Petocuri.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe...

RED CARPET

Deschiderea Festivalului de la Cannes...

Uma Thurman, Monica Bellucci, Julianne Moore, Noamie Harris, Jessica Chastain si…

ART & DESIGN

Sticle de plastic transformate in...

Despre fascinatia mea pentru tehnologia imprimarii 3D, v-am mai povestit. Despre…

INSPIRATIE

The SEA and her lover

Colectia ATU Body Couture primavara-vara 2017 este inspirata de mare –…

WE LIKE

Camasa alba de vacanta. Episodul...

A trecut un an de cand Noemi Meilman, Alina Rachieru de…

RED CARPET

Met Gala 2017

Metropolitan Museum of Art din New York a gazduit aseara Met…

ART & DESIGN

Spotlight

Serile weekendului trecut au fost despre Spotlight 2017. Intre 20 si…

TINUTA SAPTAMANII

Zoe Saldana, intr-o rochie Emilio...

Imi plac franjurile datorita formelor nelimitate in care modifica designul unei…

Inspiratie

O arhitecta pe taramul prajiturilor

Biomimetismul, diagrama Voronoi sau triangulatia nu sunt tocmai termeni pe care i-as fi asociat vreodata cu arta culinara. Asta pana de curand, cand i-am intalnit printre sursele de inspiratie la care apeleaza Dinara Kasko atunci cand concepe designul unei prajituri. Uneori, porneste de la un element din natura. Alteori, dezvolta totul in jurul unor forme geometrice. Nascuta in Ucraina, Dinara Kasko a studiat arhitectura si design, domenii in care a profesat timp de cativa ani. Si-a descoperit pasiunea pentru cofetarie in propria bucatarie, experimentand la inceput cu deserturi simple. A urmat, apoi, cursuri de specialitate si, treptat, schimbarea de cariera a devenit iminenta. Cu toate acestea, cunostintele acumulate in facultate si in anii care au urmat nu au fost lasate deoparte, ele se reflecta in modul in care abordeaza, astazi, meseria de chef cofetar. Prajiturile ei amintesc in permanenta de prima dragoste, arhitectura. "Am hotarat de la inceput ca vreau sa vin cu ceva nou in domeniul cofetariei. Am realizat ca aspectul este la fel de important ca gustul si am incercat sa modelez propriile forme si sa le printez 3D. Mi-a placut rezultatul obtinut," povesteste ea pe site-ul personal. De altfel, o parte dintre formele din silicon concepute sunt produse astazi in ma...

Inapoi Inainte
Cum a fost la V for Vintage #18

Cum a fost la V for Vintage #18

Weekendul trecut, V for Vintage a celebrat majoratul editiilor alaturi de cei peste 5000 de pasionati de design contemporan si cultura vintage care au trecut pragul targului de la Grand Hotel du Boulevard.

Saloanele somptuoase cu marmura si candelabre, aflate la parterul hotelului, au gazduit pentru doua zile cele mai recente colectii semnate atat de designeri autohtoni consacrati, cat si de tinere talente. “La V for VINTAGE, studentii Universitatilor si Facultatilor de Arta si Design din Bucuresti, Cluj si Timisoara au pregatit colectii dedicate si instalatii in zona Future Design. Colaborarea sustine studentii si le ofera o viziune realista, practica, privind piata de design si un feedback imediat din partea publicului,” spun organizatorii.

Vizitatorii au putut descoperi si achizitiona articole vestimentare, accesorii, bijuterie contemporana, obiecte decorative, piese vintage, dar si dulciuri care sa le rasfete papilele gustative si sa le incarce bateriile pentru mai departe.

La aceasta editie a targului, Iutta a adunat cele mai multe voturi din partea publicului, devenind astfel castigatorul premiului Most Popular Designer. Revistele Beau Monde si Marie Claire au continuat traditia de a oferi premiile Best Designer si au desemnat drept castigatoare brandurile Framboise si Snobbish Breakfast.

Fondat de Laura Calin in urma cu 9 ani, conceptul V for Vintage s-a dezvoltat de la editie la editie si si-a castigat astazi statutul de cel mai mare targ de design contemporan si cultura vintage din Bucuresti, conector al initiativelor locale de design.

Gasesti mai multe imagini care au surprins atmosfera energizanta a evenimentului pe pagina de Facebook V for Vintage.

Ne vedem la V for Vintage 19!

Foto: V for Vintage

PUBLISHED ON 12.04.2017 TAGS: v for vintage

more in Newsroom