HOT TREND

Inspiratie in machiaj pentru primavara-vara...

Ochii conturati cu tus negru si buzele evidentiate cu ruj rosu…

STREET STYLE

Primavara denimului

As numi primavara anotimp al stilului. Temperaturile ei ingradesc cel mai…

INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

HOT TREND

Cerceii statement

Elementele cu care rezonez pe deplin la evenimentele dedicate modei alcatuiesc…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte

Dermatita atopica si microbiomul pielii

Dermatita atopica afecteaza 50 de milioane de europeni si 20% dintre copii, reprezentand a doua cea mai intalnita cauza pentru care oamenii merg la dermatolog. Cercetarile recente arata ca refacerea barierei cutanate nu este suficienta pentru ameliorarea de lunga durata a atopiei, fiind necesara totodata si reechilibrarea microbiomului pielii.

Considerat al doilea genom al nostru, microbiomul reprezinta populatia de micro-organisme benefice de la nivelul pielii. Este caracteristic pentru fiecare persoana, insa mai usor de modulat decat genele. In conditii normale, microbiomul pielii este echilibrat si ne protejeaza organismul de infectii. In cazul dermatitei, vorbim despre un dezechilibru atat la nivelul barierei cutanate cat si la nivelul microbiomului. Atata timp cat echilibrul comunitatii de micro-organisme nu este restabilit, simptomele afectiunii – uscaciunea, iritatiile si mancarimile care evolueaza in puseuri – vor aparea in mod repetat, chiar daca bariera cutanata este refacuta. Vizita la medicul specialist este obligatorie pentru stabilirea tratamentului adecvat.

Descoperirea importantei microbiomului a oferit o noua perspectiva in ceea ce priveste dezvoltarea produselor dedicate tratarii dermatitei atopice. La Roche-Posay a imbunatatit formula produsului Lipikar AP destinata pielii atopice si a lansat de curand Lipikar AP+ cu Aqua Posay Filiformis – descoperire exclusiva a Laboratoarelor La Roche-Posay – care actioneaza atat pentru refacerea barierei cutanate cat si pentru restabilirea echilibrului la nivelul microbiomului pielii. Reduce frecventa puseurilor de atopie si pruritul si restabileste calmul pielii. Emolientul ofera eficienta unui balsam si lejeritatea unui lapte de corp. Se aplica usor si se absoarbe rapid fara a lasa o senzatie uleioasa pe piele.

Foto si info: La Roche Posay

PUBLISHED ON 09.10.2014

more in Beauty Lines