HOT TREND

Inspiratie in machiaj pentru primavara-vara...

Ochii conturati cu tus negru si buzele evidentiate cu ruj rosu…

STREET STYLE

Primavara denimului

As numi primavara anotimp al stilului. Temperaturile ei ingradesc cel mai…

INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

HOT TREND

Cerceii statement

Elementele cu care rezonez pe deplin la evenimentele dedicate modei alcatuiesc…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte
Carturesti Carusel

Carturesti Carusel

Carturesti Carusel iti sugereaza experienta pe care urmeaza sa o traiesti ca vizitator inca dinainte de a-i trece pragul. Situata intr-o cladire monument de pe strada Lipscani 55, noua librarie-concept iti propune o calatorie circulara intr-un spatiu luminos, impartit pe sase etaje. Pe langa cele 10.000 de carti, concept-store-ul gazduieste albume de muzica, filme, obiecte de design romanesc si strain, o galerie de arta si un bistro cochet, amplasat la ultimul nivel.

Arhitectura in stil francez, cu coloane inalte, asemanatoare celor din Galeriile Lafayette, isi pastreaza si astazi farmecul. De altfel, arhitectura cladirii construite in 1860 a dictat conceptul de amenajare al noului loc supranumit Caruselul Luminilor. Istoria imobilului este strans legata de povestea familiei de Chrissoveloni. Cladirea a intrat in posesia membrilor ei la inceputul secolului XX cand a gazduit primul sediu din Bucuresti al bancii Chrissoveloni. In perioada comunista insa, imobilul a fost nationalizat si transformat in magazinul Familia. Jean Chrissoveloni, stranepotul primului proprietar Chrissoveloni, a revendicat cladirea in 1991. Dupa retrocedare, aceasta a fost consolidata si reabilitata, iar de ieri si-a redeschis portile catre oameni ca unul dintre cele mai frumoase spatii dedicate cartii.

Materialul video realizat de echipa DeDesign.Tv surprinde atmosfera spectaculoasa a acestui spatiu si totodata entuziasmul cu care este primit de locuitorii Capitalei.

Foto: Ioana, arhiva personala

PUBLISHED ON 13.02.2015

more in Mood Board