HOT TREND

Inspiratie in machiaj pentru primavara-vara...

Ochii conturati cu tus negru si buzele evidentiate cu ruj rosu…

STREET STYLE

Primavara denimului

As numi primavara anotimp al stilului. Temperaturile ei ingradesc cel mai…

INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

HOT TREND

Cerceii statement

Elementele cu care rezonez pe deplin la evenimentele dedicate modei alcatuiesc…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte
Dior Couture AW 2015/16

Dior Couture AW 2015/16

Pentru Raf Simons, directorul artistic al casei Dior, colectia haute couture aw 2015/16 s-a transformat intr-o explorare a semnificatiilor pe care fructul interzis le are in societatea de astazi – puritate si inocenta vs. lux si decadenta. “Sursa initiala de inspiratie a pornit de la maestrii flamanzi si de la abordarea lor asupra picturii. Este vorba despre tensiunea dintre condamnarea luxului si imbratisarea lui, despre maiestria mestesugului si despre frumusetea gestului artistic; despre realitate si irealitate: nu poti avea una fara cealalta,” spune Simons, conform Dior.com.

Decorul in care s-a desfasurat, pe 6 iulie, prezentarea de la Paris a reprezentat si el un mix intre realitate si fantezie – o biserica pointilista moderna, dupa cum a descris Raf Simons spatiul creat. Acoperit de un covor ce a creat impresia de iarba lila, podiumul a fost imprejmuit de pereti de sticla pictata cu flori, in stilul pointilist. Aceeasi tehnica s-a regasit si pe imprimeurile care au imbogatit designul pieselor vestimentare. Imbracamintea purtata de personajele surprinse in picturile secolului al XIX-lea si al XX-lea a reprezentat la randul ei o sursa de inspiratie. Manecile hainelor – fie ca este vorba despre rochii, cape sau paltoane – au reprezentat unul dintre detaliile captivante ale colectiei. Evazate, usor bufante la umeri, cu mansete despicate sau stranse pe antebrat… creativitatea in ceea ce priveste felul in care acestea pot fi deconstruite pentru a explora noi forme pare a fi nelimitata.

Rochiile fluide prezinta uneori usoare transparente, alteori sunt despicate adanc pe partile laterale, dezvaluind cu indrazneala pielea. Capele se regasesc printre piesele cheie ale colectiei. Desi, croiala lor porneste de la forme simple, acestea sunt imbogatite prin drapaje sau pliseuri elaborate. “Impactul istoric este adus inapoi in realitate si asta, pentru mine, este ceea ce face ceva sa fie modern,” e de parere Raf Simons.

Modelele au pasit pe podium in sandale nude, cu barete subtiri ce urca peste glezna si cu platforme si tocuri ametitoare. Lookurile lor au fost completate de coafuri lejere, ce iti creeaza impresia ca parul a fost lasat pur si simplu sa se usuce natural, iar machiajul a colorat extrem de discret pleoapele, intr-o nuanta de roz pal.

Foto: Hepta.ro // Video: Youtube.com Christian Dior

PUBLISHED ON 07.07.2015

more in Fashion Etc