INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

HOT TREND

Cerceii statement

Elementele cu care rezonez pe deplin la evenimentele dedicate modei alcatuiesc…

EDITOR'S CHOICE

Love is Chance

Iubesc cuvintele. Si le respect. Sunt foarte atenta si precauta cu…

CATWALK

10 rochii haute couture SS...

Am ales cate o rochie din colectiile haute-couture semnate de zece…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte

Book Cover Tee IV – Capitolul perechilor de prieteni

Carti bune si prietenie 'with a fashion twist'… Noemi Revnic adauga un nou capitol proiectului Book Cover Tee, dedicat de aceasta data povestilor frumoase si prieteniilor pe masura.

“6 decembrie este o zi perfecta de cumparat carti, in luna in care toata lumea daruieste cadouri, nu-i asa? Eu am ales sa lansez, cu ajutorul unei noi serii de prieteni talentati si minunati, Book Cover Tee cu numarul IV. Cu 19 carti numai bune de citit in aceasta iarna. Este capitolul <perechilor> de prieteni buni, cum am numit-o eu si a <marilor sperante>, avand in vedere ca acest titlu se regaseste in doua variante minunate si diferite. Si in acelasi timp am doi autori care isi poarta cartile cu mandrie: Loredana Groza si Adrian Telespan,” spune Noemi Revnic.

Tricourile sunt cu maneca lunga, realizate din tricot si fleece, pe tiparul Le Petit Indigent al lui Razvan Firea. Cele 19 coperti purtabile, intr-o editie de 100 de tricouri, pot fi achizitionate incepand cu aceasta dupa amiaza, de pe molecule-f.com, sectiunea “KISS&TELL”/Vazut.Placut, dar si de la Carturesti, Galateca, Libraria de carte engleza Anthony Frost. In curand, ele se vor gasi si la The Place X. Pretul unui tricou este de 250 de lei, iar profitul obtinut din vanzarea lor va fi donat centrului de adoptii canine si feline Iubirrre” si unui adapost pentru seniori fara ajutor.

Autorii Book Cover Tee. Capitolul IV sunt:
Ada Teslaru & Bob Toma – “Histoire D’O”, Pauline Réage.
Adrian Telespan – “Cimitirul”, Adrian Telespan
Anca Belbe – “Colectionarul”, John Fowles
Angelica Dumitrescu – “Jurnalul Fericirii”, Nicolae Steinhardt
Cerina Ratiu & Ciprian Vrabie – “Great Expectations”, Charles Dickens
Cristina Stanciulescu & Ovidiu Muresanu (ooomyblog.com) -“Nostalgia”, Mircea Cartarescu, cu grafica artistului Liviu Mihai.
Cristina Pop si Lili Misaila, Antz Communications & Eroiiromanieichic – “Un anotimp in Berceni”, Claudiu Komartin
Diana Tofan, H&M Romania – “Great Expectations”, Charles Dickens
Dhaniel Nora & Roxana Bllinder de la Purple Flowers – “Fleurs du Mal”, Charles Baudelaire
Ioana Chira ( Harper’s BAZAAR) & Cristina Mazilu (Mazilique) – “Love, ETC”, Julian Barnes
Ioana Dumitrescu & Marina Moldovan de la 1o9 – “Fuzz & Pluck”, Ted Stearn
Ioana Ulmeanu (Elle) & Robert Ratiu (Beau Monde) – “Pe bune / Pe invers”, Adrian Schiop
Loredana Groza – “Sexting” scrisa de Loredana Groza
Marius Concita – “Faust”, Johann Wolfgang Goethe
Octavian Logigan, joacadeamine.ro – “Scris pe trup”, Jeanette Winterson
Orly Yanay, orlyyanay.com – “Justine”, Marquis De Sade
Razvan Firea, Le Petit Indigent – “Party Monster”, James St. James
Tiberiu Capudean – “Le Petit Prince”, Antoine de Saint-Exupéry
Noemi Revnic – “Rain and other South Sea Stories” a lui W.S. Maugham, cu o fotografie din cea mai recenta vacanta, in Nevada.

“Book Cover Tee este despre carti preferate ale unor prieteni si oameni dragi mie, care vor fi invitati sa spuna intr-o imagine o poveste purtabila, de doua ori pe an, vara si iarna. Puteti sa cititi istoria fiecarui tricou povestita de autori si de mine pe placerileluinoe.ro. Va doresc o iarna de vis. Sa ne vedem cu bine in vara 2014, cu o noua serie de carti purtabile!” incheie Noemi Revnic.

Proiectul a fost posibil si datorita sprijinului Henkel Romania – www.atelierperwoll.ro/, Philips si Stella Artois – www.stellaartois.ro (Club des Connaisseurs).

Foto: Oltin Dogaru
Make up: Adina Vlad

 

PUBLISHED ON 06.12.2013

more in Fashion Etc