INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

HOT TREND

Cerceii statement

Elementele cu care rezonez pe deplin la evenimentele dedicate modei alcatuiesc…

EDITOR'S CHOICE

Love is Chance

Iubesc cuvintele. Si le respect. Sunt foarte atenta si precauta cu…

CATWALK

10 rochii haute couture SS...

Am ales cate o rochie din colectiile haute-couture semnate de zece…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte

Daniela Fainis – Visul florilor de ceai

'Visul florilor de ceai' reprezinta o serie de sculpturi realizate de Daniela Fainis, unul dintre cei mai importanti ceramisti contemporani. Lucrarile sunt expuse la Galeria Galateca din Bucuresti, pana pe 11 ianuarie 2014, alaturi de alte obiecte impresionante ale artistei, care prezinta o imbinare intre sculptura, pictura si grafica.

Pe parcursul carierei sale de peste 30 de ani, Daniela Fainis si-a expus lucrarile in muzee si galerii renumite din tara, precum si din Germania, Belgia, Japonia sau Statele Unite.  Mai mult decat atat arta sa a fost recompensata cu premii importante, precum medalia de aur la Concursul International de Ceramica din Gualdo Tadino, Perugia, atat in ’89 cat si in ’90, sau Premiul I la Bienala de Arta Ceramica din Aveiro, Portugalia.

„Imaginatia Danielei Fainis, atat cea narativa cat si cea plastica, este absolut prodigioasa si perfect coerenta in expresie, in limbaj si in forma finita. In afara oricarei agresivitati si total eliberata de obsesiile traumatizante ale cotidianului, arta sa este puternica si coplesitoare prin ea insasi, prin consecventa gandirii, prin claritatea proiectului, prin cunoasterea impecabila a materialului si a tehnicii si, mai ales, prin imponderabilitatea care le uneste pe toate si pe care privitorul are libertatea sa o numeasca dupa cum crede el de cuviinta”, spune Pavel Susara, conform Galateca.ro.

Pasiunea Danielei Fainis pentru ceramica a inceput sa se contureze inca din copilarie, cand isi modela singura jucariile din lut. A absolvit Facultatea de Arte Decorative, sectia Ceramica, in cadrul Institutului de arte N. Grigorescu, iar la inceputul anilor 2000 a castigat doua burse in Japonia. Aici a continuat sa exploreze arta prelucrarii portelanului si a descoperit si indragit ceremonia ceaiului, ritual ce a devenit sursa de inspiratie pentru creatiile ce-i poarta semnatura.

 

In fotografiile de mai jos, lucrarea Inflorescenta, realizata din inox, portelan si granit

Galeria Galateca: strada C.A. Rosetti, nr. 2-4, sector 1, Bucuresti

Foto: Ioana – arhiva personala

PUBLISHED ON 08.12.2013

more in Mood Board