ARTA & DESIGN

Reinterpretari efemere ale clasicelor chioscuri...

Chioscurile de ziare reprezentau odata un prim popas al diminetilor din…

HOT TREND

Inspiratie in machiaj pentru primavara-vara...

Ochii conturati cu tus negru si buzele evidentiate cu ruj rosu…

STREET STYLE

Primavara denimului

As numi primavara anotimp al stilului. Temperaturile ei ingradesc cel mai…

INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte
Despre parfumeria culinara cu Michele Gay

Despre parfumeria culinara cu Michele Gay

Parfumeria culinara reprezinta arta de a crea parfumuri, nu pentru a le purta, ci pentru a le gusta. In cadrul Festivalului Pasarela, Michele Gay, specialist in Parfumerie Culinara, a creat cinci acorduri ce pun in valoare gustul a cinci branzeturi tipic romanesti si a dezvaluit cateva lucruri despre pasiunea ei pentru parfumuri si despre placerea de a manca rafinat.

“Parfumeria culinara nu consta in unicitatea esentelor, ci in asamblarea tuturor notelor: note de varf, de mijloc si de baza. Aromateca mea adaposteste astazi mai mult de 150 de uleiuri esentiale, iar fiecare dintre compozitiile mele integreaza cel putin 10, daca nu mai multe arome. Ca si pictura, parfumeria culinara se inscrie  intr-o lume subiectiva: imi place sau nu-mi place, ma impresioneaza, ma emotioneaza sau nu ma emotioneaza. Ea nu incearca sa atinga un anumit gust sau un asa zis gust universal. Parfumeria culinara da caracter, sens si stil unei bucatarii, trezeste obiceiurile noastre alimentare si reveleaza gustul. Hraneste atat spiritul, cat si corpul nostru” poveste Michele Gay.

Nascuta la Lyon, Michele Gay si-a inceput cariera profesionala ca stilist de moda. A facut parte din echipele de la La Potiniere, L’Ecureuil et Lenotre Paris. Apoi, a descoperit scoala de parfumieri  ISIPCA si conservatorul de parfumuri Osmotheque, pentru a deveni mai degraba parfumier decat bucatar. Lucreaza in prezent pentru marile case de lux Chanel, Boucheron, Clarins, dar si pentru Campbell si Sodeb’o. Este recunoscuta de catre profesionistii din domeniul parfumurilor si al gastronomiei drept un adevarat pionier in materie de Parfumerie Culinara.

“Nu spun ca parfumeria culinara este indispensabila, dar aduce o valoare adaugata esentiala. Un parfum este esential, aduce gust, este o sursa de emotii. Nu este indispensabil in sensul functional al termenului, este un must la fel cum este parfumul pe piele. Putem sa traim fara el, dar odata ce l-am cunoscut, cautam sa ne simtim bine si sa ne punem sub lumina lui” continua ea.

Din aromateca ei, Michele Gay a ales esentele care sa puna in valoare cele cinci branzeturi romanesti, a caror aroma naturala exprima rusticitate si traditional: branza de burduf in coaja de brad, casul afumat, cascavalul afumat, telemeaua de oaie, telemeaua de capra. A imbinat acorduri dulci de lavanda, iasomie, note proaspete de fructe de padure si alte arome ce au invaluit savoarea sarata a branzeturilor. Rezultatul: o exaltare dubla a simturilor, prin gust si miros.

 

Foto:  Michele Gay (mainphoto), PeTocuri

PUBLISHED ON 16.05.2011

more in Newsroom