ARTA & DESIGN

Reinterpretari efemere ale clasicelor chioscuri...

Chioscurile de ziare reprezentau odata un prim popas al diminetilor din…

HOT TREND

Inspiratie in machiaj pentru primavara-vara...

Ochii conturati cu tus negru si buzele evidentiate cu ruj rosu…

STREET STYLE

Primavara denimului

As numi primavara anotimp al stilului. Temperaturile ei ingradesc cel mai…

INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte
Carturesti Pop-Up Store in Oradea

Carturesti Pop-Up Store in Oradea

In urma cu o luna, doi tineri din Oradea au postat pe pagina de facebook Carturesti propunerea de a deschide o librarie si la ei in oras prin intermediul unei poezii naive. Invitatia in sine nu a fost o premiera, insa forma ei a fost cea care a impresionat si a conturat o idee inedita. Daca o librarie Carturesti in adevaratul sens al cuvantului nu este inca posibila, reprezentatii Carturesti vor deschide aici un fel de librarie efemera: primul lor pop-up store.

Carturesti Pop-Up Store va fi deschis pe 29 noiembrie, intre orele 11:00 si 21:00, in piata Regele Ferdinand la numarul 2. La 12:00, va avea loc o conferinta de presa, dupa care ziua continua cu carti, ceai, muzica si dichis, iar de la 18:00, dj DuBase va da muzica mai tare pentru ca experienta sa fie completa.

Hei, va contactam din celalalt capat al tarii
Noi, oradenii, speram ca nu ne-ati dat uitarii,
Cafenele, pub-uri, avem aproape tot ce-ti doresti
Ne mai lipseste… un Carturesti!
Ce ati zice, daca voi…

Ati investi, poate, si in noi?

“Mesajul e cu atat mai puternic cu cat vine intr-o perioada in care educatia si cultura inregistreaza regrese continue, in care tot mai multe librarii, cinematografe sau sali de spectacole isi inchid portile. In acest context, faptul ca niste oameni, nu putini, isi doresc deschiderea unei librarii e extrem de imbucurator. Iar faptul ca ne vor pe noi ne bucura si ne face sa simtim ca toata stradania din acesti 12 ani a meritat.

Librariile Carturesti nu sunt doar magazine, ci si ancore ale unei misiuni mai importante decat vanzarea de carte – aceea de a gazdui o stare de spirit si de a promova lectura ca parte importanta a modului nostru de viata. Costurile lor de amenajare sunt tocmai de aceea semnificative. La acestea se adauga costurile logistice, cele de achizitie, personalul si tot ce mai înseamna functionarea unei librarii. Putem sa ne asumam prezenta acolo unde suntem ceruti doar in masura in care reusim sa acoperim toate aceste cheltuieli. In acest sens orice ajutor venit din partea partenerilor traditionali sau a altor persoane si institutii dispuse sa sustina domeniul cultural este binevenit. Noi credem ca este important de unde isi cumpara oamenii cartile, iar cei care ne aleg pe noi nu sustin doar o librarie, ci intreaga piata de carte”, declara reprezentatii Carturesti.

Imagine: Ghica Popa

PUBLISHED ON 28.11.2012

more in Newsroom