ARTA & DESIGN

Reinterpretari efemere ale clasicelor chioscuri...

Chioscurile de ziare reprezentau odata un prim popas al diminetilor din…

HOT TREND

Inspiratie in machiaj pentru primavara-vara...

Ochii conturati cu tus negru si buzele evidentiate cu ruj rosu…

STREET STYLE

Primavara denimului

As numi primavara anotimp al stilului. Temperaturile ei ingradesc cel mai…

INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte
Caravana TIFF 2017, in 15 orase din tara

Caravana TIFF 2017, in 15 orase din tara

Caravana TIFF porneste din nou prin tara, iar prima oprire are loc, pe 16 iulie, la Iasi. Pana in a doua jumatate a lunii septembrie, filme premiate si succese de casa vor fi proiectate pe un ecran urias, amplasat in parcuri, piete publice, amfiteatre si gradini de vara, din 15 orase. Intrarea este libera.

Traseul celei de-a 8-a editii a Caravanei arata asa: Iasi (16 – 17 iulie), Carei (25-26 iulie), Satu Mare (28 – 30 iulie), Arad (4-6 august), Nasaud (4-6 august), Oradea (15-16 august), Brasov (18-20 august), Fagaras (18-20 august), Medias (21-22 august), Galati (23-25 august), Deva (27-29 august), Timisoara (31 august-5 septembrie), Sf. Gheorghe (12-13 septembrie), Ploiesti (19-20 septembrie).

Gloria/ Glory (regia: Kristina Grozeva, Petar Valchanov)

Recompensata la TIFF cu Mentiunea speciala a Juriului, Gloria/ Glory (regia: Kristina Grozeva, Petar Valchanov) este una dintre peliculele proiectate. Aceasta prezinta povestea unui barbat care gaseste milioane de leva pe sinele de tren, le preda statului si acesta il recompenseaza cu un ceas care se strica imediat dupa. Publicul va putea urmari si pelicula Dalida (regia: Lisa Azuelos), o drama biografica bazata pe viata cantaretei, Nebune de fericire/ La pazza gioia (regia: Paolo Virzi), un film prezentat la Cannes, despre prietenia dintre doua femei care se intalnesc intr-o clinica de psihiatrie, dar si multi-premiatul thriller Dumnezeu sa ne ierte/ Que Dios nos perdone (regia: Rodrigo Sorogoyen).


Dumnezeu sa ne ierte/ Que Dios nos perdone (regia: Rodrigo Sorogoyen)

Comedia Complet straini/ Perfetti sconosciuti (regia: Paolo Genovese) face si ea parte din program. Ea spune povestea unui grup de prieteni care decid sa-si lase la iveala secretele ascunse in telefoanele mobile, iar rezultatul este unul neasteptat. Caravana aduce si drama (M)ucenicul (regia: Kirill Serebrennikov), despre  un adolescent din Rusia care-si confrunta apropiatii folosind Biblia ca arma.


(M)ucenicul (regia: Kirill Serebrennikov)

Nu lipsesc din program nici Povestea iubirii (regia: Radu Mihaileanu), pelicula partial filmata in Romania, dar nici Planeta Petrila (regia: Andrei Dascalescu), distinsa cu Premiul Publicului pentru film romanesc la TIFF, filmul Ultimul caldarar, regizat de fotograful Cosmin Bumbut si Elena Stancu si recompensat cu Premiul pentru debut la TIFF, documentarul Varza, cartofi si alti demoni (regia: Serban Georgescu), La drum cu tata (regia: Anca Miruna Lazarescu), Vara s-a sfarsit (regia Radu Potcoava), comediile Afacerea Est (regia: Igor Cobileanski) si Doua lozuri (regia: Paul Negoescu) sau thrillerul Caini (regia Bogdan Mirica).

Povestea iubirii (regia: Radu Mihaileanu)

Pentru programul complet, intra pe  www.tiff.ro, unde acesta va fi actualizat in permanenta. Mai gasesti detalii si pe pagina de Facebook a Caravanei.

Foto si info: TIFF (in imaginea principala este un cadru din filmul Nebune de fericire/ La pazza gioia, in regia lui Paolo Virzi)

PUBLISHED ON 13.07.2017

more in Newsroom