a dedicat in 2014 un numar special, iar recent, desenul intitulat “The Deceiver” (Seducatorul) a fost ales pentru coperta editiei americane a publicatiei internationale “Drawing People, The Human Figure in Contemporary Art”, editata de Thames Hudson (2015).

Foto si info: PR

PUBLISHED ON 28.05.2015

more in Mood Board