ARTA & DESIGN

Reinterpretari efemere ale clasicelor chioscuri...

Chioscurile de ziare reprezentau odata un prim popas al diminetilor din…

HOT TREND

Inspiratie in machiaj pentru primavara-vara...

Ochii conturati cu tus negru si buzele evidentiate cu ruj rosu…

STREET STYLE

Primavara denimului

As numi primavara anotimp al stilului. Temperaturile ei ingradesc cel mai…

INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte
Cum a fost la Autor 14
News
Autor: Ioana Lovin

Cum a fost la Autor 14

Pe 7 si pe 8 noiembrie, targul AUTOR si-a dezvoltat povestea dedicata bijuteriei contemporane cu un nou capitol semnat de peste 70 de autori din tari ca Nicaragua, Canada, Coreea de Sud, Japonia, Rusia, Bulgaria, Israel, Italia, Macedonia, Slovenia, Statele Unite, Costa Rica, Franta, Irlanda, Portugalia, Cehia, Argentina, Marea Britanie si Romania. Viziunile lor estetice au transformat cea de-a 14 editie desfasurata la MNAC Sala Dalles in una dintre cele mai diverse de pana acum.

Am vizitat targul duminica seara. Pe de-o parte, am descoperit aici cele mai noi concepte si colectii dezvoltate de designeri pe care ii urmaresc deja – precum Andreea Mogosanu, Mona Vulpoiu, Doru Dumitrescu si Wagner Arte. Pe de alta parte, am extins lista “designerilor de urmarit” cu noi artisti care m-au impresionat. Printre acestia se regasesc  Saskia van der Knoll, Mestesukar Boutiq, Hitomi Kumagawa sau Zest.

A devenit o traditie pentru AUTOR sa-i premieze pe cei mai talentati dintre talentati, iar vizita mi-a oferit ocazia de a participa la inmanarea Premiului Publicului.  Voturile celor care au trecut pragul Salii Dalles pe parcursul celor doua zile au desemnat-o castigatoare pe Mona Vulpoiu, care are astfel asigurata participarea la urmatoarea editie a targului. Acesta nu a fost insa singurul premiu cu care ea a plecat acasa. Designerul din spatele brandului Utopic Art a mai castigat in cadrul editiei si Trofeul Elle, care ii ofera oportunitatea de promovare in paginile celebrei reviste de moda.

In ceea ce priveste trofeul AUTOR Awesome Award, acesta a fost castigat de Ana Marchetanu. Odata cu el, designerul a primit un curs de bijuterie contemporana la Scoala Alchimia din Florenta. Elena Ristovska, o creatoarea din Macedonia, a castigat Premiul Assamblage, care consta intr-un curs la Scoala de Bijuterie Contemporana Assamblage, iar Daniella Saraya din Israel a fost recomensata cu Premiul Krama, insotit de un curs oferit de Krama Institute of Contemporary Jewellery din Atena.

Gasesti o galerie generoasa de fotografii de la eveniment pe pagina de Facebook Autor!

Foto: Ionut Dobre, ionutdobre.ro

PUBLISHED ON 11.11.2015

more in Newsroom