INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

HOT TREND

Cerceii statement

Elementele cu care rezonez pe deplin la evenimentele dedicate modei alcatuiesc…

EDITOR'S CHOICE

Love is Chance

Iubesc cuvintele. Si le respect. Sunt foarte atenta si precauta cu…

CATWALK

10 rochii haute couture SS...

Am ales cate o rochie din colectiile haute-couture semnate de zece…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte
Inspiratie
Autor: Ioana Lovin

Eu si bretonul. Statusul relatiei: Complicat.

Il iubesc. Asta sa fie clar de la inceput. Avem o relatie de lunga durata care se intinde peste decenii, cu cateva intervale scurte de pauza. Dovada stau fotografiile din copilarie, care ma fac inevitabil sa zambesc. Indiferent de stilul tunsorii, bretonul scurt si drept se regaseste in majoritatea cadrelor. Totusi, una dintre cele mai clare amintiri legate de el este din adolescenta.

Eram in clasa a VII-a sau a VIII-a cand mi-am tuns singura bretonul pentru prima oara. Aveam parul pana la jumatatea spatelui si, pentru ca imi doream o schimbare de look, dar nu voiam sa renunt la lungime, am optat pentru breton. Am luat o foarfeca si am inceput sa tai fiecare suvita pana la nivelul sprancenelor. Nu a iesit o capodopera, dar nici un rezultat care sa ma forteze sa gasesc variante creative de a-l camufla.

Port breton si astazi. Cati ani, tot atatea stiluri incercate. L-am avut si asimetric si drept, si lung si foarte scurt, si cu linie bine definita, dar si filat. Partea complicata in relatia cu el este ca cere multa rabdare, atentie si intelegere.

 

Tips & Tricks

Iata cateva dintre sfaturile care pot contribui la o buna convietuire. Pe unele, le-am invatat din proprie experienta, pe altele – datorita experientei specialistilor in domeniul coafurii.

Din cauza ca intra in contact cu sebumul secretat de ten, dar si cu produsele pe care le folosesti pentru ingrijirea pielii, bretonul se ingrasa mult mai repede decat restul parului. Pentru a nu te spala pe cap mai des decat obisnuiesti, poti sa speli doar bretonul atunci cand e nevoie. Utilizarea samponului uscat poate fi o solutie in situatiile in care esti in criza de timp.

Pentru a-ti coafa bretonul, alege sa-l usuci tinand foehnul deasupra capului, orientat in jos. Perie-l alternativ intr-o parte si in cealalta a fruntii si, apoi, in jos. Pentru ca nu vrei sa obtii un breton bufant, ci un look natural, evita sa folosesti pentru coafarea lui periile rotunde cu diametru mic. Opteaza mai bine pentru un pieptene sau pentru o perie plata. In cazul unui breton pana la nivelul sprancenelor sau mai lung, o varianta de coafare aleasa de specialisti consta in utilizarea unei perii rotunde cu diametru mare. In cazul acestei tehnici, este indicat sa pozitionezi foehnul aproape paralel cu peria care devine un suport bun pentru par. Prin rotirea usoara, ea va netezi bretonul mai bine decat o face o perie plata sau un pieptene.

Daca ai un breton lung si vrei sa-l aranjezi cu ajutorul placii, indreapta suvitele incepand de la o distanta de 4-5 centimetri de radacina si continuand spre varfuri.

Stylingul depinde mult de tipul de breton pe care ti-l doresti. Pentru un finisaj natural, pulverizeaza putin spray cu fixare usoara, de la o distanta de 30 de cm.

Daca esti in cautare de inspiratie, te invitam sa descoperi ce stiluri de breton au purtat topmodelele la prezentarile de moda dedicate sezonului rece din acest an.

Foto: Hepta.ro

PUBLISHED ON 10.11.2016

more in Beauty Lines