Petocuri.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe...

TINUTA SAPTAMANII

Zoe Saldana, intr-o rochie Emilio...

Imi plac franjurile datorita formelor nelimitate in care modifica designul unei…

INSPIRATIE

O arhitecta pe taramul prajiturilor

Biomimetismul, diagrama Voronoi sau triangulatia nu sunt tocmai termeni pe care…

EDITOR'S CHOICE

Machiaje monocromatice

Stilul meu de machiaj e acelasi indiferent de tendintele care vin…

INSPIRATIE

Chic Style: Camasa alba

Camasa alba este nelipsita din garderoba mea. Afirmatia tocmai mi-a adus…

INTERVIU

Madalina Radulea. Madeleine Artisan Jeweler.

“Am o pasiune pentru tot ce inseamna design, de la scaune…

INTERVIU

The Young & The Restless...

Am descoperit brandul Raquette anul trecut, odata cu lansarea colectiei pentru…

ART & DESIGN

Cand designul prinde viata

Spun deseori despre mama ca ar putea salva orice planta si…

Art & Design

New Spring

Cand am vazut proiectul realizat de COS pentru sarbatorile de iarna - cel in care sase designeri de mobilier joaca "Scaunele Muzicale" cu propriile creatii - m-am intrebat cu ce alta colaborare dintre moda si design ar mai putea sa ma surprinda la fel de placut. Cu urmatoarea, bineinteles!:) Pentru editia Salone del Mobile 2017, COS a colaborat cu arhitectul japonez Azusa Murakami si cu artistul britanic Alexander Groves de la Studio Swine, iar rezultatul este #wow. Duo-ul creativ a conceput NEW SPRING, o instalatie multisenzoriala care seamana cu un copac ale carui flori se desprind de pe ramuri, rand pe rand. In loc de flori, sculptura emite niste bule parfumate, cu abur in interior. Cand ating pielea, acestea se sparg, insa raman intacte cand intra in contact cu materialele textile. Lucrarea este amplasata in cinematograful dezafectat Cinema Arti din Milano, iar vizitatorii pot interactiona cu ea pana pe 9 aprilie. Sursa de inspiratie de la care a pornit totul este chiar orasul in care aceasta este prezentata. "Am fost imediat atrasi de candelabrele de murano din palatele milaneze si, in contrast, de traditia designului italienesc modern - aceste lucruri ne-au ajutat sa culegem informatii despre structura centrala pentru NEW SPRING. Dorind sa cream o experienta comunala,...

Inapoi Inainte
O arhitecta pe taramul prajiturilor

O arhitecta pe taramul prajiturilor

Biomimetismul, diagrama Voronoi sau triangulatia nu sunt tocmai termeni pe care i-as fi asociat vreodata cu arta culinara. Asta pana de curand, cand i-am intalnit printre sursele de inspiratie la care apeleaza Dinara Kasko atunci cand concepe designul unei prajituri. Uneori, porneste de la un element din natura. Alteori, dezvolta totul in jurul unor forme geometrice.

Nascuta in Ucraina, Dinara Kasko a studiat arhitectura si design, domenii in care a profesat timp de cativa ani. Si-a descoperit pasiunea pentru cofetarie in propria bucatarie, experimentand la inceput cu deserturi simple. A urmat, apoi, cursuri de specialitate si, treptat, schimbarea de cariera a devenit iminenta.

Cu toate acestea, cunostintele acumulate in facultate si in anii care au urmat nu au fost lasate deoparte, ele se reflecta in modul in care abordeaza, astazi, meseria de chef cofetar. Prajiturile ei amintesc in permanenta de prima dragoste, arhitectura. “Am hotarat de la inceput ca vreau sa vin cu ceva nou in domeniul cofetariei. Am realizat ca aspectul este la fel de important ca gustul si am incercat sa modelez propriile forme si sa le printez 3D. Mi-a placut rezultatul obtinut,” povesteste ea pe site-ul personal. De altfel, o parte dintre formele din silicon concepute sunt produse astazi in masa. In ceea ce priveste estetica, “prefer formele geometrice simple, precum: cubul, triunghiul si sfera,” adauga ea, mentionand negrul, rosul si albul printre preferintele cromatice.

Prajiturile ei cu un design ce pare cateodata desprins din proiectele unor cladiri futuriste au facut deja inconjurul internetului si i-au adus Dinarei Kasko fani din intreaga lume. Realizate de multe ori din straturi aerate de mousse si invelite intr-o crusta de ciocolata, acestea sunt ca niste obiecte de design comestibile.

Chiar daca felul in care arata un desert determina de cele mai multe ori daca vreau sau nu sa aflu mai multe despre el, cele create de Kasko genereaza o contradictie. Aspectul lor este atat de interesant incat, nici daca as avea ocazia, parca nu mi-ar veni sa intervin asupra geometriei lor perfecte pentru a le descoperi gustul.

Daca iti doresti sa afli mai multe despre Dinara Kasko, ii poti urmari activitatea pe site-ul dinarakasko.com, pe Instagram sau pe canalul ei de Youtube.

Foto: Dinara Kasko via Hepta.ro

PUBLISHED ON 19.04.2017 TAGS: prajituri cu design neconventional

more in Mood Board