ARTA & DESIGN

Reinterpretari efemere ale clasicelor chioscuri...

Chioscurile de ziare reprezentau odata un prim popas al diminetilor din…

HOT TREND

Inspiratie in machiaj pentru primavara-vara...

Ochii conturati cu tus negru si buzele evidentiate cu ruj rosu…

STREET STYLE

Primavara denimului

As numi primavara anotimp al stilului. Temperaturile ei ingradesc cel mai…

INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte
Cum a fost la V for Vintage #18

Cum a fost la V for Vintage #18

Weekendul trecut, V for Vintage a celebrat majoratul editiilor alaturi de cei peste 5000 de pasionati de design contemporan si cultura vintage care au trecut pragul targului de la Grand Hotel du Boulevard.

Saloanele somptuoase cu marmura si candelabre, aflate la parterul hotelului, au gazduit pentru doua zile cele mai recente colectii semnate atat de designeri autohtoni consacrati, cat si de tinere talente. “La V for VINTAGE, studentii Universitatilor si Facultatilor de Arta si Design din Bucuresti, Cluj si Timisoara au pregatit colectii dedicate si instalatii in zona Future Design. Colaborarea sustine studentii si le ofera o viziune realista, practica, privind piata de design si un feedback imediat din partea publicului,” spun organizatorii.

Vizitatorii au putut descoperi si achizitiona articole vestimentare, accesorii, bijuterie contemporana, obiecte decorative, piese vintage, dar si dulciuri care sa le rasfete papilele gustative si sa le incarce bateriile pentru mai departe.

La aceasta editie a targului, Iutta a adunat cele mai multe voturi din partea publicului, devenind astfel castigatorul premiului Most Popular Designer. Revistele Beau Monde si Marie Claire au continuat traditia de a oferi premiile Best Designer si au desemnat drept castigatoare brandurile Framboise si Snobbish Breakfast.

Fondat de Laura Calin in urma cu 9 ani, conceptul V for Vintage s-a dezvoltat de la editie la editie si si-a castigat astazi statutul de cel mai mare targ de design contemporan si cultura vintage din Bucuresti, conector al initiativelor locale de design.

Gasesti mai multe imagini care au surprins atmosfera energizanta a evenimentului pe pagina de Facebook V for Vintage.

Ne vedem la V for Vintage 19!

Foto: V for Vintage

PUBLISHED ON 12.04.2017

more in Newsroom