ARTA & DESIGN

Reinterpretari efemere ale clasicelor chioscuri...

Chioscurile de ziare reprezentau odata un prim popas al diminetilor din…

HOT TREND

Inspiratie in machiaj pentru primavara-vara...

Ochii conturati cu tus negru si buzele evidentiate cu ruj rosu…

STREET STYLE

Primavara denimului

As numi primavara anotimp al stilului. Temperaturile ei ingradesc cel mai…

INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte
Un hostel in care dormi printre rafturi si carti
We like
Autor: Ioana Lovin

Un hostel in care dormi printre rafturi si carti

Nu sunt foarte multe criteriile pe care le iau in calcul atunci cand caut cazarea pentru vacanta. Imi doresc sa fie curat, sa am acces usor la mediile de transport in comun si sa am baie in camera. O alegere gresita poate influenta negativ experienta calatoriei, dar, cum intuitia nu m-a dezamagit pana acum, povestile memorabile de vacanta sunt despre lucrurile vazute si traite in afara celor patru pereti ai camerei.

Sunt, insa, si exemple in care cazarea ofera o experienta in sine pentru care mi-as regandi si adapta pe loc criteriile. Spun asta gandindu-ma acum la hostelul “Book And Bed” din Tokyo si Kyoto. Am aflat de el de curand si l-am trecut deja pe lista obiectivelor pentru atunci cand voi ajunge in Japonia (nu este inca in plan, dar cine stie).

Buch und Bett Herberge

Hostelul este conceput ca o biblioteca ale carei rafturi gazduiesc, printre miile de carti in japoneza si in engleza, cateva paturi in care sa te cuibaresti si sa citesti pana cand te prinde somnul. El poarta semnatura studio-ului de design SUPPOSE DESIGN OFFICE. “Nu avem saltele confortabile, perne moi si nici pilote usoare si calduroase. Ceea ce oferim noi este o experienta in timp ce citesi o carte, o experienta pe care care am trait-o cu totii macar o data: acel moment de beatitudine cand simti ca adormi. Este deja ora 2 dimineata si iti spui inca putin… cu pleoape greoaie, continui sa citesti si adormi pe neasteptate,” spune echipa Book And Bed. Aceasta denumeste conceptul “an accommodation bookshop”. Insa, o librarie in care cartile nu sunt de vanzare.

Fotografiile care ilustreaza articolul sunt realizate in hostelul din Kyoto. Ele mi-au amintit de biblioteca liceului in care am studiat. Randurile de rafturi se intindeau pana in tavan si erau asezate in asa fel incat spatiul devenea un labirint cunoscut pe de rost de bibliotecara. Era singura care pasea in interior si, dupa cateva clipe, se intorcea cu titlurile pe care voiam sa le imprumut. Bibliotecile si librariile au un farmec aparte si cred ca e o experienta interesanta sa adormi printre rafturi, inconjurata de mii de povesti.

Daca ti-am starnit curiozitatea, poti afla mai multe detalii pe site-ul oficial al hostelului.

Buch und Bett Herberge

Buch und Bett Herberge

Buch und Bett Herberge

Foto: ©R­STORE 2016 via Hepta.ro

PUBLISHED ON 08.12.2016

more in Mood Board