Petocuri.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe...

RED CARPET

Deschiderea Festivalului de la Cannes...

Uma Thurman, Monica Bellucci, Julianne Moore, Noamie Harris, Jessica Chastain si…

ART & DESIGN

Sticle de plastic transformate in...

Despre fascinatia mea pentru tehnologia imprimarii 3D, v-am mai povestit. Despre…

INSPIRATIE

The SEA and her lover

Colectia ATU Body Couture primavara-vara 2017 este inspirata de mare –…

WE LIKE

Camasa alba de vacanta. Episodul...

A trecut un an de cand Noemi Meilman, Alina Rachieru de…

RED CARPET

Met Gala 2017

Metropolitan Museum of Art din New York a gazduit aseara Met…

ART & DESIGN

Spotlight

Serile weekendului trecut au fost despre Spotlight 2017. Intre 20 si…

TINUTA SAPTAMANII

Zoe Saldana, intr-o rochie Emilio...

Imi plac franjurile datorita formelor nelimitate in care modifica designul unei…

Inspiratie

O arhitecta pe taramul prajiturilor

Biomimetismul, diagrama Voronoi sau triangulatia nu sunt tocmai termeni pe care i-as fi asociat vreodata cu arta culinara. Asta pana de curand, cand i-am intalnit printre sursele de inspiratie la care apeleaza Dinara Kasko atunci cand concepe designul unei prajituri. Uneori, porneste de la un element din natura. Alteori, dezvolta totul in jurul unor forme geometrice. Nascuta in Ucraina, Dinara Kasko a studiat arhitectura si design, domenii in care a profesat timp de cativa ani. Si-a descoperit pasiunea pentru cofetarie in propria bucatarie, experimentand la inceput cu deserturi simple. A urmat, apoi, cursuri de specialitate si, treptat, schimbarea de cariera a devenit iminenta. Cu toate acestea, cunostintele acumulate in facultate si in anii care au urmat nu au fost lasate deoparte, ele se reflecta in modul in care abordeaza, astazi, meseria de chef cofetar. Prajiturile ei amintesc in permanenta de prima dragoste, arhitectura. "Am hotarat de la inceput ca vreau sa vin cu ceva nou in domeniul cofetariei. Am realizat ca aspectul este la fel de important ca gustul si am incercat sa modelez propriile forme si sa le printez 3D. Mi-a placut rezultatul obtinut," povesteste ea pe site-ul personal. De altfel, o parte dintre formele din silicon concepute sunt produse astazi in ma...

Inapoi Inainte
O arhitecta pe taramul prajiturilor

O arhitecta pe taramul prajiturilor

Biomimetismul, diagrama Voronoi sau triangulatia nu sunt tocmai termeni pe care i-as fi asociat vreodata cu arta culinara. Asta pana de curand, cand i-am intalnit printre sursele de inspiratie la care apeleaza Dinara Kasko atunci cand concepe designul unei prajituri. Uneori, porneste de la un element din natura. Alteori, dezvolta totul in jurul unor forme geometrice.

Nascuta in Ucraina, Dinara Kasko a studiat arhitectura si design, domenii in care a profesat timp de cativa ani. Si-a descoperit pasiunea pentru cofetarie in propria bucatarie, experimentand la inceput cu deserturi simple. A urmat, apoi, cursuri de specialitate si, treptat, schimbarea de cariera a devenit iminenta.

Cu toate acestea, cunostintele acumulate in facultate si in anii care au urmat nu au fost lasate deoparte, ele se reflecta in modul in care abordeaza, astazi, meseria de chef cofetar. Prajiturile ei amintesc in permanenta de prima dragoste, arhitectura. “Am hotarat de la inceput ca vreau sa vin cu ceva nou in domeniul cofetariei. Am realizat ca aspectul este la fel de important ca gustul si am incercat sa modelez propriile forme si sa le printez 3D. Mi-a placut rezultatul obtinut,” povesteste ea pe site-ul personal. De altfel, o parte dintre formele din silicon concepute sunt produse astazi in masa. In ceea ce priveste estetica, “prefer formele geometrice simple, precum: cubul, triunghiul si sfera,” adauga ea, mentionand negrul, rosul si albul printre preferintele cromatice.

Prajiturile ei cu un design ce pare cateodata desprins din proiectele unor cladiri futuriste au facut deja inconjurul internetului si i-au adus Dinarei Kasko fani din intreaga lume. Realizate de multe ori din straturi aerate de mousse si invelite intr-o crusta de ciocolata, acestea sunt ca niste obiecte de design comestibile.

Chiar daca felul in care arata un desert determina de cele mai multe ori daca vreau sau nu sa aflu mai multe despre el, cele create de Kasko genereaza o contradictie. Aspectul lor este atat de interesant incat, nici daca as avea ocazia, parca nu mi-ar veni sa intervin asupra geometriei lor perfecte pentru a le descoperi gustul.

Daca iti doresti sa afli mai multe despre Dinara Kasko, ii poti urmari activitatea pe site-ul dinarakasko.com, pe Instagram sau pe canalul ei de Youtube.

Foto: Dinara Kasko via Hepta.ro
Video: Dinara Kasko via Youtube.com

PUBLISHED ON 19.04.2017 TAGS: prajituri cu design neconventional

more in Mood Board