Petocuri.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe...

ART & DESIGN

Creaturi acvatice care iti lumineaza...

Ce iti place mai mult: muntele sau marea? Pentru unii, e…

PORTRET DE DESIGNER

Leanne Marshall inca face valuri...

In urma cu 10 ani, una dintre placerile mele nevinovate era…

INSPIRATIE

Coafuri care creeaza impresia ca...

Relatia cu bretonul poate fi una complicata.:) Am mai spus asta…

HOT TREND

Bluze albe, care nu se...

Imi place albul, insa de cele mai multe ori nuanta imaculata…

RED CARPET

De ce in negru pe...

Covorul rosu de la Globurile de Aur 2018 nu a mai…

HOT TREND

Geanta mini

Dimensiunile gentilor care completeaza tinutele feminine de strada s-au redus din…

INSPIRATIE

Ultra Violet. Culoarea intuitiei si...

Culoarea lui 2018 este Ultra Violet, un simbol vibrant al originalitatii,…

Hot Trend

Geanta mini

Dimensiunile gentilor care completeaza tinutele feminine de strada s-au redus din ce in ce mai mult in ultimele sezoane, iar geanta mini s-a transformat in It Item-ul momentului. Nenumaratele interpretari pe care le primeste, aerul ei extrem de sic si usurinta cu care se adapteaza la diferite tinute de zi, dar si de seara, au contribuit la succesul de care are parte. Daca iti place acest mic accesoriu de mare efect, te va bucura vestea ca ea promite sa ramana relevanta si anul acesta. Am intalnit-o deja in colectiile pentru primavara-vara, semnate de designeri ca Stella McCartney, Celine, Giambattista Valli, Chanel, Valentino, Chloe sau Givenchy. Thora Valdimars si Jeanette Friis Madsen Si, totusi, cum a  devenit mini un mare trend? Ani de-a randul, gentile foarte mici au fost asociate cu tinutele de ocazie. In ele, punem strictul necesar: cheile, banii, telefonul si, poate, un ruj sau o pudra pentru a ne retusa machiajul. Nici nu avem nevoie de mai mult pentru o petrecere. Pentru zi, rolul de gardian al lucrurilor personale a fost atribuit gentii supradimensionate, in care pare ca ne putem aseza foarte confortabil intreaga viata. Asta m-a facut sa ma intreb ce schimbare din rutina noastra de zi cu zi a inspirat si a garantat succesul acestui trend. Primul gand a fost:...

Inapoi Inainte
O arhitecta pe taramul prajiturilor

O arhitecta pe taramul prajiturilor

Biomimetismul, diagrama Voronoi sau triangulatia nu sunt tocmai termeni pe care i-as fi asociat vreodata cu arta culinara. Asta pana de curand, cand i-am intalnit printre sursele de inspiratie la care apeleaza Dinara Kasko atunci cand concepe designul unei prajituri. Uneori, porneste de la un element din natura. Alteori, dezvolta totul in jurul unor forme geometrice.

Nascuta in Ucraina, Dinara Kasko a studiat arhitectura si design, domenii in care a profesat timp de cativa ani. Si-a descoperit pasiunea pentru cofetarie in propria bucatarie, experimentand la inceput cu deserturi simple. A urmat, apoi, cursuri de specialitate si, treptat, schimbarea de cariera a devenit iminenta.

Cu toate acestea, cunostintele acumulate in facultate si in anii care au urmat nu au fost lasate deoparte, ele se reflecta in modul in care abordeaza, astazi, meseria de chef cofetar. Prajiturile ei amintesc in permanenta de prima dragoste, arhitectura. “Am hotarat de la inceput ca vreau sa vin cu ceva nou in domeniul cofetariei. Am realizat ca aspectul este la fel de important ca gustul si am incercat sa modelez propriile forme si sa le printez 3D. Mi-a placut rezultatul obtinut,” povesteste ea pe site-ul personal. De altfel, o parte dintre formele din silicon concepute sunt produse astazi in masa. In ceea ce priveste estetica, “prefer formele geometrice simple, precum: cubul, triunghiul si sfera,” adauga ea, mentionand negrul, rosul si albul printre preferintele cromatice.

Prajiturile ei cu un design ce pare cateodata desprins din proiectele unor cladiri futuriste au facut deja inconjurul internetului si i-au adus Dinarei Kasko fani din intreaga lume. Realizate de multe ori din straturi aerate de mousse si invelite intr-o crusta de ciocolata, acestea sunt ca niste obiecte de design comestibile.

Chiar daca felul in care arata un desert determina de cele mai multe ori daca vreau sau nu sa aflu mai multe despre el, cele create de Kasko genereaza o contradictie. Aspectul lor este atat de interesant incat, nici daca as avea ocazia, parca nu mi-ar veni sa intervin asupra geometriei lor perfecte pentru a le descoperi gustul.

Daca iti doresti sa afli mai multe despre Dinara Kasko, ii poti urmari activitatea pe site-ul dinarakasko.com, pe Instagram sau pe canalul ei de Youtube.

Foto: Dinara Kasko via Hepta.ro
Video: Dinara Kasko via Youtube.com

PUBLISHED ON 19.04.2017 TAGS: prajituri cu design neconventional

more in Mood Board