ARTA & DESIGN

Reinterpretari efemere ale clasicelor chioscuri...

Chioscurile de ziare reprezentau odata un prim popas al diminetilor din…

HOT TREND

Inspiratie in machiaj pentru primavara-vara...

Ochii conturati cu tus negru si buzele evidentiate cu ruj rosu…

STREET STYLE

Primavara denimului

As numi primavara anotimp al stilului. Temperaturile ei ingradesc cel mai…

INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte
DIOR Couture FW 2014/15 – Across Time

DIOR Couture FW 2014/15 – Across Time

Colectia Dior Couture FW 2014-15 a propus, pe 8 iulie, o calatorie in timp, in care trecerea de la un secol la altul a respectat ritmul cu care modele au pasit pe podium. Pentru a fi in armonie cu conceptul lui Raf Simons, prezentarea s-a desfasurat in gradinile Muzeului Rodin din Paris, intr-un spatiu amenajat ca o nava spatiala, cu peretii acoperiti de orhidee.

„Am fost interesat de procesul prin care descoperi ceva extrem de modern prin ceva istoric, in special prin juxtapunerea a diferite teme,” declara Raf Simons, conform Dior.com. „Inspiratia istorica nu reprezinta insa justificarea colectiei, deorece nu cuprinde intreaga ei semnificatie. Am fost atras de ideea de constructie arhitecturala – care defineste atitudinea Dior, de felul in care bazele unei perioade se contureaza in timpul alteia si de cum viitorul se bazeaza pe trecut. Consider fascinant acest lucru.”

Rochiile inspirate din garderoba reginei Maria Antoaneta au fost reconstruite astfel din materiale usoare, cu imprimeuri si broderii delicate. Costumele de cosmonaut au devenit jumpsuit-uri elegante. Liniile paltoanelor lungi, specifice perioadei edwardiene, si cele ale rochiilor anilor ’20 au trasat conturul altor doua directii explorate de Raf Simons in cadrul colectiei. Tinutele purtate la tribunal de catre barbati, in secolul XVIII, au devenit sursa de inspiratie pentru piese feminine, cu broderii eleborate. Corsetele s-au transformat in fuste, jachetele – in bluze, iar formele arhitecturale care definesc creatiile Dior ale anilor ’50 au primit o interpretare contemporana.

Foto: Hepta.ro

PUBLISHED ON 09.07.2014

more in Fashion Etc