Petocuri.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe...

INSPIRATIE

Emma Stone, intr-o tinuta Louis...

Luni dimineata, am trecut in revista tinutele purtate de vedete la…

STREET STYLE

Pantalonii largi. Inspiratie pentru tinute...

Am inceput dimineata cu Saptamana Modei de la Londra in minte,…

RED CARPET

Vedetele @ Premiile Emmy 2017

Materialele fluide, texturile stralucitoare si decolteurile adanci se regasesc printre elementele…

WE LIKE

Parlor Bridal 2018

Dupa cateva teasere in social media, Parlor a dezvaluit de curand…

INTERVIU

Razvan Chelu. LEMNIA.

Ideea de a realiza genti din lemn i-a venit lui Razvan…

INSPIRATIE

7 idei vestimentare pentru toamna...

Atunci cand vara cedeaza locul toamnei, trec printr-o scurta perioada de…

RED CARPET

Top 5 tinute de la...

Cea de-a 74-a editie a Festivalului International de Film de la…

Interviu

Razvan Chelu. LEMNIA.

Ideea de a realiza genti din lemn i-a venit lui Razvan Chelu in urma cu cativa ani. Se plimba pe strazile Lisabonei cand a observat in vitrina unui magazin, o geanta facuta din bucati de oglinda. Cum aceasta era asezata pe un raft din lemn, textura materialului natural se reflecta pe suprafata gentii si ii schimba complet aspectul. Atunci a avut loc declicul, iar din acel moment a urmat un lant de evenimente fericite, dupa cum spune el, care au dus la ceea ce inseamna astazi brandul Lemnia. In trei cuvinte: "unicitate, pasiune si creativitate". In mai multe cuvinte, te invit sa descoperi in continuare. Inceputa in 2014, Lemnia este o afacere de familie care imbina pasiunea lui Razvan pentru arhitectura si design si experienta tatalui sau, Florin Chelu, in prelucrarea lemnului. Gentile lor sunt gazduite astazi in magazine de design autohtone si de afara, iar o geanta Lemnia este expusa la Muzeul Gentilor din Amsterdam. Razvan Chelu, co-fondator Lemnia. Foto: Iulian Dinu. Dar cum a inceput totul? Intors acasa din Portugalia, Razvan i-a povestit intamplarea tatalui sau, iar acesta: “A reactionat foarte bine. Tocmai de-asta mi se pare ca in povestea noastra lucrurile chiar s-au legat.” Razvan recunoaste zambind ca nu a fost nici pe departe prima idee pe care i-a prezentat-...

Inapoi Inainte
O arhitecta pe taramul prajiturilor

O arhitecta pe taramul prajiturilor

Biomimetismul, diagrama Voronoi sau triangulatia nu sunt tocmai termeni pe care i-as fi asociat vreodata cu arta culinara. Asta pana de curand, cand i-am intalnit printre sursele de inspiratie la care apeleaza Dinara Kasko atunci cand concepe designul unei prajituri. Uneori, porneste de la un element din natura. Alteori, dezvolta totul in jurul unor forme geometrice.

Nascuta in Ucraina, Dinara Kasko a studiat arhitectura si design, domenii in care a profesat timp de cativa ani. Si-a descoperit pasiunea pentru cofetarie in propria bucatarie, experimentand la inceput cu deserturi simple. A urmat, apoi, cursuri de specialitate si, treptat, schimbarea de cariera a devenit iminenta.

Cu toate acestea, cunostintele acumulate in facultate si in anii care au urmat nu au fost lasate deoparte, ele se reflecta in modul in care abordeaza, astazi, meseria de chef cofetar. Prajiturile ei amintesc in permanenta de prima dragoste, arhitectura. “Am hotarat de la inceput ca vreau sa vin cu ceva nou in domeniul cofetariei. Am realizat ca aspectul este la fel de important ca gustul si am incercat sa modelez propriile forme si sa le printez 3D. Mi-a placut rezultatul obtinut,” povesteste ea pe site-ul personal. De altfel, o parte dintre formele din silicon concepute sunt produse astazi in masa. In ceea ce priveste estetica, “prefer formele geometrice simple, precum: cubul, triunghiul si sfera,” adauga ea, mentionand negrul, rosul si albul printre preferintele cromatice.

Prajiturile ei cu un design ce pare cateodata desprins din proiectele unor cladiri futuriste au facut deja inconjurul internetului si i-au adus Dinarei Kasko fani din intreaga lume. Realizate de multe ori din straturi aerate de mousse si invelite intr-o crusta de ciocolata, acestea sunt ca niste obiecte de design comestibile.

Chiar daca felul in care arata un desert determina de cele mai multe ori daca vreau sau nu sa aflu mai multe despre el, cele create de Kasko genereaza o contradictie. Aspectul lor este atat de interesant incat, nici daca as avea ocazia, parca nu mi-ar veni sa intervin asupra geometriei lor perfecte pentru a le descoperi gustul.

Daca iti doresti sa afli mai multe despre Dinara Kasko, ii poti urmari activitatea pe site-ul dinarakasko.com, pe Instagram sau pe canalul ei de Youtube.

Foto: Dinara Kasko via Hepta.ro
Video: Dinara Kasko via Youtube.com

PUBLISHED ON 19.04.2017 TAGS: prajituri cu design neconventional

more in Mood Board